Представена публикация

За всички, които се интересуват от моите коментари, беседи и от дискусиите, в които участвам!

Съобщавам, че всеки, който иска да следи моите всекидневни коментари и анализи, може да го прави като посещава редовно моята страница във фе...

неделя, 17 юли 2022 г.

Почина г-н Любен Воденичаров, поклон пред светлата му памет!



Днес, неделя, към 16.30 ч. ми се обади бащата на Любен Воденичаров и ми каза, че той е починал. Обади се по телефона на самия Воденичаров, очаквах да чуя неговия глас, надявах се, че е излязъл от комата, но, уви, оказа се съвсем друго, новината беше трагична (макар и очаквана, въпреки надеждата!): моят приятел вече го няма! Изказах съболезнования на бащата на Любо, той, горкият, беше съвсем рухнал. 

Бог да го прости, той беше рядък човек, изключително добър и също така образцов гражданин! Но вече няма да чуем гласа му нито в предаванията на Пловдивската обществена телевизия (той беше един от най-активните зрители, редовно участваше в дискусиите и допринасяше за постигането на истината). 

В последния ми разговор с г-н Воденичаров той, горкият, предрече смъртта си; думите му бяха: "Г-н Грънчаров, изглежда наближи момента, в който ще се представя пред Бога!"; а беше в сравнително добро състояние, но много се възмущаваше от ужасните условия, в които е бил поставен в Инфекциозна болница; уви, там той не издържа и рухна, въпреки че имаше толкова жизнен и силен дух. 

В памет на Любо Воденичаров предлагам да изгледаме записът на предаването, това е един хубав разговор с него от преди 4 години. Да си спомним за прекрасния човек и да съхраним образа му! 

(Погребението му ще бъде в близките дни, засега все още не е организирано и не мога да ви съобщя къде ще можем да се поклоним пред скъпия ни покойник.)

Освен това смятам, че нашият "Картаген" - масовото българско безразличие спрямо истината и свободата! - е крайно време да бъде разрушен...






Търсете по книжарниците книгата на философа Ангел Грънчаров ЕРОТИКА И СВОБОДА (с подзаглавие Практическа психология на пола, секса и любовта), 8.00 лв., изд. ИЗТОК-ЗАПАД, 2007 г., разм. 20/14 см., мека подвързия, ISBN 978-954-321-332-0, 168 стр. Една книга, създадена с цел да облекчи разбирането от младите хора на най-значими за живота проблеми, по които сме длъжни да имаме цялата достижима яснота. Всеки трябва да достигне до своята лична истина, без която трудно се живее, без която животът ни се превръща в абсурд. Книгата ЕРОТИКА И СВОБОДА е написана за тия, които живеят с духа на новото, на завърналия се при себе си човешки живот и на свободата.

10 коментара:

Теодора Илиева каза...

Жалко, интелигентен, буден мъж бе Любен Воденичаров. Интересуваше се, болеше го за България. Царство му небесно!

Пишете на г-н Тодоров да излъчи през следващите дни това предаване в негова памет.

Анонимен каза...

Ужасно! Изключително много съжалявам.Ще липсва на всички ни. Точно гледах повторението на предаването от четвърт с Пашев, а и с Вас и се говореше много за Любо. Той сега е на по-добро място.Без тези мъки. Господ го пожали, въпреки че всички се надявахме на чудо. Лек път, Любо ...

И.К.

Ангел Грънчаров каза...

Права сте. Той беше мъченик, праведник и Божий човек! И със смъртта си ни изнася урок.

Анонимен каза...

Бог да прости и утеши г-н Воденичаров!
Много страдаше тук на Земята, но праведната му душа със сигурност ще отиде в благодатните градини на Рая!

kaloqn каза...

Лекарската мафия ли го умори? Ако пишат КОВИД като причина за смъртта му, това ще е гавра с неговата памет. Бог да го прости.

Анонимен каза...

Покой и вечна памен на душата му! Господ го е прибрал при себе си, спасил го е от земните мъки,
от злобата и лошотията на този свят. Ще го помним с добрината му, с голямата му човечност!

Георги Пашев каза...

Брутално е да мислиш, че е по-добре да умреш, за да се избавиш от уродиите в кочината Апталия, но се получава точно така. Анатема за всички проклетници, виновни за това.

Анонимен каза...

Бог да го прости! Уникален човек!

Спартак каза...

Голяма загуба е това... Невероятен ум и изключително активен гражданин. Имах удоволствието и честта да се запозная с него и да разговаряме. Неговите съвети ми дадоха сила да направя съдбоносни решения в живота. Дълбок поклон, Любо!

Анонимен каза...

Вероника Захариева
Бог да го прости , мойте стболезнования този човек още ми е пред очите и душата ми плаче за него!!!
Той беше един необикновен човек който знаеше всичко.
Неговят мозък беше като един звездопат в който знае цялата информация за даден човек.
Той беше като баба Ванга и нека още хора като него да се раждат!!!
Светла памет Любо простими за всичко и почивай в мир и бъди с нас още