Представена публикация

За всички, които се интересуват от моите коментари, беседи и от дискусиите, в които участвам!

Съобщавам, че всеки, който иска да следи моите всекидневни коментари и анализи, може да го прави като посещава редовно моята страница във фе...

неделя, 19 декември 2021 г.

Кой е въпросът, имащ огромно символическо-духовно значение, т.е. значение, фундаментално за българската политика - и за българския живот?

Прочее, ако като народ не проявим доблестта да махнем всички до един паметници, прославящи налагането на комунистическата тирания върху свидното ни отечество, т.е. на комунистическото робство върху многострадалния български народ, то съвсем скоро трябва да очакваме, че България отново и то завинаги ще бъде натикана в руско-евразийската зона, в която именно царуват беззаконието, корупцията, тоталната развала, тиранията, робството, унизеността, недостойнството, бедността, мизерията, пиянството, безпътицата (нали знаете какви са руските пътища?!), иначе казано - вечният позор и дори гибелта!

Момчил ДойчевВ България има 300 000 руски имоти – по Черноморието и не само.

В България именно руските граждани са най-голямата група чужденци в страната.
През 2019 г. близо 30 000 руски граждани живеят постоянно в България. Още толкова имат двойно – руско и българско гражданство.
Има 100 000 фирми на руски граждани, регистрирани в България;
Руснаци са в 5000 офшорки, Лукойл, бtv, Мариците, Булгартабак и др. са под руски контрол
Всички гръцки банки в България са под руски контрол и с руско участие. ОББ Пиреус и Алфа, които сега са в Пощенска банка. Райфайзен - също.
Една трета от българския банков сектор е под руски контрол..
В бордовете си в България западни фирми като Кока Кола, Данон, „американските“ Марици и др. винаги вкарват граждани на Руската федерация. Един вид данък спокойствие.
Просъветски комунистически елит 32 години след началото на „голямата промяна“ продължава да притежава реалната власт в страната, независимо от сменящите се правителства. „Дълбоката посткомунистическа държава“ е инфилтрирана от комунистически агенти, а българските комунистически тайни служби бяха просто, по думите на Тодор Живков, „филиал на КГБ“. Няма видими причини това да се е променило 32 години след началото на прехода.
Всъщност съветският модел на българския „нежен“ преход също идва от бившата метрополия.
Има достатъчно основания да се твърди, че филиалът на КГБ създаде двата основни клана в „бившата“ БКП - единият клан на Живков, другият на Луканов. Това е старата имперска практика - разделяй и владей! Кланът на Луканов формира БСП от 1990 г. до сега.
Кланът на Живков е с по-сложна история - днес с много основания някои сочат ГЕРБ и особено неговият лидер като инженерен продукт на Живковия клан . Но ГЕРБ наследи провалилият се бързо първи популистки проект на филиала на КГБ наречен „операция Шипка“, в която на бившия български цар бе отредено да осъществи връщане назад ,с помощта на създаденото за тази цел НДСВ. А проектът НДСВ бе създаден за да измести СДС, защото второ правителство на Костов можеше да извади България окончателно от постсъветското пространство. И второ, по-важно – защото в СДС имаше и честни хора. А в схемите на КГБ могат да участват само доказани мафиоти и криминални престъпници.
КГБ и нейният филиал в София създаде схемите за ограбване на България.
Тези схеми са замислени след смъртта на Андропов, който постави въпроса за създаване на нова система, в която елитът на КГБ да смени склерозиралата партийно-комунистическа олигархия.
С други думи основните идеи на перестройката на Горбачов са заложени още от Андропов, а Путин е завършеният образ на преобразената от номенклатурна в олигархично-мафиотска диктатура.
Има данни, че КГБ и ГРУ само през 1987 г./1989 г. са вербували около 3000 българи, които и днес са на ключови позиции в партиите, медиите, законодателната, изпълнителната, административната и съдебната власт, в бизнеса, в банковия сектор и в паралелната дълбока криминална държава- навсякъде. Затова България и до днес е пример за пленена държава.
Именно по ради тази причина в България не бе допусната лустрация. Вербуваните от руските служби са както от БСП така и от присъдружните и националистически партии като ВМРО, ДПС, Атака, Възраждане, но и в „либералните“ партии и в сегашните представящи се за „консервативни“ партии. Да не говорим за всичките леви , екологични и пр. партийни проекти.
Особена роля бе отдадена на ДПС. ДПС бе стратегически проект на филиала на КГБ, създаден фактически още преди свалянето на Живков. С т.нар. „възродителен процес“, който не бе български , а проект на КГБ, България бе превърната в полигон за проверка как би реагирало разширяващото се мюсюлманско малцинство, ако се русифицира, в случая „българизира“ /имаше виц за турците, които приемали руски имена – на въпроса на милиционерите „защо?“ – отговорът им бил „за да не се налага да си сменяме имената още веднъж, след като започне „възродителен процес“ и спрямо българите“./ Освен това Кремъл създаде ДПС за да бъде политически балансьор и, ако се наложи, в необходим момент да предизвиква етническо напрежение. Кога ли? – когато положението на проруската олигархия се окаже застрашено.
Проруската ни олигархия получи разрешение да влезем в НАТО за да крадем натовски тайни за Путин, а в ЕС влязохме за да могат да се източват еврофондовете и да се изнасят по посока на Кремъл. България получи европейски помощи досега в размер на над 20 милиарда евро. От тях със сигурност 12 милиарда заминаха за Русия. Само от енергийния сектор губим по 4 милиарда годишно, поради колониалните договори с Руската федерация и неизгодните проекти от „тройния шлем“ на Първанов. Благодарение на този „Член“ загубите до днес се изчисляват на над 20 милиарда лева /плюс 3-те милиарда, с които построихме на Путин т.нар. „балкански поток“ за да си изнася газ директно от Турция за Сърбия. А Турция и Гърция плащат по-ниска цена за руския газ, въпреки че не платиха а нищо на Русия за построените от Газпром газопроводи на тяхна територия.
Затова повечето анализатори са песимисти, че смяната на ГЕРБ във властта по-скоро ще донесе не промяна, а поредна подмяна . Четворната коалиция може просто да замени ГЕРБ и ДПС за да запази досегашното посткомунистическо статукво. БСП, Радев и Рашков ще са гарантите за това. Неопитността на новите партии, както и липсата на достатъчно рационални реформистки идеи сред повечето от тях могат да доведат до това.
Затова съм не песимист, а реалист, че засега промяната ще бъде възможна с вероятност 1:100.

ДОПЪЛНЕНИЕ: Политиката на Русия е константна спрямо България, независимо дали се управлява от император, генерален секретар или президент. Тя периодично обновява с нови свои хора, или направо сменя старите политически елити. Свалянето на княз Александър Първи, убийството на Стамболов, убийството цар Борис Трети и на целия възрожденски български елит след 1944, смяната /убийството на Димитров с Червенков и на Червенков с Живков, а на Живков с "перестройчиците" и т.н. Свалянето от власт и маргинализирането на СДС бе последвано от първия откат назад към Евразия при царя, задълбочен от Тройната коалиция. Нейният провал извика на власт Борисов и ГЕРБ с надежда за справяне със същото, с което сега иска да се справя новата четворна коалиция. На практика вървяхме вместо напред по-често назад, доколкото ГЕРБ удържаше неудържимото все повече посткомунистическо статукво в името на илюзорна „стабилност“. След победата на откровен проруски президент с помощта на Борисов, нещата тръгнаха рязко назад. Някъде преди година писах, че Борисов бърза да завърши Турски/Руски поток, защото е обещал на Путин, но след като го завърши, Путин ще го свали от власт. Точно това и стана. Разбира се, това стана и поради наложената се с право или не представа, че управлението на Борисов е мафиотско, а и той самият вече не бе готов да брани властта си, защото си дава сметка, че партията му има нужда да постои известно време в опозиция, в което е нейният шанс да се превърне наистина от предимно центристка и по-скоро русофилска, в дясно-центристка и проевропейска партия.

Valery MitreshkovТози исторически анализ, някой трябва да финансира, да издаде на листовки - флаери , на английски, френски, немски, испански, български и да се разнасят из всяко кътче на руската губерния България и Европа! Като се започне от депутатите в НС , всички шествия на протестъри които минават през центъра на София, обществения транспорт, частния транспорт, всички държавни и обществени организации, държавните ведомства, неформалните организации, училища и университети. Всички държави от европейския съюз, САЩ, Канада, Япония, Великобритания, Австралия, както и всички балкански държави. Всеки един турист в България трябва да прочете този флаер. На всички гари и аерогари трябва да има разносвачи на флаери! Първо трябва да има Просвета. Тази истина, трябва да започне да се коментира от НюЙорк, през Брюксел до Токио! Всеки който се смята за българин, трябва да даде всичко на което е способен, за да освободи България от руския комунистически военен ботуш! Едно време, когато сме били под турско е създаден Български таен революционен комитет за освобождението. След 1944 година трябваше да бъде създаден комитет за освобождение от руско. След 1989 година трябваше да има партия за освобождение от Русия, но никой от историците не смееше да я създаде. Никога не е късно, когато става дума за Освобождението на страната ни, да се включим в създадването на една такава мощна партия, която да вземе властта и да изчисти държавата от фанатизираните комунисти. България трябва да бъде свободна и независима европейска държава!!!




 
КРАТЪК МОЙ КОМЕНТАР: Напълно вярно, поздравления и от мен за това, че г-н Момчил Дойчев е казал самата истина! А относно това дали новите управляващи (от ПП) са пореден обслужващ руските интереси инженерно-политически проект, засега не може да се каже с пълна точност, дето се казва, ще видим, ще разберем, и то именно когато му дойде времето. Според мен пробен камък или текст за установяване на дълбинната геостратегическа ориентация (за това кому всъщност служат Карил Петков и Асен Василев!) на новите управляващи е поставеният от депутата Мартин Димитров въпрос за преместването на МОЧА в Музея. Ще си проличи точно кой какъв е според това дали ще участва в решаването на този въпрос, имащ огромно символическо-духовно значение, т.е. имащ значение, което е фундаментално за българската политика. Дали на новите управляващи (ако са руски подставени лица!) ще им се наложи, с оглед да не се дегизират, да решат МОЧА да се махне (което значи, че са постъпили все пак умно!), или пък ще постъпят глупаво, т.е. ще постъпят направо по путински, решавайки паметника да стои и да трови българския живот. Още по-решаващо ще е махането на Альоша в Пловдив. Този въпрос отново трябва да бъде поставен колкото се може по-скоро. Общността на небезразличните граждани, която създадохме в последните години, ще изпълни и по този въпрос своята роля да буди съвестите. 


Освен това смятам, че нашият "Картаген" - масовото българско безразличие спрямо истината и свободата! - е крайно време да бъде разрушен...






Търсете по книжарниците забележителната книга на философа Ангел Грънчаров ТАЙНСТВОТО НА ЖИВОТА: Въведение в практическата философия, изд. ИЗТОК-ЗАПАД, 2006 г., разм. 20/14 см., мека подвързия, ISBN-13: 978-954-321-246-0, ISBN-10: 954-321-246-5, 317 стр., 10.00 лв. Авторът тръгва от простия факт, че човекът е живот, че ние сме живи и влюбени в живота същества, от което следва, че по никой начин не бива да му изневеряваме: да си мислим, че сме “нещо повече от това”, че сме “нещо повече от него”. Но човекът е и разбиращо същество, което значи, че не се задоволява с “простата даденост” на непосредствения живот, а непрекъснато търси смисъла, неговата ценност за нас самите. Оказва се,  че ние живеем като че ли само затова непрекъснато да търсим себе си, което, от друга страна погледнато, означава, че постигаме себе си само когато свободно “правим” себе си, своето бъдеще, а значи и съдбата си. Пътят на живота у човека изцяло съвпада с пътуването към самия себе си, от което не можем да се откажем...

7 коментара:

Анонимен каза...

Ха, интересно, получих имейл от швейцарска Организация за защита на свободата на словото и на свободата в журналистикатa.



Не знам как са ме намерили, но тайни днес няма, a австралийския Интернет е един от най-следените и цензурираните в света. Ние си го знаем, а тия нещастници нека хвърлят прах в очите = вината на Китай, а улавите да им верват…



Тази правозащитна организация точно това казва - че държавата (правителството на английски език) употребява постоянно цензура и заплахи, за да спира свободата на изразяването и свободната от цензура журналистика…



Т.е. аз се боря срещу ДИКТАТУРАТА НА ЛЪЖАТА точно както и ти - но ти отиде при... държавата (съда) да те защитава. Слона в стъкларски магазин помогна ли ти? Нищо, той толкова помага. Затова имаме нужда от правозащитни организации.



Представи си да отидеш при часовникар с размерите и обноските на слон и да чакаш да ти свърши работа - но това точно е държавата по отношение на финните проблеми на хората... Държавата дори не е слон, а балканско говедо - всяка "развита" западна държава е точно това, запомни го от мен...



Отдавна в Щатите разни неформали се борят, като Чомски, Kurt Vonnegut, Dennis Tito, но ти много погрешно ги тълкуваш от България, защото не познаваш западното робство. А то е рафинирано, няма да те бият като в руски концлагер, а по-лошо - тоягата и моркова.



А най обичат икономически да си им роб = името на западната тояга... Все си спомням за богатия инженер от НАСА Денис Тито, който цялата Щатска държавна машина се нахвърли да унищожи, но не можа - защото освен умен, е и богат... Плати 20 милиона, руснаците го изстреляха в космоса за седмица... Щатите се молеха като лакей на Русия да не прави това с тоя "лош човек"... Държавните US мижитурки решиха че е лош - точно като теб, само че за твое нещастие не си богат, щяха тогава да видят истинското ти оръжие, а не мухлясалия BG съд с първобитната си "справедливост" марка 1850, по-лоша от турската...



Интересно за Денис Тито in Wikipedia е глуповатата статия на български и префърцунената статия на руски - само да видиш значението на английски език!... На английски ще видиш истинската картина - конфронтацията с НАСА и циганските им номера... Българската и руската статия са толкова тъпоумни че нямат понятие от борбата на Тито... Руснаците гледат технически - все едно Америка е някаква механична автоматизирана детска градина и там не живеят хора...



Фейсбук също прави скандал след скандал, защото се опитва да формира хората като мутанти и да им промива мозъка. Пак имаше скандал преди дни, но нямам време да анализирам тия подчовеци. Следят всичко и всеки, и са по-лоши от КГБ - та ти кво викаше, че нямало комунисти на Запад ли? Помисли си пак.



Уморен съм от тъпанари, утре съм на млада 22 г. проститутка (това комунистическо име проститутка го мразя) - трябва да намеря друго име, например пак по комунистически - другарка-съмишленичка, ха-ха-ха...



Еnjoy your day!





A. от Австралия

Ангел Грънчаров каза...

Добре де, да допуснем, че в Америка и Западна Европа, пък и в Австралия има комунизъм, нека дори да приемем, че този западен, американско-европейско-австралийски комунизъм е значително по-лош от българско-руския комунизъм, но тогава възниква един твърде неприятен за теб (следиш ли ми мисълта, не се разсейвай толкова де, май взе да предчувстваш кой е той, а?!) въпрос: като е така, като западният, американско-европейско-австралийски комунизъм е толкова много по-лош от руско-българския комунизъм, ти защо тогава отиде да живееш и да работиш там, ти изоглавен ли си, извратен ли си, тъпанар ли си, кажи де, защо отиде да живееш там, а не се върнеш да живееш тук, при нас, където комунизмът е толкова хубав и приятен?! :-)

Анонимен каза...

Много са ти странни тия питания защо някой не отиде да живее в Русия. Може би това че не си бил никога в Русия а само в СССР е оправдание. За да отидеш в Москва дори само като турист се чака 2 седмици за виза. Това не ти е САЩ или Австралия да имаш лотария или точкова система за кандидат емигранти.

Ангел Грънчаров каза...

Другарко, толкова Ви е болно съзнанието, че изказването Ви нема никакъв смисъл, просто смисъло се губи. :-) Искате да кажете, че е много трудно да се отиде в Путинланд ли? :-) Щот нема желаещи да отидат ли е толкоз трудно - или по некаква друга дълбокомудра причина? :-)

Анонимен каза...

Естественно, че има. Русия е втората страна в света по брой на емигранти.
https://worldpopulationreview.com/country-rankings/immigration-by-country
И ако познаваше някой жител на Москва или Питер щеше да знаеш, че им се повръща от имигранти.

Ангел Грънчаров каза...

И откъде са тез емигранти ма, другарко? От Средна Азия ли? А колко са избягалите от Путинланд руснаци? Не е ли Путинланд на оърво место в света пи избягаки свои граждани?

Анонимен каза...

Някаква класация ли има на емигрантите където тези от средна Азия са по надолу от пакистанци и нигерийции? Незнам колко са избягалите откакто Путин е президент, очаквам линк да ми покажеш статистика.