Представена публикация

За всички, които се интересуват от моите коментари, беседи и от дискусиите, в които участвам!

Съобщавам, че всеки, който иска да следи моите всекидневни коментари и анализи, може да го прави като посещава редовно моята страница във фе...

понеделник, 15 август 2022 г.

Ние, българите, по манталитет, по дух и поведение с украинците ли сме по-близки - или с руснаците?

 

Търся и изваждам на показ принципната, дълбока, същностна разлика между украинския и руския манталитет, сравнявам ги, давам подобаващите примери, черпейки ги от две чудесни клипчета, които гледах тази сутрин. И на тази основа възниква тъй важния въпрос, който е в заглавието: ние, българите, по манталитет, т.е. по съзнание, по дух и по поведение с украинците ли сме по-близки - или сме по-близки с руснаците? А пък който иска да разбере каква е съществената и съдбовна разлика между руския и украинския (европейския; да, украинците по съзнание и най-вече по поведение сякаш са повече европейци от нас, българите!) манталитет, нека да има добрината да изгледа внимателно клипчето, което ви предлагам. 

Засега и тук - толкова. Останалото - в клипчето. Приятно слушане, а най-вече приятни размисли ви желая!

Който желае да подпомогне издаваното от мен философско списание ИДЕИ, което работи за разгръщането на духовния и личностен потенциал на младите хора, може да го направи като използва информацията по ето този линк

Абонирайте се за канала, на който гледате това видео, това пак е подкрепа за усилията ни да помагаме гласът на истината да се чува из българските простори: защото, за жалост, се превърнахме в страна на лъжата и на лъжците (които, знаете, се къпят в слава и просперират като арабски шейхове!). 

СЛАВА НА УКРАЙНА! СЛАВА НА СМЕЛИТЕ - И СВОБОДОЛЮБИВИТЕ, И ПРАВДОЛЮБИВИТЕ! - ГЕРОИ НА УКРАЙНА! 

Смело коментирайте, не бъдете малодушни, бъдете добри граждани! 

И да добавя традиционното: не забравяйте, моля, да натискате бутончетата, било за харесване, било за нехаресване, също така не пропускайте да се абонирате - ако все още не сте го сторили. 

Стига истината да не ви е безразлична де, ако не ви е безразлична, направете го, абонирайте се за нашия тъй правдолюбив канал!

Освен това смятам, че нашият "Картаген" - масовото българско безразличие спрямо истината и свободата! - е крайно време да бъде разрушен...






Търсете по книжарниците книгата на философа Ангел Грънчаров ЕРОТИКА И СВОБОДА (с подзаглавие Практическа психология на пола, секса и любовта), 8.00 лв., изд. ИЗТОК-ЗАПАД, 2007 г., разм. 20/14 см., мека подвързия, ISBN 978-954-321-332-0, 168 стр. Една книга, създадена с цел да облекчи разбирането от младите хора на най-значими за живота проблеми, по които сме длъжни да имаме цялата достижима яснота. Всеки трябва да достигне до своята лична истина, без която трудно се живее, без която животът ни се превръща в абсурд. Книгата ЕРОТИКА И СВОБОДА е написана за тия, които живеят с духа на новото, на завърналия се при себе си човешки живот и на свободата.

16 коментара:

Анонимен каза...

Добро утро! Тя като цяло темата за русизмите е много интересна. Македонците се бъзикат с нас, че езикът ни е пълен с русизми, докато те повече използват думи от региона (демек български) или си измислят нови въз основата на тях. Също така и доколко ние сме славяни, а не татари? Както и за руснаците е малко трудно да се каже, че са славяни, а не шведи или също монголци. При всички случаи ако човек отиде в Сърбия, може да се стресне малко колко по-близо са те до представата ни за славяните. И езикът им по-мелодичен, и руси и синеоки хора навсякъде. Даже и циганите им сякаш не са толкова азиатски като нашите (за сравнение филмите на Кустурица и "Зона Замфирова").
Така че това за татарите, дето македонците го твърдят по наш адрес, може и да не е вярно, но все някаква истина има. Прабългарите идват от земите на днешната Руска федерация и сигурно имат нещо общо.
Но Щайнер казва, че не бива да се стига до ненавист към някой народ. Защото човек принадлежи към народа си само докато е буден. А докато спи (в 1/3 от живота си) пребивава в състояние на безотечественост, тоест отива при всички архангели на народите. И най-вече се умилква на този архангел, чийто народ ненавижда. Това дава почти 100 процента гаранция, че в следващия си живот ще се прероди в народа, който е ненавиждал. Ще стане я мангал, я руснак :-РРРР
Приятен ден!

Ангел Грънчаров каза...

Чудесен коментар! Добре философстваш, браво! 🙂 Защо не го сложиш на публично място - да го четат и други хора и да поемат от мъдростта ти?

Бачо Кольо каза...

Мен ме вълнуна подобен въпрос: Ние, плевенчаните, до бургазлиите ли сме по-близки по манталитет или до варненците?

Ангел Грънчаров каза...

Винаги верен на таваришч Путин е наш Бачу Колю... :-) Винаги! Нема лабаво! Он не признава украинците за народ... щот така комендва да мисли непогрешимият таваришч Путин...

Анонимен каза...

Аз снощи го научих от Игор Фишман и още не съм го осмислил напълно. Той сега води един кратък лекционен цикъл върху книгата на Щайнер "Отделните души на народите и тяхната мисия във връзка със северо-германската митология". Фишман си има собствена група онлайн, предимно украинци, на руски език, която се казва "Эгоморфоз языка", и те имат правилно отношение към войната, не са като нашите антропософи. А книгата е ТУК: https://bit.ly/3zWDqiX и е пълна лудница. В никакъв случай не може да се разбере от едно четене (а може би по-скоро от десетина четения) и трябва някой много компетентен, който да ти я обяснява. И той говори за разни украински същества, които всъщност побеждават Путин, като например характерники (от рода на богатирите, само че украински), оборотные (нещо като върколаци) и т.н. Те използват силата на украинската земя за да побеждават (перемогват), а народът им имал специална мисия, да постави началото на шестата културна епоха. Интересно е, но си е трудно за слушане.

Ангел Грънчаров каза...

Мерси! Непременно ще се вслушам да разбера какво говори този философ. И книгата му ще разлистя да разбера заслужава ли си да се чете. Аз към книгите имам нюх. Някои книги въпреки претенциозността си не заслужават четене. Човек все пак не може да изчете всички книги, които съществуват...

Анонимен каза...

Няма Русия, няма Украйна, има СеСеСеРе.
Ние сме мизерници и мястото ни е там - в соц. лагера.

Ангел Грънчаров каза...

Бъркате, другарко. СССРЕ отдавна го нема. Социалистическият лагер тоже. Можете да си поплачете. Има Европа. И ние сме е Европа.

Анонимен каза...

По-близки сме по манталитет с украинците, за жалост. Руснаците са благородна нация.

Ангел Грънчаров каза...

Де да беше така, другарко. А в какво се изразява руското "благородство"? В любовта към робуването ли?

Анонимен каза...

Самото обстоятелство, че ги мразите тъй апоплектично, тъй бесовски, говори много добре за руснаците.

Ангел Грънчаров каза...

Защо да мразя руснаците ма, другарко? Объркала сте се опять. Съчувствам им. Аз никого не мразя. Дори и Вас. Благороден съм.

Bacho Кольо каза...

Разбира се, че има украински народ - всичко що е на северозапад от Полтава - Ивано-Франковск, Лвов, Ровно,Виница, Черновци. В Донбас живеят руснаци. Два пъти съм бил на практика - 30 дни в Запорожие, 40 дни в Донецк. Жив украинец не съм видел.

Ангел Грънчаров каза...

Таваришч Колю, хубаво, но ми кажи: кой решава дали някой е украинец или не е - ти, таваришч Путин или той самият? :-) И още нещо да те запитам: ти като срещаше разни хора из Източна Украйна как познаваше дали са украинци или дали са руснаци? По очите, по цветана косата, по походката, по ръста ли по що?

Бачо Кольо каза...

А добре дошъл! Ами те решиха и го заявиха още през 2014. И поради това бандеровските фашизоиди не престанаха да ги бомбардират от тогава, та до ден днешен.

Ангел Грънчаров каза...

Путински простотии и лъжи при мен не вървят, таваришч Колю. Опитай да ги пробуташ нейде другаде, ама не вервам некой да ти се върже...