Представена публикация

За всички, които се интересуват от моите коментари, беседи и от дискусиите, в които участвам!

Съобщавам, че всеки, който иска да следи моите всекидневни коментари и анализи, може да го прави като посещава редовно моята страница във фе...

петък, 1 юли 2022 г.

Президентът Радев ще има ли капка мъжество да издаде указ, с който да преименува катедралата със златните кубета на "Св. Св. Кирил и Методий" или на "Св. Иван Рилски"?


Предлагам (сега според мен е моментът!) да отидем пред Президентството и да поискаме Президентът Радев незабавно да издаде указ, с който да преименува катедралата със златните кубета на "Св. Св. Кирил и Методий" или на "Свети Иван Рилски", по негов избор, едно от двете! Пък може и на "Свети Петър" да го преименува, и на "Свети Павел" да го преименува, та да видим дали руснаците ще протестират (все пак Свети Петър и Свети Павел, да се надяваме, и за тях са по-важни светци от някакъв си там нищо и никакъв княз Александър Невский, любимецът на таваришч Сталин, който при това се е помюсюлманчил по едно време; ще бъде много смешно руснаците да протестират ако прекръстим катедралата в София на "Свети Петър и Павел", примерно!). 

Как смятате, Президентът Радев ще има ли капка мъжество да направи този толкова лесен и достоен акт, или е жалка руска мижитурка, която дори и това не смее да направи, щото е подлога на руснаците, на Путин, на генерал Решетников. Аз смятам, че това е един чудесен тест за проверка на това руска подлога ли е Радев или е все пак българин, който поне малко милее за българското достойнство. Какво ще кажете, да направим ли тоз тест? 

Който е съгласен, да подкрепи предложението в коментар, а аз ще го оформя като отворено писмо от името на Общността на небезразличните граждани (имаме такава, от години пращаме разни предложения до управляващите, те мълчат като риби и нищичко не правят!) и ще го пратя незабавно от ваше име до Президента и до медиите, та да проверим колко изобщо му е и акълът. 

(Щот да идем до Президентството е все пак трудоемко, по-добре и по-лесно е да пратим отворено писмо, какво ще кажете, а? Аз и до Президенството да идем съм съгласен, но дали ще дойдат повече от пет човека се съмнявам, такива сме ний, за жалост, за истински важните неща нищичко не правим...)

Освен това смятам, че нашият "Картаген" - масовото българско безразличие спрямо истината и свободата! - е крайно време да бъде разрушен...







Търсете по книжарниците забележителната книга на философа Ангел Грънчаров Преследване на времето: Изкуството на свободатаизд. A & G, 2003 г., разм. 21,5 / 14,5 см, мека подвързия, ISBN 954-8945-88-6, 280 стр, 8.00 лв... Книгата говори за "нещо", което е близко на всеки един от нас: времето. Тя се опитва да ни насочи към чисто човешкото в него, към неговата ценност за човека. Това, че времето не ни е чуждо и ни изглежда "добре познато", съвсем не означава, че го разбираме. Нашето предварително познание за времето не навлиза в неговите дълбини, а само докосва повърхността, най-бледата му външност. Съзнанието за време го приема за факт, с който трябва да се "съобразяваме", но не отива по-нататък и не се задълбочава в неговата тайна. Когато обаче ни запитат А що е време? почти нищо не можем да кажем: мълчанието е нашият отговор. Тази необичайна и изненадващо понятна философска книга "поглежда" в скритото "зад" мълчанието ни - за времетоживотасвободата.

2 коментара:

Анонимен каза...

Аз подкрепям!!! Даже се чудя защо още не сме го написали?!

Анонимен каза...

Съгласен съм да се преименува на Св. Св. Кирил и Методий, ако и връх Мусала стане Св. Иван Рилски.

А вие съгласен ли сте? Или дето няма шанс да си покажете русофобията, не ви интересува?