Представена публикация

За всички, които се интересуват от моите коментари, беседи и от дискусиите, в които участвам!

Съобщавам, че всеки, който иска да следи моите всекидневни коментари и анализи, може да го прави като посещава редовно моята страница във фе...

петък, 16 септември 2022 г.

Защо байганювската теза "Всички политици са маскари!" тъй хубаво обслужва истинските маскари и разбойници в политиката?


Май ги е избило тез карикатуристи, за жалост, на политически нихилизъм: чини ми се, че подкрепят байганювската теза "Всички политици са маскари!", но това е теза, която (това е тъй близко до ума, че е непростимо що-годе интелигентен, разбиращ човек да не го съзнава!) е изгодна на истинските маскари, те са много щастливи, че има наивници, които "мислят" така: защото оневинява тези истински маскари и разбойници в политиката (мутри и ченгета). И несправедливо плюе, цапа, очерня ония политици, които са сериозни и наистина искат и промяна, и демокрация, и просперитет за страната ни; и не само ги искат, но и се борят с всички сили за да убедят народа, че трябва и можем да ги постигнем, да ги направим, да ги осъществим; да, има и такива политици - и те са от ПРОДЪЛЖАВАМЕ ПРОМЯНАТА и ДЕМОКРАТИЧНА БЪЛГАРИЯ.
Показах ви пределно ясно защо байганювската теза "Всички политици са маскари!" тъй хубаво обслужва истинските маскари и разбойници в политиката... Пак се правете на големи умници и се поддавайте на такива плоски манипулации - та мафията у нас да ви ръкопляска и да ви се надсмива на акъла... 


Освен това смятам, че нашият "Картаген" - масовото българско безразличие спрямо истината и свободата! - е крайно време да бъде разрушен...





Търсете по книжарниците забележителната книга на философа Ангел Грънчаров ТАЙНСТВОТО НА ЖИВОТА: Въведение в практическата философия, изд. ИЗТОК-ЗАПАД, 2006 г., разм. 20/14 см., мека подвързия, ISBN-13: 978-954-321-246-0, ISBN-10: 954-321-246-5, 317 стр., 10.00 лв. Авторът тръгва от простия факт, че човекът е живот, че ние сме живи и влюбени в живота същества, от което следва, че по никой начин не бива да му изневеряваме: да си мислим, че сме “нещо повече от това”, че сме “нещо повече от него”. Но човекът е и разбиращо същество, което значи, че не се задоволява с “простата даденост” на непосредствения живот, а непрекъснато търси смисъла, неговата ценност за нас самите. Оказва се,  че ние живеем като че ли само затова непрекъснато да търсим себе си, което, от друга страна погледнато, означава, че постигаме себе си само когато свободно “правим” себе си, своето бъдеще, а значи и съдбата си. Пътят на живота у човека изцяло съвпада с пътуването към самия себе си, от което не можем да се откажем... 

6 коментара:

Анонимен каза...

Напротив, тезата, че в сегашната нео болшевишка система може да има оправия за апталите е 100 пъти по-опасна и наистина обслужва мафията. Смятам, че е много по-престъпно това поддръжничество на системата, с което още се залъгват хората, че може да продължава тоя фарс. Докато не се премине към имплементация на истинската пряката демокрация, ще има съвсем справедливо и такива чудесни карикатури на полит престъпници, желаещи да се домогват до власт, вместо д я дадат на народа си властта по справедлив и модерен начин.

Георги Пашевъ

Анонимен каза...

И изобщо, даването на напразни надежди, винаги е по-опасно и мерзко от окосъзряване на нужното количество истина за изход от ситуацията. Дори и свети Петър да дойде да ви управлява в тая нео-болшевишка система, в която са му вързани ръцете за истинско изриване, файда йок.

Георги Пашевъ

Анонимен каза...

В този ред на мисли, азбучна истина е, че всеки, който иска да ВЗЕМЕ власт, е урод. Търсят се благородниците, които ДАВАТ власт, т.е. освобождават от подчинено на власт състояние обикновения гражданин.

Георги Пашевъ

Ангел Грънчаров каза...

Георги Пашевъ В този ред на мисли монархията в Англия, примерно, е истински благородник - като е предала цялата власт на народа, на политиците! 🙂 Отваряш голяма тема, ако искаш, да поспорим по нея в Дискусионния клуб в удобно за тебе време. Тук ще кажа, че пряка демокрация в нашите условия е нещо като фърляне на бисери на свине, та народът не знае що да прави с властта, как да се възползва от нея?! Политиците и партиите затова съществуват по цял свят, щото на обикновените хора не им е работата да управляват, да вземат решения, да правят дебати и пр., просто на огромната част от тях акъло е зает със съвсем други неща. Политиката също така не е и лъжица за всяка уста, искат се ред качества за да си добър политик. И такива политици неслучайно са рядкост. (И затова истински добрите политици - като Рейгън, Тачър, Чърчил, Дьо Гол, Иван Костов и пр. са така хубаво оплюти - от главата до петите!) По принцип си прав, но за да проработи пряката демокрация от атински тип в Мутроландия трябва да минат поне два века, в които народът, първо, да чете всеки ден Библията и да се овладее от съзнанието на свобода и от Христовите добродетели; второ, трябва хората от малки, от деца, да почнат да живеят със свободата, да я практикуват, та да привикнат с нея; като минат така пет-десет генерации, тогава пряката демокрация може да проработи. Швейцарците на са се научили на демокрация за 30 години, а за 300, американците - за 250 (и пак си имат доста кусури, демокрацията е доста трудно и рисковано занимание!).

ЖИВКО ЖЕЛЕВ каза...

Гражданино, вие какво против имате тези талантливи и остроумни карикатуристи?! Много добре са обрисували политиците ни. Вие какво искате?

Ангел Грънчаров каза...

Казал съм какво искам бре, таварищч? Що не слушаш и не четеш ами си дърдориш и бръщолевиш наизуст?!