Представена публикация

За всички, които се интересуват от моите коментари, беседи и от дискусиите, в които участвам!

Съобщавам, че всеки, който иска да следи моите всекидневни коментари и анализи, може да го прави като посещава редовно моята страница във фе...

сряда, 23 февруари 2022 г.

Знае ли Путин, че агресията му спрямо свободолюбива Украйна ускорява неговата собствена гибел?

 

Смятам, че ако не знае, ще се намери поне един проницателен, умен човек в обкръжението му, който да му каже тази истина. Пък и може да не се намери, знае ли се. Но силите, които се облагодетелстват от режима му, няма да допуснат той с лудостта си да ги лиши от техните придобивки, нали така? Ще видим де. В своя коментар добавям и тезата на г-н Иво Инджев, с когото съм напълно съгласен, с него нямам никакви различия по кажи-речи всички въпроси. 

Толкова тук. Останалото - в клипчето. 

Ако казаното в това клипче ви харесва, ако възприемате и оценявате думите ми като справедливи, натиснете съответното бутонче; ако пък не ви харесва - пак натиснете другото бутонче и ме оплюйте здравата в коментарите (проблемът че сте заблуден си е изцяло ваш!) Абонирайте се за този канал и за моя личен канал ако искате да не се изоставяте на манипулаторите - и ако ви вълнува истината, ако за вас истината нещо значи. 

Коментирайте, не мълчете, верният начин за съществуване на демокрацията е именно този: непрекъснати, горещи, пълноценни дискусии и дебати, в които ние, гражданите, надмогваме своето пагубно безразличие, изпълняваме си тъй важната роля и задача да бъдем главна движеща сила на общностния живот. 

Хубав ден ви желая! Бъдете здрави! И до нови срещи!

Освен това смятам, че нашият "Картаген" - масовото българско безразличие спрямо истината и свободата! - е крайно време да бъде разрушен...





Търсете по книжарниците книгата на философа Ангел Грънчаров ЕРОТИКА И СВОБОДА (с подзаглавие Практическа психология на пола, секса и любовта), 8.00 лв., изд. ИЗТОК-ЗАПАД, 2007 г., разм. 20/14 см., мека подвързия, ISBN 978-954-321-332-0, 168 стр. Една книга, създадена с цел да облекчи разбирането от младите хора на най-значими за живота проблеми, по които сме длъжни да имаме цялата достижима яснота. Всеки трябва да достигне до своята лична истина, без която трудно се живее, без която животът ни се превръща в абсурд. Книгата ЕРОТИКА И СВОБОДА е написана за тия, които живеят с духа на новото, на завърналия се при себе си човешки живот и на свободата. 

3 коментара:

Анонимен каза...

САЩ и Китай са големите печеливши от кризата в Украйна и наложените санкции.
Китай ще получи евтина енергия и суровини от загубила европейските пазари Русия. САЩ ще започнат да доставят големи количества втечнен газ за Европа и ще печелят. А икономиките на ЕС ще изпитват затруднения от скъпата енергия и скъпи суровини, които трябва да си набавят от другаде (цените ще са по-високи от руските, ако беше обратното, ЕС отдавна да е отрязал покупките от Русия). Ние, гражданите на ЕС, ще платим най-високата цена. Санкциите удрят ЕС, а не Русия.

Анонимен каза...

Грънчаров, Вие сте Бог (сам се похвалихте, очевидно за Вас това е сериозно), Наполеон и Сократ. Вие сте съвременният Левски и Иван Костов, взети заедно. В психиатричната клиника лекарите имаме принцип: пациентът има достойнство. трябва да уважаваме неговата личност. Репликите Ви са образец за липса на интелектуален ресурс да водите смислен диалог по каквато и да било тема в публичното пространство. Най-чудното около личните Ви колизии със света и с Регионалния инспекторат по образованието и всички възможни институции, които атакувате с канонада от доноси, е какъв мотив принуждава управата на т.нар. ОБЩЕСТВЕНА телевизия в културното средище на България да Ви толерира. Какво общо с общественото има менторският тон в присъствието Ви на екран! Ненавист към човека, злоба, фалш, демонстрации на превъзходство, лицемерие, самолюбие в почти всеки отговор на чуждо мнение! И най-веселото е, че сте си нарекли блога Хуманус. Не от Вас, г-н Грънчаров, от управителя на ПОТ Евгени Тодоров чакаме отговор. Гледали сме и смислени предавания на телевизията ви, не си гонете аудиторията!

Д-р А. Ганчев, психотерапевт, упълномощен от група небезразлични граждани

Ангел Грънчаров каза...

Другарко, теперь като "психотерапевт" ли се представяте? :-) А иначе глупостите, които пишете по мой адрес, са чудесни, браво, давайте, понапънете се още, с радост ще ги посрещнем! :-) Вие сте извор на непресекващо веселие!

Питате г-н Тодоров, задавате му тъпи въпроси, но опитайте да си дадете сметка за това колко грамаден е неговият личностен ресурс, другарко. Сравнете го с Вашата душевна и нравствена низост и мизерия. Сега разбирате ли защо Вие и г-н Тодоров живеете на съвсем различни планети? И затова дори няма как да разговаряте, щото сте безличница и мерзавка, която се крие, признавайки сама убогостта си.

ОК, искате да питате нещо г-н Тодоров, а защо не излезете с лицето си пред него и не му зададете тези въпроси, но в мое присъствие? (Щот е грозно да говорите по адрес на трета личност не в нейно присъствие, нали сте уж даскалица, тия неща требва да ги знаете?!)

Ха сега напишете в стих обзелата Ви бесовска емоция?! (Гледайте като прочетете това да не скочите от ярост в Марица, щото сте феномен на природата и на културата, ние Ви пазим като ярко психопатологично украшение на нашия блог!)