Представена публикация

За всички, които се интересуват от моите коментари, беседи и от дискусиите, в които участвам!

Съобщавам, че всеки, който иска да следи моите всекидневни коментари и анализи, може да го прави като посещава редовно моята страница във фе...

сряда, 29 юни 2022 г.

Как философства един "луд" и усмихнат млад човек, любопитен до досадност, безпристрастен до абсурдност?

 

Ангел Грънчаров: Хубаво философствате, браво! :-) Правете още клипчета, интересно е, оригинално е... 

Mon Bosonogo: Благодаря за споделеното! :) Но след това видео, мисля че не съм правил други, но ще се радвам да направя нещо като рубрика, в която да разговарям с друг човек, който има енергията и желанието за подобен формат, ако имате предложения, ще се радвам да ги чуя! :) 

Ангел Грънчаров: @Mon Bosonogo Подобни разговори или размисли по чисто човешки проблеми са най-интересни и важни. Затова и повечето хора хем ги избягват, хем имат страхотна нужда от тях... 

Mon Bosonogo: Няма как да не се съглася с вас, аз водя подобни разговори от дете, вече над 15 години съм в общество което ме приема за Луд и въпреки това когато Индивида излезе от обществото, Човека разголва душата си и му става леко.. също и странно какво току що му се е случило, защото вие знаете, че срещата с един философ по призвание а не ,,звание” е нещо изключително и винаги е било и ще бъде така. Трябва да има и такива като нас, явно.. щом природата ни е такава, как да избягаме от нея, а и искаме ли изобщо?! Робинзон се върна на острова.. Платоновият човек беше убит в пещерата, Заратустра си тръгна самичък и така нататък… Разбирате ме, нали подобни разговори не ги създаваме НИЕ, това е естествено събитие което има своето място в законите на природата и космоса, поне това мисля аз, един луд и усмихнат млад човек, Любопитен до досадност, безпристрастен до абсурдност и с пожелание към вас и всеки друг: Да Бъдете Здрави, Живи и Независтливи. 

С Уважение и Любов, Мон 

Ангел Грънчаров: @Mon Bosonogo Прекрасни думи, подбуждащи към приятни, макар и дълги, а най-вече задушевни и благодатни разговори! "А пък свестните у нас ги смятат за луди!" - Ботев е казал това, "свестните" може да се разбира и в смисъл на човечните. Ще се радвам ако обичате да пишете да изпратите свои текстове в издаваното от мен философско списание ИДЕИ, то е създадено именно за хора като Вас. Ето тук можете да разгледате неговите минали броеве. (Това е страницата му, има и всички досега излезли броеве) За жалост, както може да се предположи, същинска рядкост са духовните личности, които ни сътрудничат, но въпреки това не се отказвам в издаването му. 

С поздрав от сърце!

Ангел Грънчаров: @Mon Bosonogo  Надявам се, че не възразявате, че си позволих да представя канала Ви и да публикувам в блога си нашият разговор тукЩе се радвам ако това спомогне и други хора да се приобщят към нас и така да се зароди една макар и малка общност от мислещи и търсещи истината хора.

Освен това смятам, че нашият "Картаген" - масовото българско безразличие спрямо истината и свободата! - е крайно време да бъде разрушен...







Търсете по книжарниците забележителната книга на философа Ангел Грънчаров Преследване на времето: Изкуството на свободатаизд. A & G, 2003 г., разм. 21,5 / 14,5 см, мека подвързия, ISBN 954-8945-88-6, 280 стр, 8.00 лв... Книгата говори за "нещо", което е близко на всеки един от нас: времето. Тя се опитва да ни насочи към чисто човешкото в него, към неговата ценност за човека. Това, че времето не ни е чуждо и ни изглежда "добре познато", съвсем не означава, че го разбираме. Нашето предварително познание за времето не навлиза в неговите дълбини, а само докосва повърхността, най-бледата му външност. Съзнанието за време го приема за факт, с който трябва да се "съобразяваме", но не отива по-нататък и не се задълбочава в неговата тайна. Когато обаче ни запитат А що е време? почти нищо не можем да кажем: мълчанието е нашият отговор. Тази необичайна и изненадващо понятна философска книга "поглежда" в скритото "зад" мълчанието ни - за времетоживотасвободата.

Няма коментари: