Представена публикация

За всички, които се интересуват от моите коментари, беседи и от дискусиите, в които участвам!

Съобщавам, че всеки, който иска да следи моите всекидневни коментари и анализи, може да го прави като посещава редовно моята страница във фе...

сряда, 16 ноември 2022 г.

Трябва ли НАТО да защити Полша и Украйна: докога светът ще търпи наглостта на побъркания Путин?!

 

Пълната форма на въпроса ми е: 

Трябва ли НАТО да се намеси със сила в Украйна, докога целият цивилизован свят ще търпи наглостта на побъркания таваришч-император с кървави ръце Путин?! 

По този съдбовно въпрос давам своя отговор, опирайки се на толкова хубавия, важен и верен коментар на г-н Илиян Василев, който намерих тази заран във фейсбук. Какво казвам, каква е моята позиция можете да разберете ако изслушате клипчето. 

Толкова тук. Останалото - в моя коментар. Приятно гледане и приятни размисли ви желая!

Освен това смятам, че нашият "Картаген" - масовото българско безразличие спрямо истината и свободата! - е крайно време да бъде разрушен...



Търсете по книжарниците забележителната книга на философа Ангел Грънчаров ИЗВОРИТЕ НА ЖИВОТА: вечното в класическата и модерната философия, изд. ИЗТОК-ЗАПАД, февр. 2009 г., 520 стр. Книгата ИЗВОРИТЕ НА ЖИВОТА, външно погледнато, е систематичен курс по философия, в който обаче твърде експресивно се тълкуват и вечните въпроси, вълнуващи човешките същества на тази земя. Подобна форма, именно курс лекции по философия, осигурява на автора така потребната живост, непосредственост и свобода в общуването със съзнанието на читателя. През цялото време той се стреми да бъде близо и да не изневерява на ония неизбежни сърдечни трепети, благодарение на които човекът става човек – и личност, разбира се. Опитва се да приобщава съзнанието на читателя към така вълнуващата мисловност на непреходното, която именно е истинското богатство на човека. 

8 коментара:

Анонимен каза...

Да ги защити, кой го спира?

Нас кой ще ни защити от грънчаровите глупости?

Ангел Грънчаров каза...

Благодаря за комплимента, таваришч, ала немаше нужда! За мен е висока чест и комплимент тъпанар-путиноид да определя размислите ми като "глупости". :-) Зацепваш ли защо е така?

Бачо Кольо каза...

Трябва!
Взимай сина си и бегом на полската граница да пазите демократичната шляхта от побъркания агресор!

Ангел Грънчаров каза...

Путиноид таваришч Колю, като "шляхта" определяш полския народ, така ли? :-) Изкукуригал си не по-малко от идола ти Путю. Заминавай при него да му чешеш... да не казвам какво! :-)

Анонимен каза...

Марксист-ленински философ и комунист ни плаши с член 5-ти на НАТО. Боже, какво доживяхме. Прав е Жеков, че трябваше да разпънем комунягите на любимите им петолъчки и да игният на тях.

Ангел Грънчаров каза...

Баба ти, таваришч, е била марксистка, а не аз. :-) Тепер успокоился? Ха така. Иди на двора и изпей гимна на СССР чтоби успокоится немножка дтрадающая нещастная даша...

Анонимен каза...

Нещо се изпари ентусиазма...Ракетата, ударила Полша, била изстреляна от украинската ПВО. Ех, Грънчаров, Грънчаров, бързата кучка нали знаеш какво...за пореден път се изложи, ама то ти е навик, така че.

Ангел Грънчаров каза...

Таваришч, а ти как разбра, че ракетата е била украинска? :-) Да не си гадател бре, таваришч? Или се информира от никога нелъжещата Масква? :-) Таваришч, нали ти казах, че е лошо да се лъже, не разбираш и не зацепваш дори това?!?!