Представена публикация

За всички, които се интересуват от моите коментари, беседи и от дискусиите, в които участвам!

Съобщавам, че всеки, който иска да следи моите всекидневни коментари и анализи, може да го прави като посещава редовно моята страница във фе...

неделя, 16 януари 2022 г.

Имаме ли морално право да търсим кусури у македонците?


Помолих неколцина фейсбук-приятели ето за какво (понеже ми е забранено за цял месец да кажа каквото и да било в тази Мрежа!): 

Ако обичате провокациите, които могат да доведат до плодотворни дискусии, моля тогава да публикувате цялото това мое съобщение на моята страница (за да не Ви прокълнат наште патреоти, нека да кълнат мен, свикнал съм!): 

Дами и господа, поставям за обсъждане следните неприятни въпроси: 

1.) Ако искаме признаване на българско малцинство в Република Северна Македония, то какво ще кажем ако Република Северна Македония поиска признаване на македонско малцинство у нас? 

2.) Ако смятаме, че македонците в СРМ имат "неправилни разбирания" за своята и за нашата история, то какво ще кажете за злотворната роля на управляващите (комунистите) в свидното ни отечество, които след 1944 г., по заповед на Москва, направиха така много за възникването на т.н. македонска нация? 

3.) Московските управляващи, именно путинците, са против влизането на Република Северна Македония и в НАТО, и в Европейския съюз; добре де, не ви ли смущава, драги наши патреоти, че за постигането на своята цел те отново използват нашата държава (и агента на ДС, патреотина Каракачанов точно по тази причина и по съвсем користни, чисто партийни причини, именно влизането на партийката му с вашите гласове у Парламенто, натисна агента на ДС Буда, сиреч Боко Борисов, който мигновено изпълни тъй патреотичната поръчка!), та България мигновено препъна Македония за влизането й в ЕС? 

4.) На чии интереси служите вие, драги наши родни патреоти, на българските или на руските интереси служите - с оглед горните неоспорими факти? 

5.) Търсим разни кусури у македонците и ги препъваме за влизане в ЕС, но какво ще кажете за това, че ние, макар и да сме вече в ЕС, едва ли сме пример за подражание, положението у нас нима е бляскаво и достойно за следване, та нима не е истина, че беззаконията, корупцията, престъпността у нас не са на висота, сравнима само с идиотщините в Путинландия; добре де, но в светлината на казаното не е ли добре да се замислим ето над това: 

Имаме ли морално право да търсим кусури у македонците, след като ние самите сме затънали в л@йн@, съвсем не по-приятни от ония, в които са затънали наште македонски братя и сестри?

Освен това смятам, че нашият "Картаген" - масовото българско безразличие спрямо истината и свободата! - е крайно време да бъде разрушен...




Търсете по книжарниците забележителната книга на философа Ангел Грънчаров ИЗВОРИТЕ НА ЖИВОТА: вечното в класическата и модерната философия, изд. ИЗТОК-ЗАПАД, февр. 2009 г., 520 стр. Книгата ИЗВОРИТЕ НА ЖИВОТА, външно погледнато, е систематичен курс по философия, в който обаче твърде експресивно се тълкуват и вечните въпроси, вълнуващи човешките същества на тази земя. Подобна форма, именно курс лекции по философия, осигурява на автора така потребната живост, непосредственост и свобода в общуването със съзнанието на читателя. През цялото време той се стреми да бъде близо и да не изневерява на ония неизбежни сърдечни трепети, благодарение на които човекът става човек – и личност, разбира се. Опитва се да приобщава съзнанието на читателя към така вълнуващата мисловност на непреходното, която именно е истинското богатство на човека.

8 коментара:

Бачо Кольо каза...

Да, имаме право

Бачо Кольо каза...

Да, имаме право

Ангел Грънчаров каза...

Имаме пълно право да бъдем наглеци, мерзавци и тъпанари, викаш...

Анонимен каза...

Не е лошо това което предлагаш. Македония да влезе а България да излезе от този съюз.

Ангел Грънчаров каза...

И защо това предлагате, другарко? За да кажете пак нещо - на инат на здравия разум?

Ангел Грънчаров каза...

И тук своят следващ поетичен бълвоч другарката дежурна оплювачка не го е написАла в стихотворна форма, а го е написАла в банална прозаична форма, поради което я връщам на поправителен, да си напише бълвоча в стих и тогава народът ще има щастието на го прочете. Правя това поради своя хуманизъм - за да се подобри нейното психично здраве. Човеци сме, требва да помагаме на нещастните... и на побеснелите от злоба дори...

Анонимен каза...

Ангел Грънчаров:
И тук своят следващ поетичен бълвоч другарката дежурна оплювачка не го е написАла в стихотворна форма, а го е написАла в банална прозаична форма, поради което я връщам на поправителен, да си напише бълвоча в стих и тогава народът ще има щастието на го прочете. Правя това поради своя хуманизъм - за да се подобри нейното психично здраве. Човеци сме, требва да помагаме на нещастните... и на побеснелите от злоба дори... 16.01.22 г., 16:26 ч.

Одговор: Г-н Грънчаровъ, збъркал съм, ще са поправя. Нали можи? Българите сме фашисти и татари, тъй че нямаме никво право да пречим на Македонскиод нарот да се присаедини към обшноста на свободните прогресивни даржави от Европейскиод саюз и НАТО. Апселютно правелно сте ме поправил. Благодъря!

Б. от Б.

Ангел Грънчаров каза...

Другарко, нали вие, комунисто-комуноидите, имате най-голема заслуга за появата на македонска нация, е, логично е да говорите и пишете само на руски и на македонски. Разрешавам Ви да пишете в стихове било на руски, било на македонски... :-)