Представена публикация

За всички, които се интересуват от моите коментари, беседи и от дискусиите, в които участвам!

Съобщавам, че всеки, който иска да следи моите всекидневни коментари и анализи, може да го прави като посещава редовно моята страница във фе...

сряда, 28 септември 2022 г.

Какво казах на един паникьор, който без да се усеща сее настроения в полза на възраждането на мутро-мафиотския режим?


Ето началото на една дискусийка във фейсбук, която се очертава да бъде гореща (особено ако се включите и вие!):

Георги Пашевъ: Вие наивниците вече 30 години се увличате от цирка, наречен представителна БКП-ДС квази демокрация. Колко пъти ходихте да гласувате, колко надежди пропиляхте. Е, имаше ли некаква файда? Аз предлагам и ще се боря за нови правила и нова система и повече кракът ми няма да стъпи в изборна секция, ако не е за референдум за смяна на системата с това, което искам или ако не е референдум за нещо друго. Не признавам повече вашия цирк, в който ви увличат.  

Ангел Грънчаров: Няма, не е изобретен друг начин за съществуване на демокрацията освен партиите, дебатите и изборите; това, че те не работят у нас както трябва не значи, че трябва да се откажем от тях, щото другото от тях е тъкмо тиранията, диктатурата, безправието. "Нова система" в сравнение с демокрацията няма, не може да бъде изобретена; а пряката демокрация не е алтернатива на представителната, сиреч двете само се допълват; метачките и готвачките да управляват държавата като оставят метлата и черпака е говорил Ленин, а видяхме до каква страшна тирания доведе "пряката демокрация" на комунистите, която навремето ни я представяха за "истинската демокрация". 

Референдумът също не е магическо средство, щото има въпроси, по които простият човек не може да се изказва дори, а камо ли да решава, а по тази причина да решават некомпетентните е глупост, нелепица, простотия. Има въпроси, които трябва да бъдат решавани от подготвени, разбиращи хора. От политика не разбира всеки, имам предвид управление на държавата. 


И партиите не са нещо лошо за да ги наричаме "уроди", партиите са нещо съвсем необходимо и нормално за да съществува демокрацията; партии са частите, на които се разделя обществото по повод на това как следва да се управлява държавата, какви са пътищата, по които тя трябва да върви. Няма безброй пътища, а има само два, десният, т.е. правият, добрият, и левият, неправилният, неверният, лошият, доказано погрешният (ако трябва да префразирам мисълта на великата леди и баронеса Маргарет Тачър). 

Гражданите не само могат, а трябва да участват активно в политиката защото тяхната роля е незаменима: ние, гражданите, трябва да държим изкъсо политиците, управниците, трябва да ги натискаме да спазват обещанията си, длъжни сме постоянно да ги контролираме, понеже ние, гражданите, сме господарите, а управниците (министри, премиери, президенти, даже крале!) са нашите слуги (у нас за всичко имаме съвсем неверни, обратни за истината представи, примерно политиците и управниците си въобразяват, че били наши чорбаджии и господари, което е тъпо: ние, гражданите, сме господарите!). 

Та значи за да проработи и да потръгне многострадалната българска демокрация трябва да бъдат направени няколко неща, които съвсем не са леки, бързи или лесни: 

1.) Да си уредим представите за нещата в главите, да си подредим най-напред главите, да ги прочистим от неверни и от глупави представи, илюзии и пр., които популистите и демагозите, т.е. спекулантите, шарлатаните и мошениците като Мая Манолова, Копейкин и Славчувците насаждат (от рода: ще ви дадем, ще ви нахраним сито и ще ви напоим обилно, ще ви докараме дърва за зимата и пр.; стойте, ние ще се грижим за вас щот вие сте малки деца и т.н.); та всичко това по уреждането на главите става също така и с правилно образование; 


2.) Да почнем да си изпълняваме ролята като граждани и под наш надзор политиците да започнат да си вършат работата по почистването, изринването, измиването, подреждането на родната кочина, в която мутрите и мафиотите на Боко превърнаха държавата ни; имам предвид свестните политици, нементе-политиците, не такива като разбойниците, мошениците, лъжците и спекулантите (като шоумените Боко Борисов, като Копейкин, като Славчу, Майчето и пр.), а истинските, сериозните, действителните, такива като политиците от ПРОДЪЛЖАВАМЕ ПРОМЯНАТА и особено от ДЕМОКРАТИЧНА БЪЛГАРИЯ, които именно затова и трябва да ги подкрепим на тези избори, пък и на всички следващи, защото работата няма как да бъде свършена за един мандат. 

3.) В резултат да си отвоюваме държавата от махфията, което пак може да стане само като дадем пълно мнозинство на сериозните, на истинските политици - за да могат да изпълнят тази най-важна задача. 

Това е в общи линии. Тъй че мърморенето, скубането на коси, виенето, реването, че, видите ли, "нема за кой да гласувам щот сички са уроди", с което г-н Пашев напоследък се изявява, е, както му казах безброй пъти, твърде глупава и грозна работа, е насаждане на глупави настроения пак в главите на обърканите граждани, подложени грамади, на лавини от лъжи от мутро-мафиотските лъжци и спекуланти; то е подпомагане и участие в игричките на тези последните, по тази причина и те му се радват толкова много, ръкопляскат му, нищо чудно скоро да почнат да го величаят и да му викат, че е "наше момче" и пр. 


Толкова от мен. Приятно мислене ви желая! 

Giorgio Pasci: Въпрос за 2-3 милиарда лева или за доста повече: 

За чий чеп им беше на ПП да тикат умишлено страната към нови избори... Не знаеха ли те, че нови избори няма да са благоприятни за тях, както и за европейското ни бъдеще? 

Да, чалгаря има голяма вина, но и те доста допринесоха. 

Можеше да запушат устата на чалгаря с 1-2 милиарда и да трае, докато те междувременно при правилно управление на страната можеше да напечелят поне 7-8 милиарда в плюс. 

Една нова стейбъл Койн криптовалута на БНБ можеше да ни докара поне 4 милиарда свежи пари в ликвидност и можеше да реши проблемите на електронното управление на страната за век напред. 

Правилно управление на външния дълг с преструктуриране можеше да го намали поне с 1 милиард. 


Създаването на свободни зони за стартъпи с данъчна ваканция можеше да направи чудеса. 

Както и много други реформи, но нищо няма да стане, защото.... Се изпуснаха шансовете... 

Ангел Грънчаров: Тъй скъпоценният ти, скъпоструващ въпрос е доста лесен: Не ПП и не ДБ, а мафиотските измекяри в Парламента, именно боковци, доганчовци, копейкиновци и славчувци предизвикаха изборите, а причината беше тази, че ПП и ДБ се захфванаха да правят нещо, което е най-непирятно на мафията: почнаха да й пречат да краде. Това нещо го знаят вече не само децата, но дори и кучетата и котките по улиците, но ето че не го знае нашия виден инфлуенсър, доктор на нАуките, инженер и главен асистент в ПУ Георги Пашев. Толкова по въпроса ти. Искам си обещаните 2-3 милиардеца левчета! 🙂 


Второ, да дадат лидерите на ПП и ДБ на Славчувите хора некой и друг милиардец, да им фърлят тия пари в широко зиналите усти, да ги купят за да ги осигурят гласовете им та да бъдат продължени реформите е твърде голяма глупост, която явно пдоста си се понапънал да изобретиш, но там е работата, че ПП и ДБ не са като Боко, дека он си купуваше сичко, и депутати, и гласувания, и цели партии; сиреч искаш и ПП и ДБ да бяха станале като Боко?! Е, тогава работата съвсем щеше да отиде по дяволите, а пък Боко щеше да почне да рипа руски казачок от радост, щото станат ли те като него, тагда он с тех ке се разбере, ке почнат заедно да крадат, нали така ке стане, кажи де, умнико? 

И тогава къде ще стигне Булгарията-Мутроландията-Апталията, кажи де, що се умълча кат посран?! 

А тия с криптовалутите и несметните богатства, с които щели сме да забогатеем като държава, ги разправяй на идиотите, не на мен и на сериозните хора. 

Толкоз от мен. Имаш авангардни идеи в сички области на икономика, финанси, реформиране и пр., но като се издънваш така баламски по най-лесните за разбиране неща почвам да се съмнявам колко ти чинат идеите по истински трудните и сложните, за които имаш такива претенции. Дръж си нивото и не прави такива плонжове, че ще станеш най-банален шарлатанин, каквито у нас, за жалост, и без това си имаме бол, в изобилие. 


Погледни какви клоуни се появяват по телевизиите, дават им думата с една единствена цел, имам предвид Луна и прочие куриози на природата и културата: а целта е да промиват мозъците на немислещите, на лековерните, на наивниците белким им откраднат гласа! Щото, да пази Господ, ако гласуват за ПП и ДБ, тогава мафията ще отиде за миг на кино - или по дяволите. Тази е целта, нали така, поне това признаваш ли го?! 

Ангел Грънчаров: Да добавя нещичко, щото е важно, а го пропуснАх: викаш, че тия избори "няма да са благоприятни за тях, както и за европейското ни бъдеще", имаш предвид че немало да са благоприятни за реформаторските сили, т.е. за ПП и ДБ - и как разбра туй нящо? 🙂 Или и ти нададе ухо на щедро платените от Боко "анкети", "прогнози", "проучвания на общественото мнение"?! 


Недей така де, не бъди чак толкова наивен, да не кажа прост: на лъжи не требва да се верва изобщо, тъпо е, разбери го най-после де! Даже и за миг да допуснем, че Боко не е платил "анкетите" и не си е поръчал "резултатите", да пофантазираме малко, да допуснем, че наште "социолози" не обичан вече парите и са казале истината; ОК, мафията спечелва властта и почва пак яката да краде, Боко става премиерин е се качва да жипо, а Копейкин, Яни Янев, пардон, Стефан Янев и Славчу му стават заместници и се качват на покриво на жипо и почват да фърлят пачки в зиналите до разчекване усти на мафиотските кланове; добре де, що ке стане после, сещаш ли се? 

Я помисли малко: що ке стане на третио месец от новото епично разбойничестване на мафиотите? Искаш ли аз да ти кажа или сам ке се сетиш? 


Ке ти го кажа, да не се мъчиш: на народа ке му кипне така, че като скочи, тагда на Боко, Радев, Копейкин, Доган, Яне-Стефан Янев и Славчу ке се наложи панически да бегат право към Масква, гдето на спокойствие да си лижат раните! А може чак и до Сибирия да избегат от страх от народния гнев, зацепи ли тепер що ти думам? 

Хайде наздраве, "прогностико"! 🙂

ДОБАВКА: 


Освен това смятам, че нашият "Картаген" - масовото българско безразличие спрямо истината и свободата! - е крайно време да бъде разрушен...







Търсете по книжарниците книгата на философа Ангел Грънчаров СТРАСТИТЕ И БЕСОВЕТЕ БЪЛГАРСКИ (с подзаглавие Кратка психологическа история на съвременна България), изд. ИЗТОК-ЗАПАД2008 г., 320 стр. Хронология и феноменология на случилото се след 1989 година, както и вникване във факторите, които определят нашата национална съдба. Книга за нашите лутания по пътищата на свободата, за раждането и пътя на младата българска демокрация, за това какви сме ние, съвременните българи, книга за пропилените ни шансове и за покрусените ни надежди. Но това е една въпреки всичко оптимистична книга, която ни казва, че от нас, гражданите, зависи всичко: ако сме мизерни духом, няма как и да не живеем в бедност. От нашите ценности зависи съществуването, живота ни. Духовната безпътица поражда историческите, пък и сегашните ни нещастия. А растежът на нашите сили - и като индивиди, и като нация - тръгва от освобождаването на съзнанията ни от ония коварни скрупули и дефекти, заради които толкова сме си патили - и за които сме платили тежка цена.

Няма коментари: