Представена публикация

За всички, които се интересуват от моите коментари, беседи и от дискусиите, в които участвам!

Съобщавам, че всеки, който иска да следи моите всекидневни коментари и анализи, може да го прави като посещава редовно моята страница във фе...

понеделник, 14 март 2022 г.

Защо мълчат владиците и Патриархът, защо не призоват Путин да спре войната?

Започнаха Великите пости. Техният смисъл е покаяние за греховете и подготовка на душите за Светлото Възкресение, следователно - особено внимателно въздържане от грехове. 

Сред най-малките грехове е чревоугодието, а най-големият грях, разбира се, е убийството и още повече братоубийството, Каиновият грях. 

Всеки грях по време на постите е особено пагубен за душата. И именно по време на Великите пости един православен народ, руският, при мълчаливото съгласие на църквата, задължаваща ни към строг пост и въздържане да ядем непостно, с особено рвение ще убива друг православен народ - украинският! 

Грешно е да се яде извара и сметана, но да се убиват хора не е грешно! (Дотук е цитатът ми от една статия; нататък говоря аз.) 

Сега разбирате ли колко чини путинското и кагебисткото "православие" и "християнство"?! (Да ме прощава Бог че ми се наложи да употребя тия думи!) 

Не ви ли понамисва това на сатанизъм, на слугуване на Дявола? 

Защо тъй изразително мълчат нашите, сиреч българските църковни първенци, владиците и Патриархът, защо не призоват Путин да спре войната? Кому те служат - на Христос или на Путин!?

Колко при това положение, прочее, чини тяхното "православие" и "християнство"?! 

Около Путин явно няма нито един християнин, включвам тук и руският "Патриарх" (генерал от КГБ Гундяев!): ако имаше, щеше да му предложи най-лесния начин да спре войната - по християнски подбуди, та нали сега са Велики пости и е строго забранено да се убива?! Нали Путинландия беше уж "православна" страна?! Но има нещо още по-страшно: а защо вярващите в Бога руснаци не излязат на шествие към Кремъл за да призоват Цар Путин да спре войната? Значи ли това, че в Русия няма нито един християнин?!




Освен това смятам, че нашият "Картаген" - масовото българско безразличие спрямо истината и свободата! - е крайно време да бъде разрушен...






Търсете по книжарниците книгата на философа Ангел Грънчаров ЕРОТИКА И СВОБОДА (с подзаглавие Практическа психология на пола, секса и любовта), 8.00 лв., изд. ИЗТОК-ЗАПАД, 2007 г., разм. 20/14 см., мека подвързия, ISBN 978-954-321-332-0, 168 стр. Една книга, създадена с цел да облекчи разбирането от младите хора на най-значими за живота проблеми, по които сме длъжни да имаме цялата достижима яснота. Всеки трябва да достигне до своята лична истина, без която трудно се живее, без която животът ни се превръща в абсурд. Книгата ЕРОТИКА И СВОБОДА е написана за тия, които живеят с духа на новото, на завърналия се при себе си човешки живот и на свободата. 

1 коментар:

Анонимен каза...

Въоръжени сили на Руската федерация
Операция "Второ слънце"
Локация: Киев

Тактически ядрен удар с малък обсег на действие с цел пълна капитулация на врага. Единственото правилно и ще сложи край на войната, както американските атомни бомби над Япония.