Представена публикация

За всички, които се интересуват от моите коментари, беседи и от дискусиите, в които участвам!

Съобщавам, че всеки, който иска да следи моите всекидневни коментари и анализи, може да го прави като посещава редовно моята страница във фе...

събота, 23 октомври 2021 г.

Къде ли ще се оттече мръсният поток от бодри кариеристи?!

Ангел Ангелов: Между съвременния Гербаджия и Партиеца от преди 10 ноември няма абсолютно никаква разлика. Като ценностна система, като манталитет.

Обединяващ е Кярът.
Дали преди 10-ти си бил висш партиен функционер, или днес си мастит бизнесменин – е едно и също.
Дали преди 10-ти си бил обикновен партиец, или днес си обикновен чиновник – е едно и също – трепереш да не те изхвърлят, че ще трябва да пасеш гъски на село. Щото много добре знаеш, че за друго не ставаш...
Моето обяснение за причината за тази прилика е, че когато една партия (бкп ли е, герб ли е, мерб ли е... ) е на власт много дълго време – неминуемо се получават подобни "извращения".
Неминуемо тя "абсорбира", ще се изразя деликатно, не хубави хора...
Не знам, може и да не съм прав за причините за приликите.
Иска ми се да чуя мнението на някой специалист. На някой префисионален психолог. Ама няма къде.
Явно се пазят да не пасат гъски на село....

КРАТЪК МОЙ КОМЕНТАР: Напълно прав сте, самата истина казвате. Напълно вярно сте описал манталитета на кариериста-материалист (с една дума казано: на комуниста!), който ламти за обогатяване за сметка на другите, т.е. чрез присвояване на блага, на които няма право. В днешно време (пък и в предишните тъй непрежалими времена на сациализмо-комунизма!) благодарение на "политиката" (слагам в кавички тази дума, щото това е извратена менте-"политика"!) твърде много некадърници, не ставащи за нищо, направиха не само завидна кариера, но и натрупаха добри парички.

Боко Борисов още щеше да отваря врати ако не се беше фанАл за политика, нали така? Тодор Живков навремето без "политиката" щеше цял живот да пасе овцете или гъските на Правец. Това е положението. Пълно в днешно време е с некадърници, които са мераклии да се замогнат като се наврат в "политиката", било като се наместят у Парламенто, било като земат некоя държавна служба, където да падат хубави подкупи. Виждате ли около Боко каква свита от мераклии за лапане се движи винаги?

Този мръсен поток от бодри кариеристи навремето беше в СДС, там докато СДС беше на власт, яката се облагодетелстваха, щом дойде Царо, се прехвърлиха веднага при него, пак заеха хубави служби. Щом се появи Боко, се прехвърлиха към него и крадоха така, както никой друг не е крал - и не умее да краде. Сега се оглеждат къде ще отиде властта за да се прехвърлят към него.

Това е положението, за жалост. Напълно сте прав. Не чакайте некои учени ("политолози" и пр.) да Ви подкрепи, щото и те са от тази същата лакома аморална гмеж, и те хубаво печелят като обслужват статуквото на некадърниците на власт. Нима учените, нима Хараланчовците ще Ви подкрепят? Друг път!

Освен това смятам, че нашият "Картаген" - масовото българско безразличие спрямо истината и свободата! - е крайно време да бъде разрушен...





Търсете по книжарниците забележителната книга на философа Ангел Грънчаров ИЗВОРИТЕ НА ЖИВОТА: вечното в класическата и модерната философия, изд. ИЗТОК-ЗАПАД, февр. 2009 г., 520 стр. Книгата ИЗВОРИТЕ НА ЖИВОТА, външно погледнато, е систематичен курс по философия, в който обаче твърде експресивно се тълкуват и вечните въпроси, вълнуващи човешките същества на тази земя. Подобна форма, именно курс лекции по философия, осигурява на автора така потребната живост, непосредственост и свобода в общуването със съзнанието на читателя. През цялото време той се стреми да бъде близо и да не изневерява на ония неизбежни сърдечни трепети, благодарение на които човекът става човек – и личност, разбира се. Опитва се да приобщава съзнанието на читателя към така вълнуващата мисловност на непреходното, която именно е истинското богатство на човека.

2 коментара:

Анонимен каза...

КРАТЪК МОЙ КОМЕНТАР: Напълно прав сте, самата истина казвате. Напълно вярно сте описал манталитета на кариериста-материалист (с една дума казано: на комуниста Грънчаров, който ламти за обогатяване за сметка на Баба Марийка, т.е. чрез присвояване на блага, на които няма право. В днешно време (пък и в предишните тъй непрежалими времена, когато идиотът си правеше експерименти с учениците и получаваше заплата, че ги пускаше да се шляят по двора, понеже им гарантирал по този начин свободата. благодарение на "политиката" (слагам в кавички тази дума, щото това неговото е извратена менте-"политика"!) твърде е некадърен, не става за нищо, освен да коси трева и да си снима паничката.

Баба Марийка

Ангел Грънчаров каза...

Другарко, да бехте написАла това излияние в стихове, цена немаше да има! :-) Нали казахме в стихове да изливате душевната си мъка - и ще Ви олекне мигновено? Вие мазохистка ли сте, та не го правите ма, другарко? Не бива така. Нали нАуката требва да се уважава?