Представена публикация

За всички, които се интересуват от моите коментари, беседи и от дискусиите, в които участвам!

Съобщавам, че всеки, който иска да следи моите всекидневни коментари и анализи, може да го прави като посещава редовно моята страница във фе...

петък, 8 април 2022 г.

Съгласни ли сте паметникът на окупатора "Альоша" да бъде преименуван в "Героят на Украйна"?

 

Т.е. ние, от групата на небезразличните граждани, предлагаме да се промени значението на този паметник на лъжата и на окупацията, да му се предаде нов, вече напълно приемлив смисъл - и по този начин да се направи нужното лека-полека да заздравее тази гнойна рана не само в душата на Пловдив, но и на цяла България. Предлагаме лесен за осъществяване, напълно достъпен начин за решаване на един десетилетен конфликт, понеже, разбира се, няма как паметникът, прославящ комунистическата тирания, да бъде почитан от всички пловдивчани (и българи), но ето, ако се промени неговото значение и смисъл, тогава този паметник вече ще играе съвършено друга роля, ще бъде възприеман и оценяван по кардинално различен начин! 

Понеже героите на Украйна, които се бият в момента с путинските варвари, не само че се борят и за нашата, за българската свобода, но и изнасят на нас, българите, един безценен урок за това какво за човеците е свободата; да, ние българите се нуждаем от този урок, понеже, за жалост, масовият българин явно не съзнава все още, че за свободата си заслужава и да се мре! Ето, украинците го правят това пред очите ни и ние за този наистина безценен урок следва сме им вечно благодарни; и какво пречи тази благодарност да я изразим по начина, по който ние, небезразличните граждани, предлагаме? 

Пречи единствено нашата инертност, пречи това, че мнозина българи продължават да робуват на отживели времето си представи, примерно някои българи продължават да се придържат, да речем, към представите на оруеловия свят, а именно, че свободата е... робство; е, точно тези представи следва да бъдат изтръгнати от душите на поклонниците на робофията, на путинофилията, на комунистофилията, от душите на поклонниците на Сталин, на комунизма, на СССР, които безсрамно продължават да твърдят, че Альоша трябвало да стърчи вечни времена подобно на еректирал фалос, в знак на продължаващото унижение на изнасилената многострадална България, нашето свидно отечество. Сега ние предлагаме тази унизителна символика с лекота да бъде разрушена и на нейно място да се роди съвършено нов, освобождаващ, очистващ душите (болните, страдащите души на путинофилите!) и животворен бих казал дори смисъл! 

Толкова тук. Останалото - в клипчето. Пожелавам ви приятно слушане и приятни размисли! Смело коментирайте, не бъдете шушумиги, бъдете добри граждани! 

И да добавя традиционното: не забравяйте, моля, да натискате бутончетата, било за харесване, било за нехаресване, също така не пропускайте да се абонирате - ако все още не сте го сторили. 

Стига истината да не ви е безразлична де, ако не ви е безразлична, направете го, абонирайте се за нашия тъй правдолюбив канал! 

До нови срещи!

Освен това смятам, че нашият "Картаген" - масовото българско безразличие спрямо истината и свободата! - е крайно време да бъде разрушен...



Търсете по книжарниците забележителната книга на философа Ангел Грънчаров ИЗВОРИТЕ НА ЖИВОТА: вечното в класическата и модерната философия, изд. ИЗТОК-ЗАПАД, февр. 2009 г., 520 стр. Книгата ИЗВОРИТЕ НА ЖИВОТА, външно погледнато, е систематичен курс по философия, в който обаче твърде експресивно се тълкуват и вечните въпроси, вълнуващи човешките същества на тази земя. Подобна форма, именно курс лекции по философия, осигурява на автора така потребната живост, непосредственост и свобода в общуването със съзнанието на читателя. През цялото време той се стреми да бъде близо и да не изневерява на ония неизбежни сърдечни трепети, благодарение на които човекът става човек – и личност, разбира се. Опитва се да приобщава съзнанието на читателя към така вълнуващата мисловност на непреходното, която именно е истинското богатство на човека.

3 коментара:

Пенка Паликрушева каза...

С всичко сме съгласни, ако това ще направи живота ни по-добър. Уви, нещо промяната се оказа подмяна, цените растат, а някои хора взеха с носталгия да си спомнят за "режима на Борисов". Времена. Очаквайте неочакваното.

Ангел Грънчаров каза...

Цените растат защото мафията се мъчи да злепостави правителството с надежда отново да лапне кокала на властта. Опитвайте се да осмисляте нещата по-цялостно.

Анонимен каза...

Ето аз един войнстващ русофил и комунистофил Публикувам това на страницата на г-н Грънчаров и по молба на Ангел Грънчаров, първо, за да покажа че между разделения български народ все пак може да има единение основано на човечността, защото я крайна сметка всички сме хора и може да се отнасяме един към друг по човешки, т.е. с разум и дори някакво уважение към човешкостта на другия. И второ, за да кажа своето мнение. А то е, че Альоша никога няма да бъде бутнат, той е символ на Пловдив, прави града ни по красив и интересен. И освен това руските ни братя пеят песни за България и за Альоша. Кажете ми една американска песен за България?
"Съгласни ли сте паметникът "Альоша" да бъде преименуван на "Героят от Украйна" - защото украинските герои в момента се борят за свободата и на България?!"

Ето аз един войнстващ русофил и комунистофил Публикувам по молба на Ангел Грънчаров, първо, за да покажа че между разделения български народ все пак може да има единение основано на човечността, защото я крайна сметка всички сме хора и може да се отнасяме един към друг по човешки, т.е. с разум и дори някакво уважение към човешкостта на другия. И второ, за да кажа своето мнение. А то е, че Альоша никога няма да бъде бутнат, той е символ на Пловдив, прави града ни по красив и интересен. И освен това руските ни братя пеят песни за България и за Альоша. Кажете ми една американска песен за България?

Димитър Филипов