Представена публикация

За всички, които се интересуват от моите коментари, беседи и от дискусиите, в които участвам!

Съобщавам, че всеки, който иска да следи моите всекидневни коментари и анализи, може да го прави като посещава редовно моята страница във фе...

сряда, 2 ноември 2022 г.

На какви подвизи е способна българската народно-патреотична мутро-душа?


Тоз нашенски богаташ Vassil Velkov (пофали се, че живее във Флорида!) се оказа гербовак - и пожарникар кат Боко (може да се знаят, май са наборе!). Пофали се също, че много помагал, давал пари да се издават книги и какви ли не добрини правел, обичал да прави какви ли не добри дела! (И по тоя признак, фаленето, си прилича с Боко, кат две капки вода са!). Чудех се като разбра, че издавам списания (за да подпомагам духовното и личностното развитие на младите!) защо сам не предложи да помогне малко, а то за какво било: да ме принуди аз да поискам, а пък он да откаже! (Сигур и от това получава кеф: когато некой от тия, дека не са "от наште", поиска от него пари, да му откаже, ето, предполагам, какво извратено удоволствие изпитва от това!) 

Е, поисках му помощ за списанията, които издавам, той с най-висше удоволствие ми отказА помощ (нещо не му било аресвало у списанията!), нека да се радва сега! 🙂 Доста е жалко туй удоволствие, за което уреди нещата така, че да получи! Здраве да е. Да се радва донасита, щом мерзостите за него пораждат такава дълбока радост. 

Понеже съм изследовател на българската душа, затова и пиша този коментар. Да се знае от бъдните поколения на какви подвизи е способна българо-мутроландската народно-патреотична душа! Ще публикувам този казус и в списание ИДЕИ, та да остане за вечността (списанието се пази в Народната библиотека!). 

Ето, че въпросният Vassil Velkov също ще получи безсмъртие. Щото хвалбите са до време, богатствата - също. Но славата, ах, славата, г-н Vassil Velkov, тя е самото безсмъртие! 

(Между другото, за да си отмъсти, въпросното лице започнА да ме нарича "дървен философ", он, очевидно, разбира от сичко - като менторо си Локо! Като му отвърнах, ме блокирА, да не мога да му отвърна, с оглед народо да се радва само на неговата премъдрост! Е, аз съм спец и намерих как да си побликувам коментара...) 

Та такива работи. Българската мутро-душа е способна на всекакви подвизи. 

(Апропо, вий видяхте ли клипчето на оня хептен изкукуригал последовател на Копейкин, живеещ в Америка, който се представи за тръмпист, дека целуна американското знаме и веднага обеща, че като победят тръмпистите на изборите, американците тогава щели да спрат всекаква помощ за Украйна - он изискано я нарича... УСРАЙНА, естествено! - та таваришч Путин набързо да я смаже и след това да тръгне да освобождава и родна МУТРОЛАНДИЯ?) 

Та мисълта ми е, че мутро-душата е способна на сичко, за нея нема предел на простотиите! Хайде, нека да ви е хубав денят! Приятни размисли ви желая!



Освен това смятам, че нашият "Картаген" - масовото българско безразличие спрямо истината и свободата! - е крайно време да бъде разрушен...







Търсете по книжарниците книгата на философа Ангел Грънчаров СТРАСТИТЕ И БЕСОВЕТЕ БЪЛГАРСКИ (с подзаглавие Кратка психологическа история на съвременна България), изд. ИЗТОК-ЗАПАД2008 г., 320 стр. Хронология и феноменология на случилото се след 1989 година, както и вникване във факторите, които определят нашата национална съдба. Книга за нашите лутания по пътищата на свободата, за раждането и пътя на младата българска демокрация, за това какви сме ние, съвременните българи, книга за пропилените ни шансове и за покрусените ни надежди. Но това е една въпреки всичко оптимистична книга, която ни казва, че от нас, гражданите, зависи всичко: ако сме мизерни духом, няма как и да не живеем в бедност. От нашите ценности зависи съществуването, живота ни. Духовната безпътица поражда историческите, пък и сегашните ни нещастия. А растежът на нашите сили - и като индивиди, и като нация - тръгва от освобождаването на съзнанията ни от ония коварни скрупули и дефекти, заради които толкова сме си патили - и за които сме платили тежка цена.

2 коментара:

Анонимен каза...

Грънчаров, ти като си много успял, защо просиш пари от този "неудачник"? Къде са ти парите? И защо някой трябва да ти финансира бутиковото списанийце, излизащо 2 пъти годишно в 10 бройки?

Ангел Грънчаров каза...

Нищо не си разбрал, таваришч. Ще ти обясня белким вденеш, макар че си заслепен от злоба към мен.

Аз съм изследовател на човешката душа. Поисках му пари щото да му бръкна в слабото място на душата. Естествено че не съм се надявал да подкрепи финансово философско списание. Дадох му обаче шанс да покаже, че парите не са му толкова слабо място. Оказа се, че са му най-слабото място.

Друг човек как би реагирал? Примерно ти би ли дал 20 лв. са списание ИДЕИ въпреки че ме мразиш не по-малко от него? 🙂 Прочее, кой философ колко струва си личи по това колко народ те мрази. 🙂 Аз съм от най-добрите философи - дразня безчет тъпанари...