Представена публикация

За всички, които се интересуват от моите коментари, беседи и от дискусиите, в които участвам!

Съобщавам, че всеки, който иска да следи моите всекидневни коментари и анализи, може да го прави като посещава редовно моята страница във фе...

петък, 23 септември 2022 г.

Дали отдалите се на пълен разврат нашенски "политолози" ще си извлекат надлежна поука от тъй многозначителната злощастна кончина на доц. Антоний Гълъбов?


Момчил Дойчев: Днес, в Деня на независимостта, научих за две тежки загуби на български интелектуалци и политически анализатори, а смея да кажа приятели и съмишленици в битката за свободна, независима и достойна България - колегата от НБУ и бивш съпредседател на АСБ социологът и политологът доц. д-р Антоний Гълъбов и енергийният експерт Васко Начев. 

Бог да ги прости и дано имаме сили да продължим това, за което те пледираха!

Небезразличен Гражданинъ: Бог да ги прости! Но се заинтересувах как е починал доц. Гълъбов, моя милост също вече е на възраст, тия неща ме вълнуват; ето на какво попаднах: 


Цитирам: "... Сега стана ясна каква е причината за внезапната смърт на политолога и социолог доц. д-р Антоний Гълъбов. Той издъхнал от масивен инфаркт, пише "24 часа". Той е бил в базата на прокуратурата край Батак. Там е имало семинар на прокурори от цялата страна, а социологът е бил лектор. На вечерята след това Гълъбов станал от масата и се строполил. Издъхнал на място. ..." 

Много се извинявам за това, което се налага да кажа в тази връзка, но от станалото (с всеки от нас може да се случи същото, никой не е застрахован от такъв край в днешния шибан живот!) в ума ми се появи следното питане: 

Дали с този нелеп край на доц. Гълъбов Бог не иска да ни даде знак, че е много опасно да се сътрудничи с тъй жестоко прогнилата от беззаконие и корупция (развала) българска прокуратура?! 

И се налага да добавя също, въпреки риска да не бъда разбран: 

Покойният, трябва да признаем, ако истината значи нещо за нас, си позволяваше медийно да обслужва и прогнилия от корупция и беззаконие режим на Боко Борисов, явно и това също е повлияло на тъй злощастната карма на учения доцент?! 

Знам ли, логично е да си зададе човек тия въпроси, въпреки риска да не бъда разбран и оплют. 

И още нещо ще добавя, с което и ще завърша: със смъртта на доц. Гълъбов дали провидението не иска да ни подскаже, че разпищолилите в печалбарство и аморализъм нашенски "политолози", обслужващи срещу солидно заплащане кого ли не (аз не мога да повервам, че повечето от тях служат на Боко, на Доган, на Пеевски само и единствено заради хубавите им невинни очички!) требва малко да се отрезвят, налага се да осъзнаят, че когато някой служи на злото (за пустото злато!), то това не остава безнаказано! 

Толкова. Казах каквото трябваше. И което като философ бях длъжен да кажа - въпреки рисковете. Все някой трябваше така да изтълкува Божия знак, който провидението ни праща със смъртта на доцента Гълъбов, Бог да го прости все пак! 

Пиша тия думи съвсем добронамерено спрямо живите политолози, спрямо колегите на доц. Гълъбов; надявам се да си извлекат подобаваща поука от неговата смърт, дай Боже да им дойде акъла, дай Боже да се вслушат в призивите на собствената си съвест - стига съвсем да не се деморализирали! 

Пустите пари не са чак толкова важни колкото си мислят, проклети да са, заради тях не си струва да си залагате честта, спрете се, тая лакомия за пари до добро не води! Нема да споменавам имена на такива слуги не само на Боко, Доган и Пеевски, но и на путинщината, само името на прафесар Ива Хрыстав е предостатъчно; другите всички вие си ги знаете... 

Приятни размисли желая на всички! Не требва да се отбягват никакви въпроси - щом е за нашето, на човеците, добро, нали така, уважаеми колега доц. Дойчев? 

Изказах се с чисто възпитателна цел, какво да правя, изпълнявам си съвестно длъжността, поради което и не съм много прокопсал в живота де, но то всяко нещо си има своите рискове, нали така? :-) 

ДОБАВКА ЗА ДРУГИЯ ПОЧИНАЛ (Бог да го прости!): 

Почина енергийният експерт Васко Начев

... Три часа преди смъртта си, Начев пише шеговит пост във Фейсбук: 

"Въпреки натовареността си в предизборната надпревара от Възраждане обмислят, дали да не организират всенароден митинг/протест срещу руснаците, решили да емигрират от Русия?"


Освен това смятам, че нашият "Картаген" - масовото българско безразличие спрямо истината и свободата! - е крайно време да бъде разрушен...







Търсете по книжарниците книгата на философа Ангел Грънчаров БЪЛГАРСКАТА ДУША И СЪДБА (с подзаглавие Идеи към нашата философия на живота, историята и съвременността), 12.00 лв., изд. ИЗТОК-ЗАПАД, 2007 г., разм. 20/14 см., мека подвързия, ISBN 978-954-321-375-7, 354 стр. Книгата е новаторски опит за по-цялостно представяне и описание на битуващите в нашето съзнание исторически и "народопсихологични" комплекси, които определят и нашите реакции спрямо съвременните реалности на живота ни. Авторът търси смисъла, който се крие в случващото се с нас самите, изхождайки от предпоставката, че ясното съзнание за това какви сме като индивиди и като нация е основа на така необходимата ни промяна към по-добро. А този е залогът за бъдещия ни просперитет.

2 коментара:

Анонимен каза...

Стига разсъждава, Грънчаров. Ясно е - Путин ги е убил.

Анонимен каза...

Същества като вас с радост омерзяват чиято е да е смърт, за да я използуват за собствените си олигофренски политичеки лозунги.