Представена публикация

За всички, които се интересуват от моите коментари, беседи и от дискусиите, в които участвам!

Съобщавам, че всеки, който иска да следи моите всекидневни коментари и анализи, може да го прави като посещава редовно моята страница във фе...

петък, 21 октомври 2022 г.

Защо ли злобната баба изгуби тъй драгоценните си две кюфтета?


Една малка, но поучителна история, взета от самия живот. Съвсем прясна при това, случи се преди 5 минути. 

Пътувам днес и докато чакам влака се разхождам щото има цял час до него. Отидох да си купя хляб от фурната, тук правят много вкусен хляб. Наблизо има скара и мирише така неустоимо, че народът стои на опашка и преглъща. Аз се чудя дали да си купя щот е скъпо (едно кебапче струва 1.20 лв.). Докато мисля какво да правя, става следното: 

Едно гладно куче гледа дъвчещите хора право в очите. Всички обаче лапат жадно и никой нищо не му дава. Само една баба, ромка, му фърля половин филия, натопена в мазнината от кюфтетата й. Кучето се настървява и става нахално. 

В този момент една нашенка, дебела дама, почва да се кара на ромката защо е дала на кучето, ето, сега то и на нея досажда. Тя обаче седи съвсем близо до кучето и има чувството, че то може, ако поиска, само да си вземе нещо от чинийката й. Това допълнително я изнервя. 

В един момент тя решава да подплаши кучето и посяга да вземе бастуна си. По невнимание с ръката си бута бутилката си с лимонада, бабата посяга да я вземе, но бутва чинийката, в резултат на което тя се търкаля и двете кюфтета се озовават на тротоара, търкаляйки се право към усмихнатата уста на кучето, което е така щастливо на късметя си! 🙂 

Бабата, като вижда трагедията, за малко да се разплаче и почва да проклина! 🙂 Народът дружно й се смее. 🙂 Всички се радват, че на нея се случи това, а не на тях! 🙂 

Какъв е извода от таз история оставям да решите сами. 

Приятни размисли! 🙂 Хубав ден ви желая!


Освен това смятам, че нашият "Картаген" - масовото българско безразличие спрямо истината и свободата! - е крайно време да бъде разрушен...



Търсете по книжарниците забележителната книга на философа Ангел Грънчаров ИЗВОРИТЕ НА ЖИВОТА: вечното в класическата и модерната философия, изд. ИЗТОК-ЗАПАД, февр. 2009 г., 520 стр. Книгата ИЗВОРИТЕ НА ЖИВОТА, външно погледнато, е систематичен курс по философия, в който обаче твърде експресивно се тълкуват и вечните въпроси, вълнуващи човешките същества на тази земя. Подобна форма, именно курс лекции по философия, осигурява на автора така потребната живост, непосредственост и свобода в общуването със съзнанието на читателя. През цялото време той се стреми да бъде близо и да не изневерява на ония неизбежни сърдечни трепети, благодарение на които човекът става човек – и личност, разбира се. Опитва се да приобщава съзнанието на читателя към така вълнуващата мисловност на непреходното, която именно е истинското богатство на човека.

13 коментара:

Анонимен каза...

Нищо не разбрах, коя баба какво е направила.
И откога пък 1,20лв. е скъпо? Вие, Грънчаров, с какви доходи разполагате? Все пак дори на минималната заплата да сте, за две кебабчета ще имате.

Анонимен каза...

Грънчаров, заповядай някой уикенд някъде, ще те почерпя 2 кебабчета и нещо за пиене и ще си поговорим.

Анонимен каза...

Изводът е, че дори уличния пес яде кебабчета, а Грънчаров не.

Ангел Грънчаров каза...

Прочети го, таваришч, поне още два пъти, белким зацепиш коя баба какво е направила. Иска се малко мисъл, съвсем мъничко...

Ангел Грънчаров каза...

Не ща, таваришч, кебапчета. Ще ставам вегетарианец...

Анонимен каза...

Кой на кого е изял кебабчето, не става ясно.

Ангел Грънчаров каза...

Чак толкова ли си тъп бре, таваришч? :-( И тоз лесен текст те затруднява? Бах мааму...

Анонимен каза...

Ромката ли си е бутната кебабчетата или бабата и ромката и бабата една жена ли са всъщност или две и кой ги е изял - кучето или Грънчаров?

Анонимен каза...

С какво се храните, Грънчаров, та 1,20 ви е скъпо?
Трици ли ядете или пресно окосена тревица?

Ангел Грънчаров каза...

Таваришч, потърсете спешно психиатър. Много сте зле: умът ви е угаснАл...

Анонимен каза...

Тъпчото който не може да вдене кой е бутнал кюфтетата и кой ги е изял наистина трябва да потърси психиатър.

Jores каза...

От цялата история с двете кебапчета на жепе-гарата в Костенец разбираме, че циганката нарочно бутнала шишето с лимонада на гнусливата баба, за да й даде урок, че който не се грижи за бездомните кучета и котки, Господ го наказва. А вие що се правите на тъпи? Прав е господин Грънчаров, че не сте му на нивото.

Георги К. Бояджиев, квартален писарушко

Ангел Грънчаров каза...

Таваришч Бояджиевич, в духа на заветите на безсмъртния таваришч вольный Сиодеровский, обвинява бабата-ромка за пропадането на кебапчетата! Поклон пред неръкотворния творчески гений на поклонника на таваришчите Путин и Сидеровский!