Представена публикация

За всички, които се интересуват от моите коментари, беседи и от дискусиите, в които участвам!

Съобщавам, че всеки, който иска да следи моите всекидневни коментари и анализи, може да го прави като посещава редовно моята страница във фе...

понеделник, 2 май 2022 г.

Кирил Петков и акад.Николай Денков, ще изгоните ли "калинките" от многострадалното ни образование?

 

Представям на вашето внимание един твърде интересен казус, свързан с моите непресекващи многогодишни борби за промяна в образованието - с тъй арогантната консервативна сила на застоя, на печалното статукво, на провала в него, на неговия фалит. Ще се развам да проследите и информацията, която давам (и която никой друг няма смелостта и достойнството да ви даде!), и тълкуванията, разсъжденията, интерпретацията, която пак никой друг, за жалост, не смее да има, да изяви тъй открито и откровено, както правя аз, и то не от вчера; за отбелязване е, че го правя от много години. 

Е, нищо де, че съм "глас в пустиня", голяма работа, та кога у нас е било другояче - по отношение на тия, които са възвистявали истината и са постъпвали достойно?! Та нима винаги те не са били и разпъвани на кръст, и гонени, и плюти, и обругавани, и тормозени, и тровени (подобно на великия Сократ!), и тъпкани, и украсявани с трънени венци, и прочие: какви ли не гаври са понасяли, така е било винаги, и то не само у нас, нали така? 

Толкова тук. Останалото - в клипчето. Желая ви приятно гледане и приятни размисли! 

СЛАВА НА УКРАЙНА! СЛАВА НА СМЕЛИТЕ - И СВОБОДОЛЮБИВИТЕ, И ПРАВДОЛЮБИВИТЕ! - ГЕРОИ НА УКРАЙНА! 

Смело коментирайте, не бъдете малодушни, бъдете добри граждани! 

И да добавя традиционното: не забравяйте, моля, да натискате бутончетата, било за харесване, било за нехаресване, също така не пропускайте да се абонирате - ако все още не сте го сторили. 

Стига истината да не ви е безразлична де, ако не ви е безразлична, направете го, абонирайте се за нашия тъй правдолюбив канал! 

Хубав ден ви желая! До нови срещи!

Освен това смятам, че нашият "Картаген" - масовото българско безразличие спрямо истината и свободата! - е крайно време да бъде разрушен...







Търсете по книжарниците забележителната книга на философа Ангел Грънчаров Преследване на времето: Изкуството на свободатаизд. A & G, 2003 г., разм. 21,5 / 14,5 см, мека подвързия, ISBN 954-8945-88-6, 280 стр, 8.00 лв... Книгата говори за "нещо", което е близко на всеки един от нас: времето. Тя се опитва да ни насочи към чисто човешкото в него, към неговата ценност за човека. Това, че времето не ни е чуждо и ни изглежда "добре познато", съвсем не означава, че го разбираме. Нашето предварително познание за времето не навлиза в неговите дълбини, а само докосва повърхността, най-бледата му външност. Съзнанието за време го приема за факт, с който трябва да се "съобразяваме", но не отива по-нататък и не се задълбочава в неговата тайна. Когато обаче ни запитат А що е време? почти нищо не можем да кажем: мълчанието е нашият отговор. Тази необичайна и изненадващо понятна философска книга "поглежда" в скритото "зад" мълчанието ни - за времетоживотасвободата.

4 коментара:

George Pashev каза...

Денков си е част от системата. Едва ли някой, който дълги години е виреел в тая система, ще може кардинално да я реформира. Опитите за промяна са му бая мижави, въпреки, че има няколко добри идеи, които, обаче, са недостатъчни.

Анонимен каза...

Блокирания във Facebook
За да поддържаме Facebook в безопасност, понякога блокираме определено съдържание и действия. Ако мислите, че сме допуснали грешка, уведомете ни. Не можем да преглеждаме отделните доклади, но обратната връзка от вас ще ни помогне да подобрим начините, по които поддържаме Facebook в безопасност.
Обяснете защо мислите, че това е грешка
ОБЯСНЯВАМ, при това съвсем не за първи път драги, бдителни Админи, но без капчица полза! :
Защото е огромна и недопустима глупост да блокирате Учителя Ангел Грънчаров! Ретроградници, продажници, престъпни мракобеси сте щом блокирате този Светъл Разум на България! А и не само....

Владимир Петков

Ангел Грънчаров каза...

Благодаря ти, че си писал до админите на ФБ да не ме блокират! Но ясно е, че те блокират когато има доноси и оплаквания срещу някой, а аз няма как да не ядосвам комунисто-скомуноидите. Щом ме блокират, щом ги ядосвам, значи всичко е наред, значи писането ми не е станало беззъбо; почнат ли да не ме блокират, значи съм станал с беззъбо писане, което е трагедия... 🙂

Анонимен каза...

Партийни интереси, роднински връзки и пазене на лично заемания пост чрез елиминиране на кадърни хора от системата на образованието. Такова е било и продължава да бъде положението в пловдивското РУО.
Срам за целия град е това РУО. Като се започне от невъзможността да кандидатства човек за учителско място в града и окръга, ако няма връзки и протекции и се стигне до унижения, преследване и уволняване на кадърни учители, ако случайно са успели да проникнат в системата. Само послушни и подмазвачи из училищата, липса на творчески дух и новаторство, това се иска, за да просъществува един млад учител в системата. Пример за това могат да бъде учителят по физика Теодосий Теодосиев и учителят по философия Ангел Грънчаров. Как не се намериха граждани да защитят тези двама мъченици и апостоли на българското образование. Резултатът всички го виждаме по културата и качествата на българската младеж. Най- лошите ни ученици стават безупречни при постъпване в европейски училища. Трябва ли българското население да продължи да емигрира, за да осигури смислено съществуване на своите деца? Толкова много години съсипва а образованието партийни кадри, толкова ли не може да се сложи край на това? Ами да извикаме един немец, англичанин или французин за министър на образованието!
Настоявам от името на безразличните граждани и всички страдащи от образователните глупости българи за смяна на настоящия министър и назначаване на единия от двамата споменати по- горе учители!
Десетки години на мракобесие, причинявано от безродници, недоучили и необразовани стигат! Положението досега беше-"ако не можеш да станеш друго, стани учител"