Представена публикация

За всички, които се интересуват от моите коментари, беседи и от дискусиите, в които участвам!

Съобщавам, че всеки, който иска да следи моите всекидневни коментари и анализи, може да го прави като посещава редовно моята страница във фе...

сряда, 23 март 2022 г.

Кога психиатрите ще си изпълнят хуманния дълг и ще сложат диагноза на психичното състояние на очевидно тежко болния диктатор Путин?

Няма ли психиатри, които да сложат точна диагноза на психичното състояние на очевидно тежко болния диктатор Путин? Та той несъмнено страда от тежка форма на параноя (трепери от страх, че Русия е обкръжена от зли врагове, които искат да я завладеят, а това няма нищо общо с реалността!) и в резултат този кошмар при горкия Путинчо е избил, е довел до не по-малко тежка мания за величие (смята се за нов Сталин, който ще възстанови СССР, или за император на Трета Римска империя или на Втора Византия, създател нов световен ред!). 

Аз ли, философът и психологът (автор съм на учебник по психология, който има пет издания!), трябва да му правя диагноза, нима психиатрите до един са жалки мижитурки - защо мълчат, моля ви се?! Или всички те до един са поразени от вируса на робофилията-русофилията? 

Нима не се разбира, че вкарването на Путин в псхитиатрия ще облекчи мъките му, което е израз на хуманност, защо лудостта му да води до хиляди, а възможно и милиони смърти?! (Защото без съмнение той е способен да започне и ядрена война, т.е. без да му мигне окото ще причини ядрена катастрофа за цялото човечество!)?! 

Виждате, работата съвсем не е безобидна. Призовавам психиатрите да си изпълнят хуманния дълг и да спасят човечеството! Ще се намери ли достоен лекар, който да повтори подвига на академик Бехтерев, осмелил се да сложи диагноза на кървавия комунистически диктатор Сталин - и го е направил във времена, значително по-жестоки от сегашните? 

(Бехтерев, разбира се, е бил убит от Сталин, но какво от това: подвигът му може да послужи за вдъхновение и в днешно време!)

Да, тежко болният таваришч Путин се нуждае от спешно лечение, нека проявим човечност и милосърдие, нека му помогнем да облекчи мъките си; господа и дами психиатри, направете онова, за което дългът Ви зове!


Освен това смятам, че нашият "Картаген" - масовото българско безразличие спрямо истината и свободата! - е крайно време да бъде разрушен...







Търсете по книжарниците забележителната книга на философа Ангел Грънчаров Преследване на времето: Изкуството на свободатаизд. A & G, 2003 г., разм. 21,5 / 14,5 см, мека подвързия, ISBN 954-8945-88-6, 280 стр, 8.00 лв... Книгата говори за "нещо", което е близко на всеки един от нас: времето. Тя се опитва да ни насочи към чисто човешкото в него, към неговата ценност за човека. Това, че времето не ни е чуждо и ни изглежда "добре познато", съвсем не означава, че го разбираме. Нашето предварително познание за времето не навлиза в неговите дълбини, а само докосва повърхността, най-бледата му външност. Съзнанието за време го приема за факт, с който трябва да се "съобразяваме", но не отива по-нататък и не се задълбочава в неговата тайна. Когато обаче ни запитат А що е време? почти нищо не можем да кажем: мълчанието е нашият отговор. Тази необичайна и изненадващо понятна философска книга "поглежда" в скритото "зад" мълчанието ни - за времетоживотасвободата.

Няма коментари: