Представена публикация

За всички, които се интересуват от моите коментари, беседи и от дискусиите, в които участвам!

Съобщавам, че всеки, който иска да следи моите всекидневни коментари и анализи, може да го прави като посещава редовно моята страница във фе...

събота, 23 юли 2022 г.

Слави Трифонов винаги всичко е правил за пари, дали пеене, дали шоу, дали политика, всичко за него винаги е имало цена!


Дворцовият преврат 7 - финал и епилог: 

Всичко завърши така, както започна - с внезапен изстрел от дивана на 7/8 ТВ, шоуменът приключи пиесата, изпълнявайки безпрекословно указанията на сценаристите на Преврата, в който той изигра може би последната си роля. Трагична, унизителна, срамна роля, но напълно заслужена, роля, която най-точно отразява живота му - комплексарски, суетен, самовлюбен, но дълбоко нещастен, безизходен, срамен. С последното си действие чалга-идолът на поне две поколения чалгаризира напълно родната политика, като отстреля трети пореден парламент с мрачно изражение и налудничав поглед. "7/8 и ще си паднала" беше химн на деветдесетте, онези мутренските, в които така и не възмъжа и помъдря онова обсебено от неговите песни поколение, оставайки с мечтите за "едно ферари с цвят червен" и надявайки са да има "номера на Господ Бог". В ритъм 7/8-ми си отива и 47-то Народно събрание в 8-мия месец на неговото нестабилно битие, повалено от сценаристите на Прехода, които винаги прилагаха едни и същи хватки и схеми, за да го контролират през почти цялото време. Така умря отново надеждата, че Промяната може да дойде бързо и да оцелее безвръзвратно, понесена на полета на надеждата, заредена от протестната енергия на следващото младо поколение, което уви вече не помни началото на този преход. Много изводи могат да се направят от този абсурден политико - театрален водевил, излязъл сякаш под режисурата на Уди Алън, но са излишни. Ако някой ги е направил, то нека помисли над тях през уикенда и да смени коренно подхода към нещата още през другата седмица, защото всеки ход на младите свестни и старите опитни кучета вече е разгадан, ако той следва нормалната човешка реакция или учебникарския пример, не просто разгадан, а предвиден и му е подготвено съответното контра действие. "Шахът не е игра на дама", както се казва. И тук е мястото да разкажа онази история от първата част на това повествование, която оставих за накрая и, която обяснаве всичко, което касае диванния тефлонен лидер: 

През вече далечната 1997 г. по улиците и площадите на големите градове в България наистина протичаше граждански бунт срещу системата, която ограби и парите, и мечтите на народа. Аз бях координатор на тези протести в моя град Пловдив и реших да поканя тогавашните актьори от популярното предаване "Каналето" на площада пред Общината в Пловдив. Костваше ми само два телефонни разговора с Камен Воденичаров и обещание да им напълним резервоарите с дефицитния тогава в кризата бензин. След два дни площадът бе препълнен над 20 хиляди души, дошли за концерта на ТВ революционерите, пеещи "Пътнико Виден, пътнико ОФФ", а на сцената се раздадоха Камен, Марта Вачкова, Тончо Токмакчиев, Зуека... Липсваше Слави. Попитах къде е и един от колегите му ми отговори в прав текст - "Слави каза, че не пее без пари". Не пее без пари, толкова. Спомних си за нова Мулти парти година по-рано, огласено и озарено от неговото присъствие и с главния МУлтак на Републиката - Вежди Рашидов, когато хората в София, които нямаше какво да ядат, надничаха през прозорците на хотел "България" към обилно отрупаните със скъпи деликатеси и луксозни напитки маси на коктейла - годишнина на "Мултигруп". Той винаги е правил всичко за пари, дали е пеене, дали е шоу, дали е политика, всичко за него винаги си е имало цена! Най-вероятно така е и сега. 

Два парламента, които трябваше да изгонят Борисов и Пеевски от политиката, а Гешев от Прокуратурата си отидоха, за да се укроти общественият гняв и гражданската енергия, третият е на път също да се замине, при все, че най - сетне олицетвори и започна промяната. Борисов си командва от джипа, Гешев учи депутатите на закон и морал, а Пеевски открито се смее от първия ред на парламента, защото Слави е удобният бушон, който гръмна инсталацията, за да не спре тока в Банкя, да не падне Кея на Сарая, да се съхрани Каскета над правосъдието и да няма закон "Магнитски" и нова комисия за противодействие на корупцията в България. Това е, каквото и да ви говорят , каквито и библейски притчи да чете непокаялият се "ДПС христианин" Данчо Цонев в "Панорама", истината е, че някои се бори отчаяно да съхрани огромна власт и много пари, а тези, които пречат трябва да бъдат сгазени на пътя, като "случайни минувачи" в политиката, както ги наричат. 

Добре е да изгледате, ако не сте го направили вчерашната "Панорама", за да видите как говори, как гледа с честни очи и наивен поглед един млад човек от тази Промяна, депутатът Искрен Арабаджиев /спомняте ли си онова момче, на чието първо изказване и блокажа му от притеснение тогава се смееха наглите плутократи в парламента?/ и хищните, агресивни и ехидни погледи и гримаси на злоба от Йордан Цонев /от 25 години в Народното събрание, преминал от СДС в ДПС/ и Хаджи Тошко Йорданов /най-верният паж на Слави, приносителят и говорителят на неговата воля в Парламента - "ще говоря аз, но ще чувате Слави Трифонов"/ и всичко ще ви стане ясно - кой какъв е и за чии интереси се бори! 

Един случаен запис на нормална политическа дискусия в една парламентарна група /ДБ/ днес бе поводът ГЕРБ да изригнат с извънреден брифинг, ДПС да заплаши с напускане на Парламента и улични протести, ако мандатът не бъде незабавно върнат от БСП, а ИТН за пореден път да докажат, че няма такава партия, има само такива гротескни изпълнители на политически поръчки! Сега вече мачът свършва, единствено не ни е известно какво ще е продължението, което съдията ще даде /Президентът и мандатоносителят/ и ще има ли време за решителен гол в добавеното време преди реванша - да се приеме Закона, с който се урежда независимостта и нормалната работа на Европейската прокуратура в България и да се смени шефа на бухалката на статуквото - КПКОНПИ, защото за друго време просто няма! И, ако Бойко Рашков толкова много плаши и агресира това статукво, то нека пък да се провери основателни ли са притесненията на другия Бойко, Делян и Иван /Гешев/ и да бъде избран, ако има тези гласове. 

Но най-важният мач предстои - реваншът за провалените надежди на милиони хора трябва да се търси на вече сигурните предсрочни избори, а там може да се играе само за ПОБЕДА, защо не и за конституционно мнозинство за съдебна реформа?! Думите имат наистина значение, важното е да се кажат правилните думи и от точните хора и тогава наистина "каквото, сте казали на ухо в скривалищата, то ще бъде разгласено от покривите" /но не в смисъла, при който една мента покрива истината/ и всичко скрито ще се открие, а тайното ще се узнае, защото е крайно време за това! 

А тогава Светлината ще пробие мрака и хората като Искрен ще бъдат истинската алтернатива на ментите, шишитата, джипките и диваните! 

Автор Велислав Величков

Освен това смятам, че нашият "Картаген" - масовото българско безразличие спрямо истината и свободата! - е крайно време да бъде разрушен...







Абонирайте се! Подкрепете свободната мисъл и свободното слово в България тъкмо когато те са в страшна немилост!  (Забележка: Можете да получавате броевете на в-к ГРАЖДАНИНЪ за 2011 г. ако пишете на имейл angeligdb [@] abv.bg

3 коментара:

Анонимен каза...

На диванчето му през годините са сядали всякакви политици - президенти, премиери, лидери на партии и депутати. Рядко е бил остър към някой от тях, позволявал си го е предимно към незначителни политически фигури, но никога към големите играчи. Най-позорно беше интервюто с Борисов, където уж се задаваха зрителски въпроси, но нито един остър. Накрая Борисов даже му се подигра, като каза че пак искал да гостува - толкова му харесало. Славчо влезе в политиката уж за да прокарва точките от референдума, но да сте го чули да говори за тях през последната година и половина? Това е един неморален човек, интересуващ се само от парите. Интересно за какво е тази безгранична алчност - няма наследници, със здравето не е много добре, а е достатъчно богат да изживее още два човешки живота без лишения.

Анонимен каза...

Най-после един истински отговорен политик! Браво, господин Трифонов!

Ангел Грънчаров каза...

Другарко, нима разбирате що е то политика, при това и "отговорна"? Явно представата Ви е хептен сбъркана. Погледни човекът какво ти пише отгоре, неговият коментар, за разлика от Вашия, е напълно смислен...