Представена публикация

За всички, които се интересуват от моите коментари, беседи и от дискусиите, в които участвам!

Съобщавам, че всеки, който иска да следи моите всекидневни коментари и анализи, може да го прави като посещава редовно моята страница във фе...

сряда, 29 декември 2021 г.

Засрамете се малко: нима поне една хубава къща за спомен от бат си Боко туй видно момче-гербоваче не заслужава да има?!


Шефът на МГЕРБ вдигнал къща за четвърт милион лева със 130 000 лева заем




КРАТЪК МОЙ КОМЕНТАР: Как с какви средства си е построило къщата туй видно гербоваче? Естествено че с "личен труд" си е построило къщата туй видно гербоваче - какво кат бат Боко му се е отплатил с некая и друга пачка еврА? Амче батко му Боко му е дал неколко пачки евра, от ония, дека са с банкноти номинал 500 евра всека: какво има да се чудите толкова, завистчии неедни?! Заслужило си ги е момчето, засрамете се малко, нима поне една хубава къща за спомен от бат си Боко не заслужава да има?!

Освен това смятам, че нашият "Картаген" - масовото българско безразличие спрямо истината и свободата! - е крайно време да бъде разрушен...





Търсете по книжарниците забележителната книга на философа Ангел Грънчаров Преследване на времето: Изкуството на свободатаизд. A & G, 2003 г., разм. 21,5 / 14,5 см, мека подвързия, ISBN 954-8945-88-6, 280 стр, 8.00 лв... Книгата говори за "нещо", което е близко на всеки един от нас: времето. Тя се опитва да ни насочи към чисто човешкото в него, към неговата ценност за човека. Това, че времето не ни е чуждо и ни изглежда "добре познато", съвсем не означава, че го разбираме. Нашето предварително познание за времето не навлиза в неговите дълбини, а само докосва повърхността, най-бледата му външност. Съзнанието за време го приема за факт, с който трябва да се "съобразяваме", но не отива по-нататък и не се задълбочава в неговата тайна. Когато обаче ни запитат А що е време? почти нищо не можем да кажем: мълчанието е нашият отговор. Тази необичайна и изненадващо понятна философска книга "поглежда" в скритото "зад" мълчанието ни - за времетоживотасвободата.

2 коментара:

Анонимен каза...

Човекът си е построил къща, защото се труди!

Ти, Грънчаров, какъв труд си положил през вече почти изминалата 2021 г??? Можеш ли да ни посочиш конкретно каква работа си свършил през 2021 г???

Ходиш да спиш в кабинката на нощния пазач, а през останалото време пишеш глупости в интернет. Е, кой очакваш да ти плаща, за това и защо изобщо трябва да ти плащат неща повече от половин МРЗ, за задължението да спиш в кабинката на нощния пазач, вместо вкъщи???

Ангел Грънчаров каза...

Как се ТРУДИ туй момче ма, другарко, бихте ли посочила по-конкретно? :-) Труди се като лиже газО на Боко Борисов ли? :-) Туй ли имАхте предвид под "труд" или нещо друго, още по-специфично? :-)

Нощните пазачи не спат ма, другарко. Как можете да не знаете дори това? Нощем пазачът не спи защото пази. Знаете ли как се чувства човек след една нощ безсъние? Разнищен се чувства, за Ваше сведение, другарко тъй трудолюбива мерзавке...