Представена публикация

За всички, които се интересуват от моите коментари, беседи и от дискусиите, в които участвам!

Съобщавам, че всеки, който иска да следи моите всекидневни коментари и анализи, може да го прави като посещава редовно моята страница във фе...

неделя, 24 октомври 2021 г.

Дали да не бойкотираме изборите ако кандидатите за президент и за депутати продължат да отбягват истински демократичните дебати?


Анастас Герджиков с публично харакири: Не ме интересува дали Борисов е корумпиран!

ЕТО КАКЪВ ПРИЗИВ ОТПРАВИХ ВЪВ ФЕЙСБУК: Не щем повече интервюта на кандидатите за президент, искаме истински дебати между тях! Същото се отнася и за кандидат-депутатите. Призовавам вас, избирателите и гражданите: ако кандидат-президентите и кандидат-депутатите продължат да се правят на изоглавени, т.е. да отбягват истински демократичните дебати, сиреч, ако продължават да ни унижават, да ни подценяват и да се гаврят с нас, избирателите и гражданите, то тогава ние няма да участваме в изборите, т.е. ще ги бойкотираме! Ние, гражданите, ние, избирателите, настояваме твърдо за провеждането на истински демократични дебати по време на предизборната кампания и предупреждаваме, че ще бойкотираме изборите ако такива дебати не се проведат и този път! 

Това исках да ви кажа на всички вас, и на избирателите (гражданите), и на кандидатите - за президент и за депутати. Ха сега да видим как ще реагирате и едните, и другите - щото и едните и другите май хаптен не сте наред щом се налага така да поставям един въпрос, свързан с едно най-обикновено право, което имаме: да определим позицията си когато гласуваме тъкмо благодарение на провеждането на истински демократични дебати, в които при това задаващите въпросите трябва да бъдем тъкмо ние, избирателите и гражданите!

ДОБАВКА, ПОЯСНЯВАЩА ЩО Е ТОВА ДЕБАТ: Дебатът (от френски, un débat) е продължително обсъждане и разискване на даден въпрос с един или повече събеседници.

Дебатът, в самата си същност, е форма на излагане на даден аргумент, в който първо се разглежда едната страна на въпрос или твърдение, а после се обсъжда и противоположната гледна точна (антитеза). Може да последва и по-нататъшно опровергаване от страна на другите събеседници, докато се предложи достатъчно основателна причина и на двете страни за направата на коментар и даване на предложение.

Синоним – дискусия. И двата термина събират в себе си значение на структурирано упражнение, с което се занимаваме непрекъснато.

Освен това смятам, че нашият "Картаген" - масовото българско безразличие спрямо истината и свободата! - е крайно време да бъде разрушен...





Абонирайте се! Подкрепете свободната мисъл и свободното слово в България тъкмо когато те са в страшна немилост!  (Забележка: Можете да получавате броевете на в-к ГРАЖДАНИНЪ за 2011 г. ако пишете на имейл angeligdb [@] abv.bg)

4 коментара:

Бачо Кольо каза...

На първия тур Герджиков ще вземе чувствително повече гласве от Л. Панов

Ангел Грънчаров каза...

И ти ли придоби врачебни способности, таваришч Колю? :-) Май и гербовак си станАл?

Бачо Кольо каза...

Не съм ГЕРБовак. Аз съм твърдо за Радев. Просто, за разлика от теб, познавам добре нагласите на българите и затова прогнозирам за Л. Панов трето, а може би и четвърто място на първия тур.

Ангел Грънчаров каза...

Разбрах, другарко. ВърнАла сте се към Партията и нейните кандидати. И "прогнозирате" според това, което лично на Вас Ви харесва.