Представена публикация

За всички, които се интересуват от моите коментари, беседи и от дискусиите, в които участвам!

Съобщавам, че всеки, който иска да следи моите всекидневни коментари и анализи, може да го прави като посещава редовно моята страница във фе...

понеделник, 29 ноември 2021 г.

Душевна извратеност ли е антиамериканизмът - или винаги се дължи на финансовите инжекции на североизточния тираничен и лаком имперски кърлеж?

Кои са изродите, мразещи тия, които им правят добро? Наблагодарници ли са или са просто тъпанари - или пък са предатели, платени щедро с руско злато?

Коста БончевНародът ни е невеж и това е много, много тъжна истина. Покажете ми в кой български учебник е написано за заслугите на САЩ и тяхните лидери за България? Ако не е била решителната намеса на този американски президент на преговорите в Ньой през 1919 година, сега България просто нямаше да я има!Ангел Грънчаров
Коста Бончев Продажниците на власт у нас, слугуващи на руския имперски интерес, правят всичко за да държат народа в невежество. Затова и образУванието в тъй приказната страна КОМУНИСТО-МУТРОЛАНДИЯ продължава да е обременено с догмите на тъй перверзната робофилщина, наричана у нас (за заблуда на наивните!) "русофилство", която просто слугува и обслужва (срещу щедро заплащане!) РУСКИЯ ИМПЕРСКИ ИНТЕРЕС!




ГЛАВЕН ИЗВОД: 



Освен това смятам, че нашият "Картаген" - масовото българско безразличие спрямо истината и свободата! - е крайно време да бъде разрушен...






Търсете по книжарниците забележителната книга на философа Ангел Грънчаров Преследване на времето: Изкуството на свободатаизд. A & G, 2003 г., разм. 21,5 / 14,5 см, мека подвързия, ISBN 954-8945-88-6, 280 стр, 8.00 лв... Книгата говори за "нещо", което е близко на всеки един от нас: времето. Тя се опитва да ни насочи към чисто човешкото в него, към неговата ценност за човека. Това, че времето не ни е чуждо и ни изглежда "добре познато", съвсем не означава, че го разбираме. Нашето предварително познание за времето не навлиза в неговите дълбини, а само докосва повърхността, най-бледата му външност. Съзнанието за време го приема за факт, с който трябва да се "съобразяваме", но не отива по-нататък и не се задълбочава в неговата тайна. Когато обаче ни запитат А що е време? почти нищо не можем да кажем: мълчанието е нашият отговор. Тази необичайна и изненадващо понятна философска книга "поглежда" в скритото "зад" мълчанието ни - за времетоживотасвободата.

4 коментара:

Бачо Кольо каза...

А защо не зададеш въпрос, който да предполага и други отговори, освен двата, посочени от теб.

Прочее: Защо Грънчаров беше изгонен от ПГЕЕ Пловдив - защото е доказан некадърник или защото се е опитвал да развращава сексуално ученичките от училището?

Внимавай кой от отговорите ще избереш! Нямаш право на трета възможност, полемисте самознваний...

Ангел Грънчаров каза...

Ах, колко умно ме "опроверга", таваришч Колю!!! :-) Немам думи за да изразя възторга си от тъй остроумния аргумент. Апропо обаче нищо не пречи да си измислиш, шикалкавейки, и трети отговор, с оглед да се самоизобличиш в една от двете ОСНОВНИ възможности - предвид обекта на разглеждане....

Unknown каза...

Нема нужда от възторзи. Просто кажи кой от двата отговора е верен.

Ангел Грънчаров каза...

И двата варианта са верни, другарко. В случая с антиамериканистите. А във въпроса на другаря-таваришч Колю пък нито един от вариантите не е верен, нали така, тъй умна другарко?