Представена публикация

За всички, които се интересуват от моите коментари, беседи и от дискусиите, в които участвам!

Съобщавам, че всеки, който иска да следи моите всекидневни коментари и анализи, може да го прави като посещава редовно моята страница във фе...

неделя, 3 април 2022 г.

Знае ли или не знае г-н министърът на образованието и науката що е академичност?


В свое интервю по една телевизия министърът на образованието и науката заяви, че недостатък на учебниците била тяхната "прекалена академичност"! :-) От което съдя, че министърът на образованието и науката, който, прочее, е академик, изобщо не знае що е истинска, същинска академичност. 

Ако бяха поне малко академични, учебниците щяха да се много приятни на учениците, работата е обаче там, че те са ПСЕВДО-НАУЧНИ, че са ЛЪЖЕ-НАУЧНИ, че са МЕНТЕ-НАУЧНИ, иначе казано, че са написани НЕКАДЪРНО от разни пишман-професори, които никога не са общували с ученици. 

Та ето виждате значи колко е грозно да се лъже по време на Велики пости особено: като се опита да шикалкави, да усуква, да заобикаля и да замазва проблема, сами се убеждавате как тъй "академичният" ни министър-академик (или академик-министър!), дето се казва, "сгази право в лука", т.е. се заплете в доста глупави твърдения. 


Прочее, какво е истинска академичност тук няма да обяснявам защото това може да разбере не само министър-академик Денков, но и всеки от вас, който иска да научи - като се зачете в моята книга със заглавие ИСТИНСКИЯТ УНИВЕРСИТЕТ (освен хартиено тя има и онлайн-издание, т.е. е напълно достапна за всеки!). 

Подзаглавието на тази книга е именно това: "Що е академичност и доколко тя вирее у нас?", т.е. тази книга сякаш е писана точно за това да обяснява що е академичност на нашите министри на образованието и науката, които май всички до един съвсем не са наясно по този тъй важен въпрос.


Освен това смятам, че нашият "Картаген" - масовото българско безразличие спрямо истината и свободата! - е крайно време да бъде разрушен...







Абонирайте се! Подкрепете свободната мисъл и свободното слово в България тъкмо когато те са в страшна немилост!  (Забележка: Можете да получавате броевете на в-к ГРАЖДАНИНЪ за 2011 г. ако пишете на имейл angeligdb [@] abv.bg)

1 коментар:

Анонимен каза...

От "реформисти" и "визионери" в образУванието, нашите младежи са функционално неграмотни!