Представена публикация

За всички, които се интересуват от моите коментари, беседи и от дискусиите, в които участвам!

Съобщавам, че всеки, който иска да следи моите всекидневни коментари и анализи, може да го прави като посещава редовно моята страница във фе...

вторник, 19 октомври 2021 г.

Кога и как българското образование ще се освободи от оковите на комунизма?

Днес, след 19.00 часа на живо на моята страница ще се състои видео-дискусия на тема:

"Докога българското образование ще продължава да е несъвременна, недемократизирана, недекомунизирана, нелиберализирана, съвсем антихуманна и по същество комунистическа система?"

Или, вкратце казано:

Кога и как българското образование ще се освободи от оковите на комунизма?

Всеки, който се вълнува от този проблем, може да участва в дискусията. Ще се състои ето тук.

Заповядайте, включете се в дискусията, кажете какво мислите! Вашето мнение има значение!


Освен това смятам, че нашият "Картаген" - масовото българско безразличие спрямо истината и свободата! - е крайно време да бъде разрушен...Търсете по книжарниците забележителната книга на философа Ангел Грънчаров Преследване на времето: Изкуството на свободатаизд. A & G, 2003 г., разм. 21,5 / 14,5 см, мека подвързия, ISBN 954-8945-88-6, 280 стр, 8.00 лв... Книгата говори за "нещо", което е близко на всеки един от нас: времето. Тя се опитва да ни насочи към чисто човешкото в него, към неговата ценност за човека. Това, че времето не ни е чуждо и ни изглежда "добре познато", съвсем не означава, че го разбираме. Нашето предварително познание за времето не навлиза в неговите дълбини, а само докосва повърхността, най-бледата му външност. Съзнанието за време го приема за факт, с който трябва да се "съобразяваме", но не отива по-нататък и не се задълбочава в неговата тайна. Когато обаче ни запитат А що е време? почти нищо не можем да кажем: мълчанието е нашият отговор. Тази необичайна и изненадващо понятна философска книга "поглежда" в скритото "зад" мълчанието ни - за времетоживотасвободата.

Няма коментари: