Представена публикация

За всички, които се интересуват от моите коментари, беседи и от дискусиите, в които участвам!

Съобщавам, че всеки, който иска да следи моите всекидневни коментари и анализи, може да го прави като посещава редовно моята страница във фе...

неделя, 28 август 2022 г.

Как Георги Пашев, небезразличен гражданин на Града на доброто Пловдив, коментира сюрреалистичния казус около баба Марийка?


Георги Пашевъ е на живо в момента:

Поредна доза уродливост и свинщина в казуса с Баба Марийка страдалката

... Казва ми че знаела за мен, за моята история и ми съобщава, че била подочула от съседите си, говорело се сред тях, че съседите-самаряни на баба Марийка я съдели - и й искали... 18 000 лева! Да, на няколко пъти тази съседка казала това на баба Марийка, а пък баба Марийка й рекла, че нищо не дължи на тия нейни съседи, че си плаща всичко, включително и таксата за ползването на асансьор. И онази жена казала, че била подочула, че тия 18 000 лева, които съседите-самаряни на баба Марийка искали чрез съда да си вземат от нея, били за "почистването" (и ограбването!) на апартамента й, а също така и за неплатени суми за вода и ток, които баба Марийка не била платила навремето, но те й ги били платили, щото блокът бил заплашен, че ако не ги плати, щели да спрат водата и тока на целия блок! Баба Марийка на това отвърнала, че всички суми за вода и ток тя си е платила (дъщеря й ги е платила!), а пък от много години вече и токът, и водата са й спрени, нима може да й начисляват суми за ток и вода при спрян ток и при спряна вода? И онази жена рекла, че всичко може в клетата ни държава, затуй уплашила баба Марийка да се готви да бъде съдена и осъдена за тая колосална за нейните възможности сума пари. ...

 

Освен това смятам, че нашият "Картаген" - масовото българско безразличие спрямо истината и свободата! - е крайно време да бъде разрушен...







Търсете по книжарниците забележителната книга на философа Ангел Грънчаров Преследване на времето: Изкуството на свободатаизд. A & G, 2003 г., разм. 21,5 / 14,5 см, мека подвързия, ISBN 954-8945-88-6, 280 стр, 8.00 лв... Книгата говори за "нещо", което е близко на всеки един от нас: времето. Тя се опитва да ни насочи към чисто човешкото в него, към неговата ценност за човека. Това, че времето не ни е чуждо и ни изглежда "добре познато", съвсем не означава, че го разбираме. Нашето предварително познание за времето не навлиза в неговите дълбини, а само докосва повърхността, най-бледата му външност. Съзнанието за време го приема за факт, с който трябва да се "съобразяваме", но не отива по-нататък и не се задълбочава в неговата тайна. Когато обаче ни запитат А що е време? почти нищо не можем да кажем: мълчанието е нашият отговор. Тази необичайна и изненадващо понятна философска книга "поглежда" в скритото "зад" мълчанието ни - за времетоживотасвободата.

11 коментара:

Анонимен каза...

Грънчаров се смееше, като му казвах че идва народен съд за него, ама сега нещо помръкна и не му е никак смешно.

Анонимен каза...

Мизериите нямат край, защо Грънчаров не пълнихте водата от вашата чешма, а от общата? Значи не Грънчаров, а всичките му съседи са плащали водата на бабата. Представяте ли си каква мерзост?!

народен съд каза...

Пашев ако продължава така, ще се озове и той на подсъдимата скамейка до Грънчаров.

Анонимен каза...

Явно, за да е на далавера, Грънчаров налива от общата вода на блока вместо от своята чешма у тях - за да не върти водомера десетки литри вода по негова сметка, а да бъдат слагани на блока. Така Грънчаров минава на тънко и с чужда пита прави майчин помен. Носел бил вода на баба Марийка, която дори не е негова, а е на блока.

Разкри се поредбната схема. Иначе ще издиря домоуправителката на блока на Грънчаров и ще кажа следното:

1. Че Грънчаров всеки месец прибира пари от пенсията на баба Марийка
2. Че Грънчаров иска баба Марийка да му дари апартамента си пред нотариус
3. Че Грънчаров взема от общата вода и задлъжнява блока
4. Че Грънчаров трябва да бъде задължен да плаща.

Ангел Грънчаров каза...

Другарко мари, кажете откъде имате таз тъй ценна информация? Или сама си я сочинихте? :-)

Анонимен каза...

То този слух как щяли да съдят бабата за 18 хил. лева явно сам Грънчаров го е пуснал, за да прибере от клетата старица още пари за несъществуваща съдебна защита.

Ангел Грънчаров каза...

За кво ще ни съдите с Пашев ма, другарко?

Ангел Грънчаров каза...

Пълних вода от общата чешма щот е по-близо до колата ми на улицата, другарко. За да не я мъкна от моя етаж щот не ползваме асансьор. Зацепихте ли теперь?

Анонимен каза...

Пълниш, защото си мизерник и ти е безплатно. Ти сигурно и за вкъщи от там пълниш, и мъкнеш до горе, та да не плащаш.

съседка каза...

Чудехме се дълго защо сметката за вода в общото помещение е набъбнала в пъти през последната година. А ето каква била истината - без да пита, без да плаща, Грънчаров краде от водата, която е на всички, и носи на някаква баба от негово име, за да си прави реклама. Никак не бих се очудила, ако и нафтата за бялото му Поло е крадена, няколко съседа се оплакват от системно развивани капачки на резервоарите и източване на гориво. Грънчаров ще бъде осъден да заплати всички сметки за вода за общото помещение през последната година. И това е по-добрият за него вариант, защото можем да го прогоним от блока.

Ангел Грънчаров каза...

Да, другарко, заради мен възникна и кризата с горивата! :-) Заради мен поскъпнА бензинът! :-) Заради мен настъпи и глобалното затопляне! :-) Май пак сте си пила хапчетата...