Представена публикация

За всички, които се интересуват от моите коментари, беседи и от дискусиите, в които участвам!

Съобщавам, че всеки, който иска да следи моите всекидневни коментари и анализи, може да го прави като посещава редовно моята страница във фе...

неделя, 10 април 2022 г.

Какво трябва да направи Прокуратурата с оглед в страната ни никога повече да не се лее кръв в угода на тъй кръвожадния руски империализъм?

По повод на установеното, за което ви известих в публикацията със заглавие За насилствено вземане на властта, за путинско-копейкинова диктатура ли се борят мишоците на Костя Копейкин? реших все пак да напиша, да предложа на небезразличните граждани един сигнал (проект за отворено писмо); като добър граждани се чувствам длъжен да го сторя; речено-сторено, ето го въпросния проект за документ (ако имате някакви добавки, сега е момента да ги предложите - за да ги включим евентуално в писмото, което е добре да бъде изпратено най-късно утре сутринта!):


До г-н Иван Гешев, Главен прокурор на Република България
ДО МЕДИИТЕ

СИГНАЛ ПОД ФОРМАТА НА ОТВОРЕНО ПИСМО

от групата на небезразличните граждани

Предложил: Ангел Ив. Грънчаров, философ, блогър, учител по философия и гражданско образование, гражданин

(Проект за сигнал под формата на отворено писмо, който предлагам за обсъждане в групата на небезразличните граждани)

Г-н Главен прокурор,

Напоследък, особено след като руската армия затъна в украинското тресавище (което изнервя путинофилите у нас!), сред феновете на т.н. пх ропутинска и проруска "партия ВЪЗРАЖДАНЕ" на таваришч Костадин Костадинов (известен сред народа повече с прозвището "Костя Копейкин") могат да се чуят все по-често призиви за насилствена (с въоръжена сила, с оръжие!) промяна на държавния строй или на държавния ред в Република България. Ето малък пример в тази насока, в коментарите към клипче на "видеоблогъра" Георги Лазаров със заглавие Колко струва националният интерес на България?! може да се прочете следното сърдечно откровение (прилагам скрийншот, щото въпросните сербезлии, разбира се, ще изтрият компрометиращите ги изказвания!):




Напомням Ви, че преди няколко дни една възедра депутатка от т.н. "партия ВЪЗРАЖДАНЕ" с фамилия Гунчева има добрината да се изпусне като написа във фейсбук, че руснаците имали ракети с точен прицел и нищо не пречело да изтрият с един удар не само сградата, където се помещава българското правителство, но и сградата, в която се помещава посланикът на Съединените щати! Медиите и в Парламента се пошумя ден-два за това скандално изказване, но по добрия български обичай "всяко чудо за три дни" работата след това се потули. Не е ли обаче време поне прокуратурата да се заеме с елементарното просвещаване на тия тъй болни глави, като, да речем, прокурор поне им прочете оня текст от Наказателния кодекс на Републиката, в който се говори за това какво е наказанието за оня, който си позволява публични призиви за насилствена смяна на държавния ред


Ето, ние като небезразлични граждани, на които са най-свидни не само свободата, демокрацията, мира, просперитета, човечността, духовността, християнския морал, но и самото наше тъй многострадално отечество България (което в историята си има немалко кървави и братоубийствени епизоди!) се чувстваме длъжни да призовем органите на прокуратурата да си свършат качествено работата, с оглед никога повече в страната ни да не се лее кръв по чисто партийни и политически причини - или най-вече за да се угоди на една чужда, доказано душманска на страната ни империя, имаме предвид Руската империя, която в историята ни е донесла толкова много злини и щети.

Толкова от нас. Ще се радваме наистина да си изпълните качествено дълга - и да си свършите работата, която Ви е отредена по Конституция. В противен случай ще сметнем, че на прокуратурата, за жалост, не й пука за ширещото се в страната ни беззаконие, най-обезпокоителен симптом на което е, че някои хора от въпросната партия "ВЪЗРАЖДАНЕ" съвсем не изпитват някакви скрупули открито да призовават за насилствена промяна на държавния ред в Република България. 

Липсата на реакция от Ваша страна ще я оценим като солидаризиране на самата прокуратура с тия тъй незаконни призиви за насилствена промяна на държавния ред, което вече е нетърпим скандал - става страшно в онази клета страна, в която прокуратурата закриля престъпниците и мафията (не е тайна, че положението у нас е така тежко, а беззаконията са всекидневие тъкмо заради намесата в българските работи на кагебистко-ченгесарската или на путинската мафия, която е на пряко подчинение именно на Кремъл, Москва!).

Дата: 10 април 2022 г.

С УВАЖЕНИЕ: Ангел Грънчаров, упълномощен да води кореспонденцията ни с институциите

Освен това смятам, че нашият "Картаген" - масовото българско безразличие спрямо истината и свободата! - е крайно време да бъде разрушен...





Търсете по книжарниците забележителната книга на философа Ангел Грънчаров ТАЙНСТВОТО НА ЖИВОТА: Въведение в практическата философия, изд. ИЗТОК-ЗАПАД, 2006 г., разм. 20/14 см., мека подвързия, ISBN-13: 978-954-321-246-0, ISBN-10: 954-321-246-5, 317 стр., 10.00 лв. Авторът тръгва от простия факт, че човекът е живот, че ние сме живи и влюбени в живота същества, от което следва, че по никой начин не бива да му изневеряваме: да си мислим, че сме “нещо повече от това”, че сме “нещо повече от него”. Но човекът е и разбиращо същество, което значи, че не се задоволява с “простата даденост” на непосредствения живот, а непрекъснато търси смисъла, неговата ценност за нас самите. Оказва се,  че ние живеем като че ли само затова непрекъснато да търсим себе си, което, от друга страна погледнато, означава, че постигаме себе си само когато свободно “правим” себе си, своето бъдеще, а значи и съдбата си. Пътят на живота у човека изцяло съвпада с пътуването към самия себе си, от което не можем да се откажем...

Няма коментари: