Представена публикация

За всички, които се интересуват от моите коментари, беседи и от дискусиите, в които участвам!

Съобщавам, че всеки, който иска да следи моите всекидневни коментари и анализи, може да го прави като посещава редовно моята страница във фе...

понеделник, 18 април 2022 г.

Таваришч Карбовский, жалък страхливецо: защо не смееш да излезеш на открит дебат с мен?

Ето какво писмо написах тази сутрин и изпратих на "журналиста", с извинение, Мартин Карбовский (журналист, примерно, е г-н Иво Инджев, а не такива като Карбовский и Кеворкян, неговият учител по медийни мерзавщини, разбира се!):

Господин - а може би е по-правилно да Ви нарека таваришч? - Карбовский,

Гледам всеки ден какво пускате на страницата си във фейсбук (имате 528 хил. последователи) и се питам: давате ли си сметка какво изобщо означава това, че сте се превърнал в слуга на путинската "правда", т.е. на путинската пропаганда, т.е. сте станал нещо като пресаташе на руското посолство

Ето днес, примерно, цитирате сръбския мерзавец Вучич и ни известявате, че той, видите ли, смятал, че санкциите срещу Русия били "аморални" и "безсмислени" - как пък Ви се отрониха тези думи, лъжливи ми цинико? (Аз съм философ и като такъв отговарям за това думите да се употребяват вярно, според истината; ето по тази причина ми се наложи да ти пиша, нагли лъжецо! Преминавам на "ти", щото изобщо не те уважавам, тъй че уважителна форма за това, което искам да ти кажа, е съвсем неподходяща.) Ще ти обясня някои неща, имам и други доводи да седна да ти пиша, ще ги разбереш по-нататък.

Русия е във война не само с Украйна, тя воюва с Европа, тя е във война с целия свят, в това число и с България; добре де, таваришч Карбовский, даваш ли си сметка, драги търговецо, драги ми любителю на паричките, че с тази изгодна за теб търговия де факто воюваш против своята Родина? Имаш ли капка съзнание какво означава това? То се нарича национално предателство, което в условия на война е особено осъдително, позорно и презряно. Ти, таваришч Карбовский, не си журналист, ти нямаш никакво право да се наричаш журналист, щото си позор за журналистиката; ти чисто и просто си мародер, ти нещо като гнусна хиена, която се храни с трупно месо: защото за рублите, които получаваш като примерно руско мекере, продаваш Родината си! Това, за твое сведение, е и престъпление по закона.

Искам също да те попитам: след като се опозори така здраво, даваш ли си сметка, че един ден ще ти се потърси сметка за това как си се държал в тия тъй съдбовни времена? Или си решил да мреш заедно със своя государ Путин?

Аз не вярвам в това, че ти по "най-възвишени духовни подбуди" или само заради тъй хубавите невинни очи на масовия убиец Путин правиш това, което правиш. Смятам, че го правиш за пари, знаем всички, че си бизнесмен, подобно на Слави Трифонов, подобно на вся остальная рубладжийская сволочь. Добре де, а какво ще правиш със спечелените пари - когато войната свърши и Путин отиде там, където му е мястото, а именно в Ада?

Не вярвам, че си станал опутинизирало се до крайност злобно зомби, което дотам си е изгубило разсъдъка и затова прави това, което прави. Не си и глупак, нали така? Е, коя ти е тогава мотивацията? - ето това искам да те запитам. Би ли ми обяснил поне това?

Отговор, разбира се, не чакам. Та ти си така велик, та ти си звезда - как ще се принизиш да отговаряш на някакъв си там въпрос, зададен от някакъв си там философ, от някакъв си там учител? Въпреки това те питам. Правя ти всъщност добро. Изнасям ти урок. Правя ти чудесен тест. Сега сме Великденски пости, ето, почна Страстната седмица: сега е време да си помагаме, време е да се покаем за греховете си; само по тази причина ти пиша. Давам ти някакъв шанс да си спасиш душата. 

Ти всеки ден лъжеш близо 600 000 човека. Лъжата обаче не е безобиден грях, както вероятно си мислиш - за да залъгваш съвестта си. (А може би отдавна нямаш съвест, тоест изобщо не ти се налага нещо да залъгваш: поради липсата на нещото, което да ти говори и терзае? Съвестта, между другото, е Божий глас в душата на човека, да ти кажа и тази теория на кьониксберския мъдрец Имануел Кант.) Лъжата, дарагой таваришч Карбовский, е грях, който е равностоен по греховността си на убийството. Лъжейки, тие убиваш, ти погубваш, ти тровиш душите на тези, които ти вярват. Тия, дето ти вярват, дотам са си загубили разсъдъка, че те вече са духовни мъртъвци. Уж са живи, а най-важното у тях вече е мъртво. Те са нещо като зомбитата. Ти си отговорен за тяхната смърт, лъжецо! Срам и позор! Колко обаче е хубаво, че вече не изпитваш такова чувство като срам, така ли, познах ли и по този пункт?

Нямаш право, таваришч Карбовский, да употребяваш вече думи като морал, съвест, идея, истина, духовност и пр. Те постоянно са ти обаче в устата. Не си мисли обаче, че можеш да излъжеш всички хора. Ах, как си се заблудил, че лъжите ти могат да заразят и ония хора, които все още имат здраво морални чувство - и не са си загубили разсъдъка?!

Това, което ти казвам, го прати на своя съратник таваришч Костя Копейкин, още един не по-малко арогантен и безскрупулен лъжец като теб. И на Пьотр Волгин го прати. И на таваришч прафесар Ива Хрыстав го прати. И на дацент Вацева-Мацева го прати. И на вся прокаженная и продажная рубладжийская сволочь го прати. И на вашата государиня Митрофанова го прати. За да разбере, че нахалост си дава паричките на презрените си слуги.

В началото на Страстната седмица ти пиша и ти пращам това писмо. Би ли го публикувал на своята страница ведно със своя отговор на моите думи, на моите въпроси? Не, нали така? Жалък страхливецо, защо не смееш да излезеш на открит дебат с мен? Ето, предизвиквам те. Можем да го направим и онлайн, а можем да се срещнем и наживо да поспорим. Нищо че си звезда, страхливецо. Нали се досещаш защо толкова те е страх от мен?

Продължавай да затъваш в лайната, Карбовский! Аз бях длъжен да ти напиша това писмо, пък ти прави каквото искаш. Мерзавците трябва да знаят обаче, че има висша справедливост и за всичко ще им се наложи в един момент да отговарят пред един много мъдър и строг Съдия. Кой е той ли? Сети се сам...

Знам, че не вярваш в Бога, мерзавецо, но ето, казвам ти и това: точно Бог няма как да подкупиш, няма да успееш да подкупиш: знаеш поне това, презряна гнидо?

С поздрав от сърце: Ангел Грънчаров 


Освен това смятам, че нашият "Картаген" - масовото българско безразличие спрямо истината и свободата! - е крайно време да бъде разрушен...







Търсете по книжарниците книгата на философа Ангел Грънчаров ЕРОТИКА И СВОБОДА (с подзаглавие Практическа психология на пола, секса и любовта), 8.00 лв., изд. ИЗТОК-ЗАПАД, 2007 г., разм. 20/14 см., мека подвързия, ISBN 978-954-321-332-0, 168 стр. Една книга, създадена с цел да облекчи разбирането от младите хора на най-значими за живота проблеми, по които сме длъжни да имаме цялата достижима яснота. Всеки трябва да достигне до своята лична истина, без която трудно се живее, без която животът ни се превръща в абсурд. Книгата ЕРОТИКА И СВОБОДА е написана за тия, които живеят с духа на новото, на завърналия се при себе си човешки живот и на свободата.

2 коментара:

Анонимен каза...

Когато направиш 500 хил. последователи, тогава искай дебат с Карбовски.

Ангел Грънчаров каза...

Другарко, ако ще Карбовский да има 500 милиона последователи, това изобщо не го прави прав. :-) Или достоен. Пак ще си остане жалък лъжльо и продажник. Зацепихте ли за що става дума, извратена тотално завалийке?