Представена публикация

За всички, които се интересуват от моите коментари, беседи и от дискусиите, в които участвам!

Съобщавам, че всеки, който иска да следи моите всекидневни коментари и анализи, може да го прави като посещава редовно моята страница във фе...

петък, 11 февруари 2022 г.

Ще помръдне ли някога отдавна катастрофиралият влак на българското образУвание?


Явор Ганчев: МОН ще въвежда нова система за оценяване на напредъка на учениците по пътя на обучението, което те не са избрали, което не им е полезно и което не могат да адаптират към индивидуалните си нужди. 

Провалът на системата да предложи приемлива и адаптивна образователна услуга си остава провал, с какъвто и метод да го мериш. Това е като да инсталираш модерна навигация на потънал кораб - това няма да го закара, където трябва. 


КРАТЪК МОЙ КОМЕНТАР: На мен ми се струва, че новият метод е изобретен с прозрачната цел да се замаже и скрие провала на системата. Примерно понеже влакът очевидно е катастрофирал и изобщо не ще да помръдне, ще предложим нов способ за оценка на "движението" му: ще пресмятаме по нова формула покоя, обездвижеността на влака, с оглед да открием в него някои белези на движение. (Все пак вътре във влака се намират движещи се неща, нали така: голяма работа, че влакът не помръдва от мястото си?!) Освен това нищо не пречи непомръдващия от мястото си влак да надува отвреме-навреме свирката и така намиращите се у него ще си представят, че той дори и да не се движи, но може пък, знае ли се, да тръгне във всеки един момент, което може да се оцени от новия метод и като "потенциално бъдещо движение", имплицитно съдържащо се в пълната неподвижност... :-)


Освен това смятам, че нашият "Картаген" - масовото българско безразличие спрямо истината и свободата! - е крайно време да бъде разрушен...






Търсете по книжарниците книгата на философа Ангел Грънчаров ЕРОТИКА И СВОБОДА (с подзаглавие Практическа психология на пола, секса и любовта), 8.00 лв., изд. ИЗТОК-ЗАПАД, 2007 г., разм. 20/14 см., мека подвързия, ISBN 978-954-321-332-0, 168 стр. Една книга, създадена с цел да облекчи разбирането от младите хора на най-значими за живота проблеми, по които сме длъжни да имаме цялата достижима яснота. Всеки трябва да достигне до своята лична истина, без която трудно се живее, без която животът ни се превръща в абсурд. Книгата ЕРОТИКА И СВОБОДА е написана за тия, които живеят с духа на новото, на завърналия се при себе си човешки живот и на свободата.

Няма коментари: