Представена публикация

За всички, които се интересуват от моите коментари, беседи и от дискусиите, в които участвам!

Съобщавам, че всеки, който иска да следи моите всекидневни коментари и анализи, може да го прави като посещава редовно моята страница във фе...

събота, 12 март 2022 г.

Таваришч Путин е оперетъчен Хитлер и водевилен Сталин, нима не виждате това?


Западната, евро-американската демокрация ще удържи. Тя удържа в по-тежки времена, в които комунизмът беше във възход, та сега ли няма да удържи? 

Това, което прави сега смешният епигон на комунизма Путин, е жалък фарс. Историята винаги се повтаря два пъти, първият път като трагедия, вторият - задължително като фарс, като оперета, като водевил, като скеч. 

Путин е оперетъчен Хитлер и водевилен Сталин, нима не виждате това? 

Та мисълта ми е, че западната цивилизация на свободата и на човечността, именно евро-американската, несъмнено ще удържи и този път. 

Тя няма да допусне светът да потъне в непрогледен мрак...

 

ДОБАВКИ: 

Не се ли изясни вече, че лабораториите за "биологично оръжие" в Украйна не са чак толкова "свръхсекретни", че инсинуациите за тях са руска медийна партенка, тъй упоително миришеща на истинска партенка, на смърдящ и вонящ руски ботуш? 

Или наште цялостно опутинизирани папагали още повтарят и таз путинска воняща на банална лъжа медийна партенка?

 

Лавров не е на този свят от мъка за луксозните имоти, които има(ше) в чужбина, на най-хубавите места в Италия и къде ли не. Завалията ги загуби за една седмица заради идиотщината на Путин, когото обслужва - та поне в Ада да се уреди на по-топло местенце и то непременно до най-големия казан. 

Сигур е купил луксозните си имения в чужбина тайно, с офшорки, но въпреки това вече нема да може да ги ползва лично той. Щото е военнопрестъпник. Съвсем същото се получи с нашия Гоце Първанов, получи луксозен мезонет от един олигарх, на когото връчи в замяна на това орден "Стара планина", но за тъй хубавата сделка се разшумя (заради Иво Инджев, когото Гоце, за да му отмъсти, уреди да бъде изгонен от бтв!) и сега не може да го ползва, още стои в малкия си апартамент. Само Зорка оди да полива цветята чат-пат, и то забулена и предрешена като ханъма. 

Жалка работа е да си крадец в условия на демокрация, пък макар и менте кат нашта...

 

ИЗВОД: 

 

ОЩЕ: 

 

... да го спасяват! 

 

Скоро таваришч Путин ще може да се види и прегърне със събратята си по съдба Хитлер, Сталин, Ким Ир Сен, Чаушеску, Саддам, Кадафи...

Освен това смятам, че нашият "Картаген" - масовото българско безразличие спрямо истината и свободата! - е крайно време да бъде разрушен...





Търсете по книжарниците книгата на философа Ангел Грънчаров СТРАСТИТЕ И БЕСОВЕТЕ БЪЛГАРСКИ (с подзаглавие Кратка психологическа история на съвременна България), изд. ИЗТОК-ЗАПАД2008 г., 320 стр. Хронология и феноменология на случилото се след 1989 година, както и вникване във факторите, които определят нашата национална съдба. Книга за нашите лутания по пътищата на свободата, за раждането и пътя на младата българска демокрация, за това какви сме ние, съвременните българи, книга за пропилените ни шансове и за покрусените ни надежди. Но това е една въпреки всичко оптимистична книга, която ни казва, че от нас, гражданите, зависи всичко: ако сме мизерни духом, няма как и да не живеем в бедност. От нашите ценности зависи съществуването, живота ни. Духовната безпътица поражда историческите, пък и сегашните ни нещастия. А растежът на нашите сили - и като индивиди, и като нация - тръгва от освобождаването на съзнанията ни от ония коварни скрупули и дефекти, заради които толкова сме си патили - и за които сме платили тежка цена. 

Няма коментари: