Представена публикация

За всички, които се интересуват от моите коментари, беседи и от дискусиите, в които участвам!

Съобщавам, че всеки, който иска да следи моите всекидневни коментари и анализи, може да го прави като посещава редовно моята страница във фе...

събота, 30 октомври 2021 г.

Какъв ли нов урок ни е подготвил Този, който чрез случая на баба Марийка ни изпитва - за да разбере човеци ли сме, що сме?

Баба Марийка е изгонена от полицията от своето убежище на пейката на автобусната спирка и сега ето къде е нейният "дом". (Снимките са от днес.)


Каза ми, че снощи спала на входа към една кооперация, на изтривалката, т.е. спала е като куче. Тя обаче е човешко същество.


По тази причина моля живеещите в къщите и кооперациите (жилищните блокове) в района около ул. "Пещерско шосе", като се почне от кръстовището с бул. "Васил Априлов", също тези в подножието на хълма, да помогнат на баба Марийка като й съдействат да си намери стая под наем, може да е примерно неизползвана лятна кухня или нещо подобно, дори неизползван гараж, важното е да има тоалетна и вода. 

Обещах на бабата да напиша такава една обява, ето, правя го, дано се намери отзивчив небезразличен ЧОВЕК, който да помогне на баба Марийка. Щото е срамота тя на своите 89 години да спи на тротоара сякаш е куче, а не човешко същество (пардон, в днешно време много кучета спят в значително по-добри условия от тези, в които спи баба Марийка - и то не от вчера).


Това е. Устроих разговор (чрез телефона) между баба Марийка и нейният син, поговориха си, т.е. скараха се здравата, те изобщо не се разбират. Тъжна работа. Но едно е сигурно: случаят с баба Марийка е изпитание за всички нас - относно това доколко сме човеци. 

Нямам какво повече да добавя. Имам чувството, че Този, който ни изпитва, вече си е направил подобаващите изводи за нас и за да ни преподаде следващият урок няма да се учудя ако направи така всички ние в един момент да се окажем в положението на баба Марийка, т.е. на улицата, без домове, без дрехи, без нищо. 

Нали се сещате как може да стане това? Той, Този, който ни изпитва, може да го направи без проблем, чудно е само защо още се бави. А ние напълно сме си заслужили вече този нов предстоящ урок. 

Приятни сънища и приятни размисли ви желая!

Освен това смятам, че нашият "Картаген" - масовото българско безразличие спрямо истината и свободата! - е крайно време да бъде разрушен...





Абонирайте се! Подкрепете свободната мисъл и свободното слово в България тъкмо когато те са в страшна немилост!  (Забележка: Можете да получавате броевете на в-к ГРАЖДАНИНЪ за 2011 г. ако пишете на имейл angeligdb [@] abv.bg)

5 коментара:

Анонимен каза...

Още не си пипнал апартамента, а, Грънчаров?

Анонимен каза...

Още две седмици времето ще е относително топло, като за сезона и от средата на месеца температурите тръгват рязко надолу.

1. Защо баба Марийка не иска да живее в дом за възрастни? Има възможност да се настани и да получи храна и подслон в момента, в който го пожелае.

2. То е ясно, че цяла къща, дори и стара, няма кой да й осигури безплатно, но поне един гараж в района да спи на закрито място, дали не може да се намери?

Unknown каза...

Къде се намира тази жена сега ?

Unknown каза...

Имам къща наблизо , може да се настани там докато се намери някакво решение

Ангел Грънчаров каза...

Спи върху изтривалката на входа на една кооперация, намираща се на улица "Пещерско шосе" в Пловдив...