Представена публикация

За всички, които се интересуват от моите коментари, беседи и от дискусиите, в които участвам!

Съобщавам, че всеки, който иска да следи моите всекидневни коментари и анализи, може да го прави като посещава редовно моята страница във фе...

вторник, 30 ноември 2021 г.

Очите ли извадихме на свирепата покровителка Русия та ни покри тялото с рани?

Тъй като в неделя излъчваха по БНТ 1 филм за Екатерина Каравелова и беше представена в изключително бяла светлина, ето "още едно мнение" за Каравелови. На Захари Стоянов:

П. Каравелов се замесва в русофилския преврат срещу княз Александър I Батенберг на 9.08.1886 г. Считан е дори за морален негов подбудител. С преврата срещу княза Русия открива т. нар. "българската криза" (1886-1887). Грубата руска намеса във вътрешните работи на Княжество България разделя бившите партийци, съюзници и приятели по въпроса "за" или "против" Русия. Каравелови естествено и предопределно с оглед биографията им избират лагера на русофилите. Затова стават обект на преследвания от регенството начело със Ст. Стамболов, както и на яростна критика от такива български патриоти като 3. Стоянов, който описва неговите "позорни дела". Нарича го "Хиената на 9-ий Август" и "шпионин на Азиатския департамент".
Тогава 3. Стоянов пита П. Каравелов:

"Питаме Хиената да ни обади, очите ли извадихме на тоя свиреп покровител (Русия - б. м.), та ни покри тялото с рани? Има ли нужда да причисляваме всичките подлости и мерзости, които ни той даде от 6-ий Септемврий и до днес? Може ли човек, който не притежава хиенско сърце да спомня без възмущение и потресение за делата на покровителя? Предателство, измяна, коварство, дженабетлък или какво друго да наречем неговите действия: като си задигна офицерите, като отчисли и опозори главнокомандующият (княз Александър I - б. м.) и пусна циркуляр между солдатите? Австрия била наговорила Сърбия да ни обяви война. Добре, ами безнравственият покровител кобила го беше ритала в устата, та мълчеше като кютюк? Как той в 1876 г. възпря турците в Алексинец? Где той каза блага дума за нас? Не той ли канеше Турция да ни затъпче с войските си, както я кани и днес? Не той ли открадна князеца и ни хвърли в пропаст, от която и днес не можем да излезем? Не той ли не припознава нищо законно у нас? Не той ли ни пращаше вагабонти (русофили - б. м.) да горят и убиват? Е, моля ви се, подобен покровител Господ го убил най-после? За саламура ли го имаме ние, когато ни изгори душицата и ни посипва раните сол?... "Покровител" и "Доброжелател!" На какво? На гробовете ни? Дявол и бяс го взел!"
Из "Убийство на Васил Левски. Виновниците" Янко Гочевъ

Освен това смятам, че нашият "Картаген" - масовото българско безразличие спрямо истината и свободата! - е крайно време да бъде разрушен...






Търсете по книжарниците книгата на философа Ангел Грънчаров ЕРОТИКА И СВОБОДА (с подзаглавие Практическа психология на пола, секса и любовта), 8.00 лв., изд. ИЗТОК-ЗАПАД, 2007 г., разм. 20/14 см., мека подвързия, ISBN 978-954-321-332-0, 168 стр. Една книга, създадена с цел да облекчи разбирането от младите хора на най-значими за живота проблеми, по които сме длъжни да имаме цялата достижима яснота. Всеки трябва да достигне до своята лична истина, без която трудно се живее, без която животът ни се превръща в абсурд. Книгата ЕРОТИКА И СВОБОДА е написана за тия, които живеят с духа на новото, на завърналия се при себе си човешки живот и на свободата.

6 коментара:

Анонимен каза...

Ангел Грънчаров Бабо бабооо, където и да се появиш, от теб струят жлъч, омраза и вехтошарски мисли - изкривена представа за света (вероятно твоят свят се побира в залата с кривите огледала) ... не пропускаш да прибегнеш до помощта на скелетите в гардероба, да не изтъкнеш "величайшата" си низост, като най-лицемерно призоваваш останалите към "добро и мисъл".
И това всичкото с неизменното убеждение, плод на примитивна самозаблуда, че имаш правото да бъдеш ментор на всички (той трябвало видите ли да дава съвети, а пък другите били длъжни по подразбиране да го слушат, защото той "пръскал светлина").
Ти никога не си и не си бил позитивен с неволната си (или целенасочена назидателност към хората
Ако го осъзнаеш би било добре за теб, но на някои хора "жлъчката" им замества сърцето.
Често говориш за душа ... ами ти си празен в това отношение, направо вакуумиран като космическото пространство.
Той бил преследван, онеправдан защото "светел с божествена светлина" пък неприемащите го, били ментално осакатени тоталитарни сатрапи - седни си на д-то мерзко човеченце, което отдавна си ударило дъното на човешкото достойнство.

Иво Андонов

Ангел Грънчаров каза...

Аз съм учител, таваришч комуноидно-безлични ми троле, и си върша работата. Знам, че мразиш личностите, но това е естествено, комуноидът не може да понася както личностите, така и свободата. Живеем в различни светове. Но все пак тук темата не е моята личност. Опитай се да сфанеш какво казвам и си кажи мнението, остави ме мен, аз ще си бъда какъвто намирам за добре - и какъвто искам ще си бъда.

Анонимен каза...

ТОЙ - Живият пътеводител в квантовия свят!!
Ти като че ли наистина си въобразяваш, че си учител и че някога си бил такъв, даже си вярваш ... твоето съзнание е съзнание на БОЛШЕВИК, толкова заблуден за собствената си значимост (но крещащ на всеки „ъгъл” някой да я признае), че направо конкурираш ординареца на Будьони от N-ския хутор!
Има една книга на Светослав Минков - „Дамата с рентгеновите очи”, тук няма дама, но рентгенът те е сканирал във времето до най-дребните костици и си направо като качествена рентгенова снимка, на която несъмнено се вижда нещо „злокачеcтвено”, слyзесто и първосигнално селяндypcко ...
Ставало дума за друго, а не за него ... да, става дума за друго, но ти с наглостта си засенчваш темата, каквато и да била тя, така че (въпреки, че е загуба на време), не може да не ти бъде обърнато ПОДОБАВАЩО внимание ... като на псуващите и ритащи кошчетата по улиците за боклук индивиди (при теб това е в менталната област), придобили усещането за безгранична „свобода”.
Ха сети се сега какво е това издание на ЦК на ЕС и се порадвай на специфичната „свобода на личността” и на нейната себеизява... (дано не си като кyц кон с английcкия език, че иначе няма смисъл).

Иво Андонов

Ангел Грънчаров каза...

Иво Андонов Доста сте се озлобил. На политическа основа ли ме мразите така силно или сте ми бил ученик и сега ми отмъщавате защото съм Ви писАл двойка по мислене. 🙂 Пак Ви казвам, че моята личност, колкото и да Ви дразни, не е тема за обсъждане? Толкова ли Ви е трудно да сфанете това? 🙁

Анонимен каза...

Ангел Грънчаров Той бил писал "двойка по мислене", видите ли, той фанатикът, който не може да излезе от релсите на теснолинейката ... на Гьобелс навремето му е станала работата, но при теб нещата са на ембрионална фаза .... самозабравил се изолат.
Самозваната ти роля на "ментор" и "знаещ на знаещите" така те е хванала за гушата, че друг би дишал трудно на твоето място, само че има индивиди, които народът нарича "рендета".... при тях дори не става дума за дишане, тяхното е непрестанно хриптене.
А нещо непосредствено свързано с темата съм ти изпратил във вид на "картинки", само че по реакцията ти (първосигналната по И. П. Павлов болшевишки възпитанико) може да се съди за споменатия "куц кон" по отношение на владеенето на английския език..
Хайде пак да помогнем на "цирикащите и оплакващите се" да се ориентират в обстановката:
https://www.iom.int/…/IOM-Gender-Inclusive-Communication…

Иво Андонов

Ангел Грънчаров каза...

Драги ми анонимни безличнико и троле, радвам се, че си изляхте цялата мъка по адрес на моята личност. Макар че не успяхте да сфанете въпроса ми и пак си дърдорите по принципа "Едно си баба знае, едно си баба бае..." Чудесно сте се самоописал, троле, приеми моите сърдечни поздравления! :-) Имате задатки да пропишете, но понеже морал немате, продължавайте да се криете като плъх... И от какво Ви е толкова срам? Че сте путинец-комуноид ли? Откога путинците-комуноидите имат чувство на срам, не, това изобщо не е възможно, нали така? :-)