Представена публикация

За всички, които се интересуват от моите коментари, беседи и от дискусиите, в които участвам!

Съобщавам, че всеки, който иска да следи моите всекидневни коментари и анализи, може да го прави като посещава редовно моята страница във фе...

сряда, 12 януари 2022 г.

Какъв свръхнеприятен въпрос зададоха на властващите в образованието небезразличните граждани?

Преди малко открих, че в блога на Общността на небезразличните граждани има публикувано ново отворено писмо, което този пък е озаглавено ето как:

КАКВО ПОКАЗВА ФАКТЪТ, ЧЕ ВИСОКОПОСТАВЕНИ РЪКОВОДИТЕЛИ НА ОБРАЗОВАТЕЛНАТА ИНСТИТУЦИЯ У НАС СА ДРЪЗНАЛИ ДА ОБЯВЯТ ЗА "АБСОЛЮТНО НЕКАДЪРЕН" И ДА ИЗГОНЯТ ОТ ОБРАЗОВАНИЕТО ФИЛОСОФА, ЧИЙТО ОБУЧИТЕЛЕН ПОДХОД НАПЪЛНО СЪВПАДА С ПОДХОДА НА СВЕТОВНОИЗВЕСТЕН ХАРВАРДСКИ ПРОФЕСОР?

Желая ви приятно четене и приятни размисли! 

Освен това смятам, че нашият "Картаген" - масовото българско безразличие спрямо истината и свободата! - е крайно време да бъде разрушен...


Търсете по книжарниците книгата на философа Ангел Грънчаров СТРАСТИТЕ И БЕСОВЕТЕ БЪЛГАРСКИ (с подзаглавие Кратка психологическа история на съвременна България), изд. ИЗТОК-ЗАПАД2008 г., 320 стр. Хронология и феноменология на случилото се след 1989 година, както и вникване във факторите, които определят нашата национална съдба. Книга за нашите лутания по пътищата на свободата, за раждането и пътя на младата българска демокрация, за това какви сме ние, съвременните българи, книга за пропилените ни шансове и за покрусените ни надежди. Но това е една въпреки всичко оптимистична книга, която ни казва, че от нас, гражданите, зависи всичко: ако сме мизерни духом, няма как и да не живеем в бедност. От нашите ценности зависи съществуването, живота ни. Духовната безпътица поражда историческите, пък и сегашните ни нещастия. А растежът на нашите сили - и като индивиди, и като нация - тръгва от освобождаването на съзнанията ни от ония коварни скрупули и дефекти, заради които толкова сме си патили - и за които сме платили тежка цена.

2 коментара:

Анонимен каза...

"Небезразличните" граждани, преди да пишат писма, да научат правописа.
"КАКВО ПОКАЗВА ФАКТА" - показва, че не знаят кога се ползва пълен член.
"СВЕТОВНО-ИЗВЕСТЕН" - не знаят, че се пише слято.
"ЧИИТО" - не знаят, че трябва да е в ед. число / пояснява думата "подход"/.

И това само в заглавието...

Ангел Грънчаров каза...

Имате видения, другарко, съвсем правилно са го написали хората... лекувайте се! Апропо, нищо друго ли не разбрахте от написаното от тях? Функционалната Ви неграмотност е потресаваща, интересно е, че не я криете, а се фалите с нея! :-)