Представена публикация

За всички, които се интересуват от моите коментари, беседи и от дискусиите, в които участвам!

Съобщавам, че всеки, който иска да следи моите всекидневни коментари и анализи, може да го прави като посещава редовно моята страница във фе...

понеделник, 24 октомври 2022 г.

Защо учениците не искат да учат? (8)

 

ИДЕИ ЗА ЕДНА НОВА ФИЛОСОФИЯ И СТРАТЕГИЯ НА ОБРАЗОВАНИЕТО В БЪЛГАРИЯ, аудиокнига: 

Есе със заглавие: 

Защо учениците не искат да учат? (8) 

Приятно слушане и приятни размисли ви желая!

Освен това смятам, че нашият "Картаген" - масовото българско безразличие спрямо истината и свободата! - е крайно време да бъде разрушен...






Търсете по книжарниците книгата на философа Ангел Грънчаров ЕРОТИКА И СВОБОДА (с подзаглавие Практическа психология на пола, секса и любовта), 8.00 лв., изд. ИЗТОК-ЗАПАД, 2007 г., разм. 20/14 см., мека подвързия, ISBN 978-954-321-332-0, 168 стр. Една книга, създадена с цел да облекчи разбирането от младите хора на най-значими за живота проблеми, по които сме длъжни да имаме цялата достижима яснота. Всеки трябва да достигне до своята лична истина, без която трудно се живее, без която животът ни се превръща в абсурд. Книгата ЕРОТИКА И СВОБОДА е написана за тия, които живеят с духа на новото, на завърналия се при себе си човешки живот и на свободата.

4 коментара:

Анонимен каза...

Супер ,че попаднах на вас и аз обожавам да чета книги въпреки че съм на 10о съм 4клас

Васи Григорова

Ангел Грънчаров каза...

Наистина ли си на 10 годинки? :-) И обичаш книги?! Браво на теб!

Анонимен каза...

Още в първи клас, в час по изобразително изкуство "Госпожата" ни бе наредила да нарисуваме вътрешността на океана заедно с водния си живот. Бяхме за пореден път свръх ентусиазирани, този беше любимият ни предмет. С боички и четка в ръка всеки развихряше въображението си. Аз в собствената си творба търсех някак да изпъкна с по-оригинално съдържание, надничайки горе-долу какви рибки рисуваха останалите и се сетих за т.нар "Фугу риба" за която бях предварително прочел в енциклопедия за животни. Реших, че сте стана по-оригинален с "рибата си", но не разполагах с голям избор от цветове и реших да я нарисувам в жълто. Получи се жълт с очи и уста, кръгъл балон с множество бодли, почти наподобяващ таралеж, само че ярко жълт и намиращ се в дълбините на океана.

"Ехаааа", си казах. Никой друг не се е сетил за тази риба, бас държа! Бях убеден, че въпросната госпожа обожава умните деца и очаквах от нея да ме попита, да й обясня и да ми каже "браво". Тъкмо с кеф й предавам листа на уважаемата госпожа, тя поглежда, след което гръмко последва: "Ученици, елате! Елате тук всички около мен да видите, о чудо! Нашият гений Сашко нарисувал слънце в океана". Целият клас избуха в смях. Всички в хор, ама мравуняк. "Александре, ти не си ли чувал, че слънцето се намира някъде горе, в космоса?"

Аз по някаква причина не се защитих. Беше и трудно, защото повечето се опитаха да ме затапят. Впрочем сега като се сещам, техният модел на поведение беше идентичен с този на товарищ "Копейкин". Излишно е да споменавам, че целият ми ентусиазъм към училище и въобще към ученето рухна след този момент. Та, разбирам Ви напълно какво имате предвид образователната ни система.

Alexander

Ангел Грънчаров каза...

Голяма грешка е направила тази учителка! Сцената е като взета от филма СТЕНАТА! :-) Гротескова! Всеки ден учителките най-вече (но и учителите!) прявят фатални грешки, изпълнени със зловредни последици за бъдещето на милиони деца! Вярно, Бог си знае работата и така е устроил душите ни, че и вредните влияния отвън при някои души предизвикват благотворни последици. Злото има и позитивна роля - противно на намеренията му. Това се дължи на Божията мъдрост.