Представена публикация

За всички, които се интересуват от моите коментари, беседи и от дискусиите, в които участвам!

Съобщавам, че всеки, който иска да следи моите всекидневни коментари и анализи, може да го прави като посещава редовно моята страница във фе...

петък, 8 юли 2022 г.

За или против абортите сте лично вие?

❓ Може ли абортът да бъде изход в следните ситуации:
1️⃣ Един библейски проповедник и жена му били много бедни. Те вече имали 14 деца (от общо 19). Жената е бременна с петнадесетото. Цялото семейство живеело в огромна бедност.
В тази ситуация бихте ли препоръчали аборт на това многодетно семейство?
- Да? В такъв случай щяхте да убиете Джон Уесли - основоположник на методисткото движение през 18 век.
2️⃣ Бял мъж изнасилва 13 годишно чернокожо момиче, след което тя забременява. Ако сте неин родител бихте ли я посъветвали да извърши аборт? Особено в светлината на отношението към чернокожите в края на 19 век.
- Да? Тогава щяхте да убиете световноизвестната госпъл, джаз и блус певица и актриса Етел Уотърс.
3️⃣ Бащата има сърдечно заболяване, а майката е болна от туберкулоза. Те имат 7 деца. Първото почива дни след раждането си, второто е сляпо, третото е глухо, а четвъртото е болно от туберкулоза. 4 от тях умират. Майката е бременна отново. В тази безизходна ситуация ще препоръчате ли аборт?
- Да? В такъв случай щяхте да убиете един от най-великите композитори - Лудвиг ван Бетовен.
4️⃣ Многодетно семейство има 8 деца - 6 сина и 2 дъщери. От тях остават живи само 4 деца. В такъв случай бихте ли препоръчали аборт на осмото от тези деца?
- Да? Тогава щяхте да убиете гения на гениите, един от най-великите композитори в човешката история; композиторът, посветил боговдъхновеното си творчество на Създателя и чиито виолончелови сюити обичам да свиря в радост и в мъка, ден и нощ - Йохан Себастиан Бах.
5️⃣ Младо момиче е бременно. То не е омъжено. Нейният годеник не е бащата на бебето. Нещо повече – тя твърди, че не е заченала от човек, а свръхестествено от Святия Божий Дух. За да е пълна картината, цар Ирод е заповядал да се убият всички момчета до 2 год. възраст, за да убие и Спасителя, поради което семейството Му трябва да избяга в Египет. В тази ситуация бихте ли препоръчали аборт?
- Да? В такъв случай щяхте да убиете Спасителя Христос.
---------
✅ Постът ми не е насочен към жените, направили аборт, нито ги обвинявам. Господ има прошка за всеки, който я потърси. Мъжът е много по-виновен от тях. Но постът ми е насочен предимно към редица мъже, които през последните години се оказват по-кресливи защитници на аборта дори от най-истеричните феминистки. Същите не могат да проумеят очевадното, че човек е отделен, жив човек, от момента на зачатието си. Бебето в утробата на жената е второ тяло, отделна личност, а не е нейно тяло. Абортът на това бебе Бог го нарича убийство. А защо абсолютно всички защитници на аборта твърдят, че бебето в утробата на майка си не е отделен, жив човек? Защото в такъв случай трябва да признаят, че защитават убийство.

"Интересното е, че всички, които защитават аборта, са получили шанса да бъдат родени." (Р. Рейгън)

Освен това смятам, че нашият "Картаген" - масовото българско безразличие спрямо истината и свободата! - е крайно време да бъде разрушен...






Търсете по книжарниците книгата на философа Ангел Грънчаров СТРАСТИТЕ И БЕСОВЕТЕ БЪЛГАРСКИ (с подзаглавие Кратка психологическа история на съвременна България), изд. ИЗТОК-ЗАПАД2008 г., 320 стр. Хронология и феноменология на случилото се след 1989 година, както и вникване във факторите, които определят нашата национална съдба. Книга за нашите лутания по пътищата на свободата, за раждането и пътя на младата българска демокрация, за това какви сме ние, съвременните българи, книга за пропилените ни шансове и за покрусените ни надежди. Но това е една въпреки всичко оптимистична книга, която ни казва, че от нас, гражданите, зависи всичко: ако сме мизерни духом, няма как и да не живеем в бедност. От нашите ценности зависи съществуването, живота ни. Духовната безпътица поражда историческите, пък и сегашните ни нещастия. А растежът на нашите сили - и като индивиди, и като нация - тръгва от освобождаването на съзнанията ни от ония коварни скрупули и дефекти, заради които толкова сме си патили - и за които сме платили тежка цена. 

3 коментара:

Анонимен каза...

Абортът е убийство!

Съгласен съм да се извършва само по медицински причини (в случай че има заплаха за живота на майката или плода е толкова увреден, че появата му на бял свят ще му донесе само страдания) или ако бремеността е настъпила в следствие на изнасилване (но жертвата трябва да е подала сигнал веднага след престъплението, а не след време да се сети че преди 5 месеца е била изнасилена и иска аборт).

Нека се раждат повече деца, създадени с любов!

Анонимен каза...

Г-н Грънчаров, извинете, че пиша под тази публикация. В медиите видях, че в Пловдив и областта се търсят директори на 38 училища. Време е да се завърнете на бял кон в българското образование като директор! Надявам се, че ще си подадете документите. Желая Ви успех! Заедно за едно по-добро образование!

Анонимен каза...

По тази логика ako бяха абортирали Хитлер, Сталин, Пиночет и сиe, нямаше да има милиони нещастни жертви, милиони убити таланти.
Всяка жена трябва да има правото сама да реши.
Моя утроба - мое решение!