Представена публикация

За всички, които се интересуват от моите коментари, беседи и от дискусиите, в които участвам!

Съобщавам, че всеки, който иска да следи моите всекидневни коментари и анализи, може да го прави като посещава редовно моята страница във фе...

вторник, 8 февруари 2022 г.

Руската работа дали не е точно такава: "На гол тумбак чифте пищови!"?

 
Вижте как изглежда роботизацията, един от белезите за технологичното развитие на държавите в днешно време. И там Русия крета на опашката.

Защо Макрон се подхилваше в Москва на перченето на Путин?


... Да вземем технологиите и сравнението със САЩ, любим ориентир за руската мегаломания. През 2021 год в САЩ  са патентовани 410 000 изобретения. Това е дял от 45 на сто от всичките издадени патенти в света за този период. В Китай са регистирани 45 560 патента или 5% от световните. В Русия са одобрени 120 патента, което е 0,013% от всички в света. ...

... Дори “невидими” на картата държавици, като Сингапур (с  5 милиона жители), или като Хонконг (с 80 клм. кв. и 3 милиона жители), изнасят повече от  Русия – при това продукция, в която е вложен интелектуален труд, а не се състои от природни изкопаеми. Да не говорим за Белгия, Швейцария, Холандия и прочее европейски “джуджета”.

Ами бившата руска и съветска колония Полша? Нейният износ от 336 317 милиона долара, състоящ се от електроника, автомобили, резервни части, медикаменти и храни, доближава руския от 380 411 млн. $ и се очаква при запазване на темповете да го задмине тази година. Полша получава повече приходи от продажба на мебели, отколкото Русия от износ на оръжия. ...

... Поради всичко това (и още много друго в този дух) в руските социални мрежи гневни коментатори определят съвременна Русия като “свръхдържава”, чийто танкове могат за най-кратко време да стигнат до чуждите граници, но в границите на Русия линейките на Бърза помощ пътуват по 8 часа (по истински случай в Калуга, където поради липса на пътища линейка пътувала 8 часа в преспите за един пациент, който починал веднага, след като го извозили до болницата). ...



Освен това смятам, че нашият "Картаген" - масовото българско безразличие спрямо истината и свободата! - е крайно време да бъде разрушен...



Търсете по книжарниците забележителната книга на философа Ангел Грънчаров Преследване на времето: Изкуството на свободатаизд. A & G, 2003 г., разм. 21,5 / 14,5 см, мека подвързия, ISBN 954-8945-88-6, 280 стр, 8.00 лв... Книгата говори за "нещо", което е близко на всеки един от нас: времето. Тя се опитва да ни насочи към чисто човешкото в него, към неговата ценност за човека. Това, че времето не ни е чуждо и ни изглежда "добре познато", съвсем не означава, че го разбираме. Нашето предварително познание за времето не навлиза в неговите дълбини, а само докосва повърхността, най-бледата му външност. Съзнанието за време го приема за факт, с който трябва да се "съобразяваме", но не отива по-нататък и не се задълбочава в неговата тайна. Когато обаче ни запитат А що е време? почти нищо не можем да кажем: мълчанието е нашият отговор. Тази необичайна и изненадващо понятна философска книга "поглежда" в скритото "зад" мълчанието ни - за времетоживотасвободата.

4 коментара:

Георги Жеков каза...

Здравейте, роби на комунизма! Здравейте, неуважаеми другарю Грънчаров.
Не едно и две предавания съм посветил на членът на бойната терористична банда БКП и агент на зловещите тайни репресивни служби на ДС, завършилият като вас в СеСеСеРе и вероятно вербован и от тяхните служби и назначен за фалшив русофоб и антикомунист другар Иво Инджев. За какво нищожеството квичи около паметника на съветската пияна сган? За какво се прави тази подмяна? Защото с такива като него, паметника ще остане непокътнат. Ако създадем БАП, със сигурност нито един болшевишки паметник няма да остане цял, а такива като агент Ивайло ще получат поне по 300г. затвор за престъпленията си.

Ангел Грънчаров каза...

Другарю Жеков, с такива изказвания подпомагате комунистическото робство да продължи, а паметникът на Червената армия да векува. Ако бяхте истински антикомунист щяхте да уважавате истински и доказани антикомунисти като г-н Иво Инджев. Всичко, което казвате, доставя неописуема радост у комунистите, щото Вие им правите неоценими услуги - мъчите се да сеете раздор сред антикомунистите, което, разбира се, е услуга, полезна само за комунистите. Разбирате ли сега какво правите?

Георги Жеков каза...

Неуважаеми комунистически престъпнико Грънчаров.
Аз за разлика от вас, не съм болен от болшевишка шизофрения. Няма как да смятам комунистите и техните агенти, подлоги на СеСеСеРе, за антикомунисти. Истинските антикомунисти бяха изтикани в ъгъла от Съюза на Държавна Сигурност. СДС спаси вас, комунягите, от строги и справедливи наказания за всичките ви престъпления срещу българския народ и човечеството. СДС ви направи "антикомунисти" вас, болшевишките престъпници, за да няма истински антикомунизъм в България и техния режим да остане непокътнат. Така е от злокобния дне 9-ти септември 44-та до днес. Ако истинските антикомунисти вземем властта, такива като вас ще гният по затворите и концлагерите, вместо да облъчват от парцалите си робите на комунизма. Може да не ми отговаряте, заричам се винаги да не разговарям с комунисти, но болшевишката ви наглост е безгранична и човек понякога кипва.

Ангел Грънчаров каза...

Мен, другарю "единствено-истински антикомунист" Жеков, не можеш да ме трогнеш с лъжливия си "антикомунизъм". Търси некой тъпанар, може пък да ти се върже на приказките. Или нема такива веке?

И колко останАхте "истинските антикомунисти" сред като оплюхте всичко живо? Двама ли само? Кой е вторият? :-)

Кой обаче ти даде правото да издаваш "удостоверения" за това кой е антикомунист и кой не е? Питам само. :-) Таз твоя трескава дейност дали не ти е поръчана отнякъде, с оглед да придаваш възможно най-отблъскващ образ на т.н. твой "истински антикомунизъм" и по този начин да помагаш за запазването на комунизма и изчистването, измиването на неговия тъй кървав образ?

Даваш ли си сметка колко радост предизвикваш у другарите комунисти като плюеш всичко живо, що е антикомунистически настроено у нас? Сфащаш ли защо толкова силно ги радваш? Питам само...

Да сееш раздори в антикомунистическата общност - това бизнес ли е или се дължи на някаква твоя субективна заблуда? Само питам.

Аз съм философ и работата ми е да поставям неприятни въпроси. Сфащаш ли, че най-после си начмери майстора в мое лице? (Щадях те досега, но хайде да ти направя една услуга и да ти помогна да осъзнаеш що всъщност правиш...)

И още едно хубаво въпросче: като твърдиш, че вий, "истинските антикомунисти", ако ви падне властта, ще изтрепете всичко, що според вас е комунист, т.е. като сте способни да повторите кървищата, които някога предизвикаха комунистите, сиреч, като направите АБСОЛЮТНО СЪЩОТО КАТО ТЯХ, това не показва ли, че и у вас, "истинските комунисти", е налице АБСОЛЮТНО СЪЩИЯ чист, неподправен комунизъм, т.е. и вас дали не ви вдъхновява все тази същата кръволочеща КОМУНИСТИЧЕСКА СЪЩНОСТ?

Благодаря ти за отговорите, вервам, ще ми отговориш, щото ако избягаш от въпросите ми, ще се опозориш още повече, отколкото вече си се опозорил с твоята многогодишна и тъй неуморна РАДОСТОТВОРНА ТЪКМО ЗА КОМУНИСТИТЕ "антикомунистическа", с извинение, дейност...