Представена публикация

За всички, които се интересуват от моите коментари, беседи и от дискусиите, в които участвам!

Съобщавам, че всеки, който иска да следи моите всекидневни коментари и анализи, може да го прави като посещава редовно моята страница във фе...

неделя, 27 февруари 2022 г.

Путин да си изгори дипломата - или Ректорът на Санкт-Петербургския университет да му я отнеме: защото позори академичната ни институция!

Путин е завършил същия университет, който съм завършил аз: Санкт-Петербургския (Императорски навремето, а сега Държавен!). Мен като възпитаник на този славен университет ме е срам от този факт, позорящ МОЯ университет!

Затова предлагам: оскотялото от злоба и съвсем обезумяло кагебистко кремълско зомби публично да си изгори дипломата! А ако не го стори, тогава какво пречи заедно с други възпитаници на Санкт-Петербурския университет да поискаме от Ректора да обезсили дипломата му, да му я отнеме: щото той наистина позори НАШИЯ УНИВЕРСИТЕТ

Да, не съм наивник, добре знам, че Ректорът е страхливец, но обичам да затруднявам страхливците и подлеците и затова днес ще напиша такова отворено писмо до всички, които са завършили Санкт-Петербургския университет и до Ректора на университета; ще ги призова заедно да направим този акт и така да измием срама от името на академичната ни иституция! 

Обичам да си правя експерименти и да изнасям разни уроци, ето, правя го, щото просто си изпълнявам дълга на философ и на учител, пък и на гражданин (то тия неща при мен са едно неделимо цяло!)... 

(Една анонимна тъпанарка-путинка, прочее, ми даде, без да иска, тази превъзходна идея; ето как стана това в блога ми:

Анонимен каза: Очакваме Грънчаров в знак на протест да си изгори съветската диплома пред руското посолство. 

Blogger Ангел Грънчаров каза: Другарко путиноидна тъпанарке, защо да си горя аз дипломата ма? :-) Да не би да ми е бил професор таваришч Путин ма, малоумна мерзавке? :-) Дали не е по-логично таваришч Путин да си изгори дипломата, щото е съвсем обезумял: язък, че е завършил МОЯ университет - той е срам за него?!)


Какво ще кажете за тази идея, роди се, както виждате, съвсем неочаквано, споходи ме, а така се раждат най-ценните идеи: щото тях сякаш самият Бог ни ги праща, нали така?!

Освен това смятам, че нашият "Картаген" - масовото българско безразличие спрямо истината и свободата! - е крайно време да бъде разрушен...






Търсете по книжарниците забележителната книга на философа Ангел Грънчаров Преследване на времето: Изкуството на свободатаизд. A & G, 2003 г., разм. 21,5 / 14,5 см, мека подвързия, ISBN 954-8945-88-6, 280 стр, 8.00 лв... Книгата говори за "нещо", което е близко на всеки един от нас: времето. Тя се опитва да ни насочи към чисто човешкото в него, към неговата ценност за човека. Това, че времето не ни е чуждо и ни изглежда "добре познато", съвсем не означава, че го разбираме. Нашето предварително познание за времето не навлиза в неговите дълбини, а само докосва повърхността, най-бледата му външност. Съзнанието за време го приема за факт, с който трябва да се "съобразяваме", но не отива по-нататък и не се задълбочава в неговата тайна. Когато обаче ни запитат А що е време? почти нищо не можем да кажем: мълчанието е нашият отговор. Тази необичайна и изненадващо понятна философска книга "поглежда" в скритото "зад" мълчанието ни - за времетоживотасвободата.

3 коментара:

Димо Д. каза...

С риск да досадя на г-н Грънчаров и читателите, но искам малко да доразвия тезата си от снощи, защо смятам че Путин е пътник.

Може да е много смело пророчество от моя страна, но смятам че неговите хора ще го приключат най-късно до края на март. Касапницата Украйна не оставя полезен ход на Русия на Путин и само през неговото сваляне Русия може да се измъкне от капана, в който Путин я вкара. Оставането на Путин на власт ще носи нови и нови беди на Русия. Дори Путин изведнъж да се обяви за миролюбец и да направи каквото и да е, дори да признае грешката и да се извини на украинците (което, разбира се, никога не би направил), никой няма да му повярва и да седне да преговаря с него.
Но един нов, макар и временен президент, би могъл да каже: "Стига толкова, от тази минута разпореждам край на военните действия срещу Украйна и прибирам нашите войници вкъщи. Изпращаме хуманитарна помощ на Украйна и специалисти, които да възстановят разрушената важна инфраструктура. Отменям указа на президента Путин за признаване на Донецк и Луганск за независими и призовавам нашите събратя в тези региони към мирно и ползотворно съжителство в пределите на Украйна. Поднасям извинения на украинския народ за братоубийствената война в която Путин ни вкара и протягам нашите руски ръце за мир и приятелство."

Такъв един нов лидер би могъл да върне част от достойнството на Русия. Да започне бързо възстановяване на отношенията с другите страни и договаряне на отпадане на санкциите. Мисля че точно подобен сценарий е твърде възможно да се обсъжда във влиятелни кръгове в Кремъл. Русия с Путин е обречена, независимо какво той от тук нататък ще прави или не. Запишете си го някъде, драги читатели - до края на март Путин ще падне от власт. :D

Ангел Грънчаров каза...

Не, напротив, много сме Ви благодарни за тези коментари. Казвате съвсем верни неща, разсъждаванте напълно разумно, удивлявам се, че имате толкова добре развита способност за разсъждение! Тъй че много съм Ви признателен за тия коментари. Позволявам си да ги слагам на моята стена във фейсбук, за да стигнат до повече хора (указвам, че Вие сте автора, не си ги присвоявам!).

Димо Д. каза...

Аз не мисля че моите разсъждения са гениални открития, просто умувам как би могло да се излезе от ситуацията. Сам обичам да чета умни разсъждения, в които има логика, а не путинофилски драсканици от рода на "Владимире, хвърляй атома над Киев" ( да, някой идиот и такава глупост бе надраскал вчера в лицевата книга :D ). Ако с путинофилите можеха да се водят аргументирани и смислени дискусии, с радост бих участвал, но при тяхното състояние на духа е безсмислено и дори вредно за здравето. :D Дори по времето на Съветския съюз, Русия не е била вкарвана в толкова тежка изолация и режим на икономически санкции. А света вече е много по-различен и глобализиран от преди 40-50-60г. и никоя страна, независимо от нейните мащаби, не може да си бъде самодостатъчна. Предстоят интересни събития в Русия. Хубав ден. :)