Представена публикация

За всички, които се интересуват от моите коментари, беседи и от дискусиите, в които участвам!

Съобщавам, че всеки, който иска да следи моите всекидневни коментари и анализи, може да го прави като посещава редовно моята страница във фе...

събота, 26 февруари 2022 г.

Какви санкции трябва да наложим на военния престъпник Путин ний, българите?





Освен това смятам, че нашият "Картаген" - масовото българско безразличие спрямо истината и свободата! - е крайно време да бъде разрушен...







Търсете по книжарниците книгата на философа Ангел Грънчаров БЪЛГАРСКАТА ДУША И СЪДБА (с подзаглавие Идеи към нашата философия на живота, историята и съвременността), 12.00 лв., изд. ИЗТОК-ЗАПАД, 2007 г., разм. 20/14 см., мека подвързия, ISBN 978-954-321-375-7, 354 стр. Книгата е новаторски опит за по-цялостно представяне и описание на битуващите в нашето съзнание исторически и "народопсихологични" комплекси, които определят и нашите реакции спрямо съвременните реалности на живота ни. Авторът търси смисъла, който се крие в случващото се с нас самите, изхождайки от предпоставката, че ясното съзнание за това какви сме като индивиди и като нация е основа на така необходимата ни промяна към по-добро. А този е залогът за бъдещия ни просперитет.

8 коментара:

Димо Д. каза...

Г-н Грънчаров, предлагам ви да направите една видео дискусия с някой руснак, живеещ в Путинова Русия. Вие сте комуникативен човек и веророятно поддържате връзка с хора, с които сте се запознал, когато сте учил в Петербург.

Неприятната истина за Путин е, че руснаците масово не одобряват тази агресия и са силно притеснени за цената, която ще плати народа за нея. Ние трябва да правим разлика между руския народ и Путин, както е имало разлика между нацисткия режим на Хитлер и немския народ. Ще кажете - ама той печели изборите. Доколко са честни тези избори обаче в една диктатура? И тук народа дълго търпя един умален вариант на Путин, който управляваше еднолично с едва 1/6 от гласовете на избирателите.

Санкциите са хубав инструмент, но аз имам и една друга, може би еретична идея. Трябва да се наказва режима, но и трябва да бъдат силно подкрепени свободните граждани на Русия, които искат демокрация и просперитет. Ако да бих бил на някакъв управленски пост в ЕС, бих се обърнал към руските граждани с предложение страната да стане член на ЕС, след сваляне на режима на Путин, след избор на хора, които бързо да извършат необходимите реформи, за да отговаря страната на европейските критерии за свобода и законност. Знам, че е еретично, но трябва да се мотивират хората по някакъв начин, да преодолеят страха и да се изправят срещу диктатора.

А вие какво мислите? Ще ми се да чуя разсъждения не само по въпроса как да накажем Путин, а как да поощрим и мотивираме немалкото свободни руснаци.

Ангел Грънчаров каза...

Самите демократично (иш антипутински) мислещи руснаци съвсем ясно заявяват какво мислят в своите коментари, в блогове и във видео-коментари, пълно е с такива неща. Аз познавам руснаци, включително и блогъри, тъй че не пречи да поговорим, прочее, много пъти съм говорил и съм публикувал разговорите, и пак ще говоря, няма проблеми. Вярно, че с демократично мислещите руснаци трябва да си взаимодействаме, същото се отнася и за демократично мислещите украинци, които сега са в още по-тежко положение. Когато Русия стане демократична страна, тя може да влезе и в ЕС, и в НАТО, разбира се. Но дотогава ще мине много време, и ще се наложи да се водим тежка борба. Защото посткамунистическата (кагебистка) олигархия е още много силна. А и много от руснаците (пък и българите) са твърде заблудени и далеч не разбират реалността каквато е, в нейната истина.

Георги Жеков каза...

Здравейте, другари! Нормални дрънканици на комунистически зомбита, седнали кротко под сянката на паметника на Алъоша, вместо да го взривят, както направи Георги Константинов-Анархията с паметника на масовия убиец Сталин.

Не е за вярване докъде може да стигне болшевишката наглост и цинизъм на част от комунистическите престъпници, съветски подлоги и българомразци, и дебилщината на всички облъчените с комунизъм дебили!!! И едните и другите надават неистов вой срещу създателите си- болшевишките съветски престъпници и убийци. Какво ли не изтресоха досега: от махане на съветския паметник до изгонване на всички руснаци от тук!!!! Само че без въшливата терористична агресивна и жестока съветска болшевишка паплач, която им даде властта в кървавите им комуноидни ръчички с които избиха достойните и почтени българи комунягите родени тук щяха да гният по затвори и зоологически градини за национално предателство, тероризъм, умишлени убийства извършени по най-жесток и свиреп начин. Облъчените с комунизъм дебилни дегенерати, които от както облъчените им с комунизъм родители са ги изтресли в болшевишката кочина концлагерна съветска българия се захласват по всяко съветско болшевишко животно дори се сродяват с тях, а сего квичат да се изгонят!! Нито един от тия антикомунисти нито е гласувал за мен нито е дошъл при нас да направим БАП и да освободин Родината ни от съветските болшевишки подлоги. Няма Русия презрени комуноидни олигофрени от 1917г Има СеСеСеРе и болшевишки убийци! Няма руснаци има болшевишки съветски терористи-физически и духовни. Украинските, полските, унгарските, френските, германските, румънските и вякаква друга болшевишка паплач верна на съветските болшевишки уроди.

Ангел Грънчаров каза...

Абе, таваришч Жеков, фюрер на "антикомунистите" (истинските!) у нас, ти какво чакаш още, защо сам не взривиш Альоша, ами само се занимаваш 33 години с издаването на удостоверения за това кой е истински "антикомунист" и кой не е? :-)

Прочее, навремето комунистите ни гонеха така яростно и настървено като теб че не сме комунисти, сега ти ни гониш, че не сме биле "антикомунисти", на сфащаш ли, че правиш абсолютно същото като тях? (Пак ли ще изчезнеш за няколко месеца да мислиш какво да ми отвърнеш?)

Димо Д. каза...

Само Жеков издава сертификати за антикомунизъм. Само че лошия комунизъм го лекуваше безплатно, и направи филм за него

https://www.vbox7.com/play:b6b3c189

Интересно, ако беше син на антикомунисти и народни врагове, дали по нареждане на ЦК щяха да направят този филм? Баща му дълги години е работил в Химинпорт и е пътувал в чужбина, което едва ли е ставало без протекциите на ДС. Покойният Стефан Солаков казва "Майката на Жеков беше като нас", тоест комунистка...

Димо Д. каза...

Още по-страшно е, че Путин плаши с ядрено унищожение - тоест унищожаване на цялата планета и човешката цивилизация, ако някой се противопостави активно на агресията му срещу украинския народ. А разни кретени по български сайтове и във фейсбук му се радват, така трябвало, да покаже твърдост и да постави НАТО на място. НАТО обграждало Русия, само че вижте каква е нейната територия и дали може да бъде обградена. Даже в най-лошия вариант, едва 1/4 от нейните граници ще са с държави от НАТО, и какво от това? Нима България като е в НАТО ще нападне Русия и е голяма заплаха за нея? Или малките Литва, Латвия и Естония могат да го направят?!

В България почти няма русофили, но е пълно със съветофили и путинофили. Попитайте няколко редови путинофила на улицата някои елементарни въпроса за руската история, култура и литература и ще се убедите, че те изобщо не познават тази страна. Те и не обичат тази страна, а обичат Путин и диващината. А Путин, както и вие казахте, е най-големия враг на Русия. Все повече от руснаците го осъзнават вече, но са сковани от страх, който се надявам да преодолеят.

Ангел Грънчаров каза...

Напълно сте прав, радвам се, че говорите и пишете истината! Ще си позволя да публикувам коментара Ви на своята страница във Фейсбук. За да стигне истината, съдържаща се в думите Ви, до съзнанията на колкото се може повече хора...

Ангел Грънчаров каза...

Благодаря Ви за информацията за Георги Жеков! Изгледах филма за него и мога да кажа следното:

Чест и хвала за подвига на Георги Жеков: този човек е герой!

Честно казвам тия думи! Възхитен съм от това, което научих за този човек. Той е герой, заслужава такова определение, направеното от него е подвиг! Браво! Поклон!

Не му се подмазвам, казвам тия думи съвсем искрено, от сърце! Нищичко не знаех за историята на живота му и имах напълно погрешна представа за неговата личност.