Представена публикация

За всички, които се интересуват от моите коментари, беседи и от дискусиите, в които участвам!

Съобщавам, че всеки, който иска да следи моите всекидневни коментари и анализи, може да го прави като посещава редовно моята страница във фе...

неделя, 27 март 2022 г.

Каква е същината на малодушието, изразяващо се не само като русофилия, робофилия и антиамериканизъм, но и като чисто курвински манталитет?


Т
ия, които крещят "Сакън да не въвлечем България във войната!" нима не разбират, че ние отдавна сме във война?! Та ние сме обект на абсолютно същата агресия на Русия - каквато тя си позволи и спрямо Украйна! Само дето путинландците все още не стрелят с куршуми и снаряди по нас, но стрелбата с лъжливи думи е не по-малко опасна отколкото тази с куршумите и снарядите. 

Жалкото е, че в тази война между Русия и България много българи желаят България да бъде победена без бой, те искат ние да се предадем без да гръмне и пушка, ето това е страшното. У нас има много предатели на българския интерес (на свободата на България!), което аз го оценявам като израз на тъй проклетото българско малодушие. 

Жалкото е, че т.н. русофилство у нас не само по същество е робофилство, то е също така израз и на курвински манталитет. Казват тия мижитурки не само: "Освободи ме, руснако!", но и без капка срам казват: "Оправи ме, таковай ме!", ето това е най-гнусното. Щото Русия, пардон, Путин, щял хем да ни "освободи", хем да ни "оправи". Гнусна работа! 

И същите тия, за да не попречи някой на "оправянето" им, казват: "Не щем войски на НАТО у нас!", щото ги е страх, че НАТО може да попречи на насладата от "оправянето" им. Това ако не е курвинска психология, сполай му кажете!?


ДОБАВКА: 

Тия умници, които казват: "Абе и Америка не е китка за мирисане, американците са не по-малко виновни от руснаците за войната в Украйна!, а Америка навсякъде се меси и е воювала на по-малко пъти от Русия!", се правят на изоглавени щото "случайно" пропускат да признаят, че Америка не само сега, в случая с Украйна, е на ПРАВАТА СТРАНА, е на страната на борещите се за свобода и за демокрация, но и ВИНАГИ е била на правата страна, когато именно се налага със сила човечеството да се противопостави на злото! 

Нима някой друг, а не Америка беше тази сила, която обедини западния свят на свободата и демокрацията за да противостои на тъй злостната комунистическа експанзия, опитваща се близо 100 години да комунизира целия свят? Ако не беше Америка със своята мощ, която счупи зъбите на комунистическата експанзия и в Корея, и във Виетнам, и в Германия, и в Африка, и в Латинска Америка, и къде ли не, сега всички хора по земното кълбо щяха да маршируват и да са жалки зомбита като севернокорейците - и като руснаците! 

Толкова. Мислете когато разни умници шикалкавят и поставят Америка на една плоскост със СССР и Русия. Разликата между тях е грамадна и е хем същностна, хем принципна!

Освен това смятам, че нашият "Картаген" - масовото българско безразличие спрямо истината и свободата! - е крайно време да бъде разрушен...





Търсете по книжарниците забележителната книга на философа Ангел Грънчаров ТАЙНСТВОТО НА ЖИВОТА: Въведение в практическата философия, изд. ИЗТОК-ЗАПАД, 2006 г., разм. 20/14 см., мека подвързия, ISBN-13: 978-954-321-246-0, ISBN-10: 954-321-246-5, 317 стр., 10.00 лв. Авторът тръгва от простия факт, че човекът е живот, че ние сме живи и влюбени в живота същества, от което следва, че по никой начин не бива да му изневеряваме: да си мислим, че сме “нещо повече от това”, че сме “нещо повече от него”. Но човекът е и разбиращо същество, което значи, че не се задоволява с “простата даденост” на непосредствения живот, а непрекъснато търси смисъла, неговата ценност за нас самите. Оказва се,  че ние живеем като че ли само затова непрекъснато да търсим себе си, което, от друга страна погледнато, означава, че постигаме себе си само когато свободно “правим” себе си, своето бъдеще, а значи и съдбата си. Пътят на живота у човека изцяло съвпада с пътуването към самия себе си, от което не можем да се откажем...

2 коментара:

Реалистъ каза...

В интерес на България е Путин да загуби тази война. Аз не смятам, че той би посегнал на България по начина, по който посегна на Украйна, но...и ние си имаме един съсед, който се управлява от диктатор. Ако плановете на Путин успеят и той плати ниска цена за това, един ден може и тук да стане някаква мизерия и Турция да реши че влиза да защитава своите братя по вяра и кръв. Не знам доколко НАТО може да помогне, ако възникне конфликт между два члена. Гърция добре прави, като се въоръжава, Турция не крие претенциите си към нейни острови.

Анонимен каза...

https://www.paypal.com/authflow/challenges/sms/?acnw_dep=ul&country.x=BG&ctxId=step_up4c8b3804340e4b678f200529b0160f55&locale.x=en_US&returnUri=%2Fsignin%2Freturn%3FflowFrom%3Danw-stepup%26ctxId%3Dstep_up4c8b3804340e4b678f200529b0160f55&state=returnUri%3Dhttps%253A%252F%252Fwww.paypal.com%252Fmyaccount%252Ftransactions%26state%3D%252Fdetails%252F28288284AV874392N&stepupContext=48377aefb39dd3d2ad46e28af2003dca