Представена публикация

За всички, които се интересуват от моите коментари, беседи и от дискусиите, в които участвам!

Съобщавам, че всеки, който иска да следи моите всекидневни коментари и анализи, може да го прави като посещава редовно моята страница във фе...

понеделник, 11 юли 2022 г.

Дали Любен Воденичаров не беше пожертван от лекарите - с оглед да подобри статистиката на жертвите от китайския вирус?


Позволявам си да публикувам разговора ми с една приятелка на г-н Любен Воденичаров, който е в твърде тежко състояние в Интензивното на Държавна болница - Пловдив; касае неговото лечение, това как той стигна до толкова тежко състояние, че да е в предверието на смъртта. (По понятни причини се налага да запазя анонимността на моята събеседничка.) Ето какво си казахме в дните, в които нашият общ приятел попадна във въпросната болница:

25.06.2022 г., 9:37 ч. 

Ангел Грънчаров: Майката на Воденичаров ми звънна, моли да й се обадите да обсъдите дали д-р Ч. може да помогне Любо да не бъде изписван. Той още дишал с апарат. +35988968... телефонът на майка му 

К.Д. каза: ОК 

25.06.2022 г., 11:25 ч. 

К.Д. каза: Чух се с родителите. Казах им какво да направят. ...

25.06.2022 г., 16:33 ч. 

Ангел Грънчаров: Аз останах с впечатлението, че майката е убедена, че лекарите се държат така защото искат подкуп - за да държат Любо в това отделение. 

К.Д. каза: Аз не съм на това мнение. Майката е убедена, но може да поговори с тях и да ги убеди. 

Ангел Грънчаров: Дано сте права Вие, дано го държат там докато е необходимо, докато той започне да диша сам... 

К.Д. каза: Аз мисля, че родителите му са супер неориентирани. Първо, не му лекуваха адекватно бъбреците. Можеха да го закарат в София или да се подложи на диализа. Второ - допуснаха да отиде в Инфекциозна болница. Трето там нямаше придружител. За човек в неговото състояние не е ОК. Сега дори не знаят кой му е лекуващия лекар. Казах им да говорят с него и с професора, те не ме чуват. 

Ангел Грънчаров: Твърдят, че не допускали придружител. Той много се бещше отчаял от това, че няма кой да му помага там, в Инфекциозното. 

К.Д. каза: Допускат. Ако придружителят е в карантина, лежи с болния. 

Ангел Грънчаров: Как е възможно в болницата човек да се зарази с ковид?! Явно в нашите болници мърлявщината е на висота... 

К.Д. каза: В болницата много неща не са ок. И да - прав сте. Мърлявщина е. Не сменят чаршафите, оставят болните напикани и мръсни, забравят антибиотици и т.н. ... (Пропуснато с оглед да се запази анонимността на събеседничката ми.) Затова посъветвах и родителите на Любо да настояват той да остане в КАИЛ. 

25.06.2022 г., 18:33 ч. 

Ангел Грънчаров: Дано успеят да го задържат там. 

25.06.2022 г., 19:00 ч. 

К.Д. каза: Дано. 

27.06.2022 г., 21:42 ч. 

К.Д. каза: Имате ли информация за Любо? 

К.Д. каза: Не. Нямам. 

Ангел Грънчаров: Пълна тишина. 

К.Д. каза: И аз така. 

29.06.2022 г., 14:01 ч. 

К.Д. каза: Любо не е добре. 

Ангел Грънчаров: Няма промяна или има влошаване? 

К.Д. каза: В кома е. Изпуснали са го. 

Ангел Грънчаров: Ужас! Горкият... 

К.Д. каза: В инфекциозна болница. Не можах да поговоря с баща му много, защото ми дойде рехабилитатора вкъщи. 

Ангел Грънчаров: Той си предчувстваше че там може да го довършат. 

К.Д. каза: Аз му казах. 

Ангел Грънчаров: Много лошо. Дали има шанс да излезе от комата? 

К.Д. каза: Не знаят. 

Ангел Грънчаров: С апарат ли диша? С Божията помощ може всичко, и чудеса стават, ще се надяваме до последно на чудо. 

К.Д. каза: С апарат да. Говорели за увреждане на мозъчната кора. 

Ангел Грънчаров: Той дори и да оживее, ако му е увредена кората на мозъка, вече няма да е същия човек.  

К.Д. каза: Така е. За съжаление е мозък и не могат да кажат. 

нд, 17:52 ч. 

Ангел Грънчаров: Добър ден! Някаква информация за състоянието на Любо имате ли? 

К.Д. каза: Добър ден. Любо е в интензивното. Мозъкът му не е добре. В кома е. Диша самостоятелно.  

Ангел Грънчаров: Благодаря! Ще се молим на Бог да се подобри. 

нд, 18:47 ч. 

К.Д. каза: Дано! 

11 юли 7:42 ч. 

К.Д. каза: Чух се няколко пъти с родителите на Любо. Хранят го венозно. Мислят да му правят диализа. Обаче нямат големи надежди. В инфекциозна болница мозъкът му е останал без кислород. Не знаят дали ще се възстанови.  

Ангел Грънчаров: Защо са допуснали да се увреди мозъка му? Как е станало това? То така са ликвидирали душата му... То при това положение и да се възстанови, той вече няма да е същият... 

К.Д. каза: Защото в инфекциозна болница е имало някакъв проблем. Любо е буйствал и после е изпаднал в кома.  

Ангел Грънчаров: Апаратът ли се е повредил, или поради немарливост се е стигнало до това увреждане? 

К.Д. каза: Там условията са потресаващи. Аз лежах преди 31 г. Като дете. Не е ремонтирано от тогава. Давали са му лекарства, които не са за него. 

Ангел Грънчаров: Ужас! 

К.Д. каза: Знаете, че той не е здрав и силните антибиотици могат да му навредят. За силни антибиотици трябва здрави бъбреци и здрав черен дроб. 

Ангел Грънчаров: Нима тия лекари не са знаели, че той е с увредени бъбреци? 

К.Д. каза: Би трябвало да са знаели. Ох, ферман мога да напиша за всички неуредици в здравеопазването... Пациентът ако не мрънка, въобще не му обръщат внимание. Ето - ще Ви дам пример. (... Разказва своя история, която пропускам защото може да наруши анонимността й...) Ако не мрънках, щях да си отида. 

Ангел Грънчаров: Вижте, ако информацията Ви е достоверна, ако това не са Ваши предположения, то трябва да се реагира, щото излиза, че лекарите, вместо да помагат, увреждат човека и де факто го ликвидират. Любо без мозък е по-лошо отколкото изобщо да сме без Любо. По-добре умрял, отколкото инвалид вече и без мозък. Само това липсваше да се случи на този изстрадал човек?! Аз смятам, че трябва да реагираме. Сигурна ли сте, че са му давали вредни медикаменти?! 

К.Д. каза: Това е по информация на баща му. Ами те не са вредни, просто не са за неговия организъм. В болниците дават силен антибиотик, който не е за всеки. Антибиотикът колкото помага, толкова и вреди. 

Ангел Грънчаров: Същото се случи и с мен. Паднах в банята и силно си ударих главата в стената. След 10 дни почнах да се чувствам отвратително, с бодежи по цялото тяло и пр. Тръгнах по лекари. Джипито ми каза, че с медикаменти ще изчезнат болките. Попитах го дали не е вследствие това, че си ударих главата, той ми се изсмя каза, че това са глупости. След седмица с неговите медикаменти аз нямах подобрение, напротив, влошавах се. Прати ме на невролог. Там пак казах за главата, той не обърна внимание и ми даде инжекции, те щели да ме оправят. Нищо, още повече се влоших. В един момент аз вече бях на легло. И в безсъзнание. Синът вика бърза помощ. От бърза помощ казали: този човек пиян ли е? Искат да ме пращят в... психиатрия. Не обърнали внимание. Аз съм почнал да агонизирам. Пак вика бърза помощ. В болницата някой лекар случайно прочел някъде за моите думи, че съм бил паднал и съм си ударил лошо главата. И разпоредил да ме пратят на скенер. Установяват хематом в черепа. Налага се животоспасяваща операция. (Аз съм с болно сърце и упойките могат да ме убият.) Цяло чудо е, че оцелях. На другия ден в мозъчната неврохирургия ми казаха, че няколко часа ако са се забавили щял съм да си отида. Чудо е, че оцелях. 

Ангел Грънчаров: Нямало ли е друг начин освен да се дава антибиотик, който може да доувреди бъбреците му? По тази причина ли е изпаднал в кома? 

8:24 ч. 

К.Д. каза: Има щадящи антибиотици. Има и пробиотици, които да помогнат. Затова много хора с Ковид си отиват, но не от Ковид, а от придружаващи заболявания - лечението не е адекватно според мен. Това е мое мнение, разбира се. Според мен Любо не беше сериозно болен, нямаше пневмония и беше излишно да му дават антибиотици за Ковид. Можеха да го оставят вкъщи. Ох, ужасно е това, което Ви се е случило! 

Ангел Грънчаров: Да, аз разговарях с него няколко пъти когато постъпи в Инфекциозното, потвърждавам, той не беше сериозно болен. Права сте, че ако беше пратен в дома си, сега щеше да е в съвсем друго положение. 

Ангел Грънчаров: Как възприемате групата на небезразличните официално да поиска от контролните органи проверка за това как е бил лекуван Любо в Интензивното и защо се е стигнало дотук? Групата на небезразличните граждани, на която Любо беше активист. 

К.Д. каза: Аз съм за. Бих подкрепила с две ръце. Думите на баща му са същите - че е трябвало да го вземат вкъщи. 

Ангел Грънчаров: Да разберем дали пък Любо не е пожертван с оглед да влезе в статистиката на жертвите на Ковид? 

К.Д. каза: Точно така. Интересното е, че някои от тестовете му са отрицателни. 

Ангел Грънчаров: Коя е тази контролна институция по оплаквания относно доколко е оправдано дадено лечение в болница? 

К.Д. каза: ... (Пропускам нещо, което може да идентифицира личността на събеседничката ми.) Аз как нямам Ковид... 

К.Д. каза: Министерство на здравеопазването. Здравната каса. Инспекторат по здравеопазване. 

Ангел Грънчаров: Те най-вероятно като се видели колко тежки други заболявания има да са го отписали и тъй да се рече да са му помогнали да подобри тази статистика на жертвите, което според мен е престъпление. 

К.Д. каза: Това е донякъде и моето мнение. 

Ангел Грънчаров: ... (Пропускам нещо, което може да помогне за идентифицирането на събеседничката си.) Преди да влезе в Инфекциозното ли? Вече бяха ли установили вируса в него? 

К.Д. каза: Или са го преместили там, за да вземат едни пари от Здравната каса. Два-три дни преди да му направят теста... (Пак пропускам нещо по същата причина.) 

Ангел Грънчаров: И това е напълно възможно, да е за парите, да, за жалост, и този мотив доста често е водещ при лекарите в нашата абсурдна система... 

К.Д. каза: Има бюджет от МЗ за Ковид болни. Трябва определен брой пациенти да има и болницата взима пари. 

Ангел Грънчаров: Съгласна ли сте да публикувам разговора ни в моя блог, което след това ще предизвика жалбата от името на небезразличните? 

К.Д. каза: Да, но без имена ако може. ... (Пропуснато по същите причини.) 

Ангел Грънчаров: Разбирам. Ще сложа други инициали... 

К.Д. каза: ... (Пропуснато по същите причини.) Благодаря! 

Ангел Грънчаров: Разбирам. Благодаря Ви за съгласието да публикувам разговора ни! Няма да се разбере, че именно Вие сте човека, с когото разговарям. (То и на мен предстои операция, ама аз вече съм се пожертвал...) 

К.Д. каза: Аз гледах блога Ви. Стискам палци всичко да е наред. 

Ангел Грънчаров: Дай Боже! Хубав ден!

Освен това смятам, че нашият "Картаген" - масовото българско безразличие спрямо истината и свободата! - е крайно време да бъде разрушен...



Търсете по книжарниците забележителната книга на философа Ангел Грънчаров ИЗВОРИТЕ НА ЖИВОТА: вечното в класическата и модерната философия, изд. ИЗТОК-ЗАПАД, февр. 2009 г., 520 стр. Книгата ИЗВОРИТЕ НА ЖИВОТА, външно погледнато, е систематичен курс по философия, в който обаче твърде експресивно се тълкуват и вечните въпроси, вълнуващи човешките същества на тази земя. Подобна форма, именно курс лекции по философия, осигурява на автора така потребната живост, непосредственост и свобода в общуването със съзнанието на читателя. През цялото време той се стреми да бъде близо и да не изневерява на ония неизбежни сърдечни трепети, благодарение на които човекът става човек – и личност, разбира се. Опитва се да приобщава съзнанието на читателя към така вълнуващата мисловност на непреходното, която именно е истинското богатство на човека.

10 коментара:

Анонимен каза...

Рубрика "Двама безхаберни, но злобни лумпена се забавляват, като хулят хора, от чиято професия НИЩО не разбират".

Анонимен каза...

Съжалявам за Любчо, но аз го предупредих да си гледа здравето, а да не се занимава с глупости. Устата му пресъхваше, горкия, да плюе в ефира на ПоТВ по Радев и Путин. Дано Грънчаров не стигне до глупостта да обвини Путин за влошеното здраве на Воденичаров.

Ангел Грънчаров каза...

Другарко злобна нещастнице-путиноидке, немате моралното право да говорите за г-н Воденичаров. За разлика от Вас той е човек, а Вие сте умствен и нравствен урод...

Елена Костадинова каза...

Здравеопазването е една търговия и гледат само да вземат парите.
Раково болни в последен стадий са оперирани, за да вземат парите, нищо че ще ги уморят, а без операция и само с поддържащо лечение вече могат да живеят години! Дори не им казват, че виждат разсейки на скенера и ги режат, давайки им напразни надежди, за едни пусти пари.
Мой роднина щеше да бъде уморен, добре че попадна на съвестен лекар за друго мнение, който каза "Този човек не е за операция в никакъв случай! Това, което колегите искат да му направят, ще го осакати и ще му даде месец-два живот в мъки." След това беше назначено медикаментозно лечение и човекът е жив и в сравнително добро състояние вече четвърта година.

Ангел Грънчаров каза...

Другарката от първия коментар би ли имала добрината да даде своето компетентно експертно мнение?

Ангел Грънчаров каза...

Човекът всъщност е много крехко нещо, дори най-крехкото нещо на този свят е човекът - подобно на цвете...

Анонимен каза...

Още един почетен гражданин на Пловдив. Жалко само че няма да може да си ползва картата за градски транспорт, както ще направи другарят Тодоров.
Егати бизнесмена и телевизионер. Бърза да види какви са привилегиите и да ги ползва.

Ангел Грънчаров каза...

Кой е тоз още един почетен гражданин ма, другарко? Превъртяхте ли вече? Халюцинации ли имате?

Анонимен каза...

Грънчаров пълнеше главата на Любчо с глупости, вместо да го накара да се лекува. Ако недай боже най-лошото се случи с Любчо, да знаете че и Грънчаров има вина. Но такъв е Грънчаров, гледа само личният си интерес и не го интересуват страданията и проблемите на хората. И клетата баба Марийка използва така.

Ангел Грънчаров каза...

Да, другарко, аз съм виновен за всичко, което се случва на този свят. Как поне малко срам нямате, та всичко използвате да си храните злобата?! Няма ли спирка бесовщината Ви, другарко?