Представена публикация

За всички, които се интересуват от моите коментари, беседи и от дискусиите, в които участвам!

Съобщавам, че всеки, който иска да следи моите всекидневни коментари и анализи, може да го прави като посещава редовно моята страница във фе...

понеделник, 30 май 2022 г.

Какво писмо написах на ютубъра Стефан Попов (Чефо)?


Ето какво писмо написах на този ютубър, за когото имам подозрения, че е по-различен, че е свестен човек и достойна личност и добър гражданин, да се надяваме: 

Здравейте, уважаеми г-н Стефан Попов (Чефо), 

Искам да Ви предложа нещо, ще се радвам да не го възприемете като прекалено нагло. Смятам Ви за умен, възпитан, с една дума казано - свестен човек, и от други хора съм чувал тази оценка за Вас; тази е причината да се обърна към Вас. Вярно, предложението ми е странно, така изглежда на пръв поглед, но пък е полезно, е ползотворно, дори благодатно. Ето за какво става дума. 

Аз съм философ и учител, а също така блогър (и ютубър), и то не от вчера, а от отдавна; вярно, не съм "звезден", но към такива неща никога не съм се и стремил. Имам една идея, за която от много време се опитвам да намеря съдружници, хора, които да я подкрепят, за жалост не успявам. Причината за това е разпространеният нашенски манталитет. Всеки се е капсулирал, има си поклонници, това му стига, а да си сътрудничим, да си обединим силите за нещо по-голямо - не можем. Което е жалко. 

Та по същество: идеята ми е за т.н. блогърско, а в случая ютубърско цунами; свежда се до следното: когато някой ютубър каже нещо важно, каже някаква истина, други хора да обърнат внимание на казаното, да го подкрепят, да добавят нещо от себе си, да допринесат; и така, лека-полека, въпросната важна истина ще стигне до съзнанията на колкото се може повече хора. И по тази начин блогърите (преди) или ютубърите сега могат да станат сериозна медийна сила, с която ще се съобразяват и управниците, а това е за доброто на България, на страната и на народа. Значи аз това нещо го предлагам от години, а почти никой не ме е подкрепил, което е потресаващо. 

Сега се обръщам към Вас с плахата надежда че ще реагирате, че ще разберете смисъла, че ще подкрепите идеята или инициативата ми. (Няма значение, че аз съм я предложил, важното е тя да се разпространи и да се постигне желаният ефект.) 

Това исках да Ви кажа. С интерес ще очаквам реакцията Ви. Ще се радвам да не си замълчите (както правят другите). И още нещичко: демокрацията ни ще проработи когато в обществото ни гражданите започнат да водят пълноценни дебати по истински важните въпроси. 

Ето, в тази посока е и моето предложение. За мен най-важното е да направим нужното младата, но непрокопсала българска демокрация най-сетне да проработи. Това е изцяло в нашата власт - и в нашите възможности. Помогнете това да стане! 

Накратко казано: 

Предлагам ВЗАИМОДЕЙСТВИЕ на ютубърите, които не са медийни мерзавци, с оглед да помогнем за непосредственото и практическо РЕАЛНО демократизиране на отношенията в свидното ни отечество.

С поздрав от сърце: Ангел Грънчаров 

Chefo: Здрасти, Ангел! Много ценя, че ми писа. Имам и други неща на главата понякога, но твоето съобщение е мой приоритет! Ще драсна обратно!

Освен това смятам, че нашият "Картаген" - масовото българско безразличие спрямо истината и свободата! - е крайно време да бъде разрушен...







Абонирайте се! Подкрепете свободната мисъл и свободното слово в България тъкмо когато те са в страшна немилост!  (Забележка: Можете да получавате броевете на в-к ГРАЖДАНИНЪ за 2011 г. ако пишете на имейл angeligdb [@] abv.

5 коментара:

Анонимен каза...

Не зная.

Анонимен каза...

Колко тактично те е препратил в трета глуха :))))

Ангел Грънчаров каза...

Другарко, Вие на зацепихте ли, че това е стандартен автоматичен отговор? :-)

Анонимен каза...

Като цяло, изобщо не ме интересува :-)

Ангел Грънчаров каза...

Да, знаем, съзнанието Ви е заето с мисли за победата на таваришч Путин - и за друго просто не можете да мислите.