Представена публикация

За всички, които се интересуват от моите коментари, беседи и от дискусиите, в които участвам!

Съобщавам, че всеки, който иска да следи моите всекидневни коментари и анализи, може да го прави като посещава редовно моята страница във фе...

четвъртък, 24 ноември 2022 г.

Знаете ли, че някога България е била царство и е имала за водачи истински аристократи, а не смешни и жалки парвенюта като Румен Радев и Боко Борисов?








ДОБАВКА: А селата по България тогава са изглеждали ето как:


ДОБАВКА 2: А царят-отец Фердинанд Първи, който толкова обичаше България (която направи европейска страна!), стои още непогребан в църквата в Кобург - понеже днешните управляващи мижитурки не желаят да изпълнят предсмъртното му желание да бъде погребан в Пловдив, в църквата "Свети Людвиг", до гроба на първата му съпруга Княгиня Мария Луиза, майката на Цар Борис Трети. (Изминали са вече 74 години от смъртта на цар Фердинанд, починал е в 1948 г., надживява и двамата си синове, умрели за България!)






Освен това смятам, че нашият "Картаген" - масовото българско безразличие спрямо истината и свободата! - е крайно време да бъде разрушен...







Търсете по книжарниците книгата на философа Ангел Грънчаров БЪЛГАРСКАТА ДУША И СЪДБА (с подзаглавие Идеи към нашата философия на живота, историята и съвременността), 12.00 лв., изд. ИЗТОК-ЗАПАД, 2007 г., разм. 20/14 см., мека подвързия, ISBN 978-954-321-375-7, 354 стр. Книгата е новаторски опит за по-цялостно представяне и описание на битуващите в нашето съзнание исторически и "народопсихологични" комплекси, които определят и нашите реакции спрямо съвременните реалности на живота ни. Авторът търси смисъла, който се крие в случващото се с нас самите, изхождайки от предпоставката, че ясното съзнание за това какви сме като индивиди и като нация е основа на така необходимата ни промяна към по-добро. А този е залогът за бъдещия ни просперитет.

9 коментара:

Анонимен каза...

§ 3) Ако някой презре и отхвърли предначертаната държавна система "демократска република" и състави партии за деспотско-тиранска или конституционна система, то и таквизи ще се считат за неприятели на отечеството ни и ще се наказват със смърт.

Ангел Грънчаров каза...

Таваришч, монархията не е деспотско-тиранска система. Республиката е такава. Монархиите са демокрации. Зацепи ли теперь?

Анонимен каза...

Защо наричаш Левски таваришч? Предполагам не се познавате?

Ангел Грънчаров каза...

Теб, таваришч, наричам таваришч. Щот цитируеш без мислюваш. Зацепи ли теперь?

Анонимен каза...

Като е било толкова хубаво по царско, защо дядо ти е правил полулегални комунистически организации и е тръгнал да "сваля фашизма" и налага "народната власт"?

Ангел Грънчаров каза...

Иди в гробищата, таваришч, и питай дядо ми, за да си задоволиш глупавия интерес...

Ангел Грънчаров каза...

Нещо друго, още по-тъпо, можеш ли да измислиш - или се изчерпА?

Бачо Кольо каза...

Ние знаем нещо друго. Знаем, че Левски се бори за "чиста и свята република"

Ангел Грънчаров каза...

"Рес-публика", таваришч Колю, се е възприемало като демокрация. Като синоним на демокрация. Третото българско царство е било именно демокрация. Сиреч е било въплъщение на идеала на Левски за свободна, демократична българска държава. И тази свободна и демократична българска държава е била ликвидирана от сталиновите хуни. В сатрудничество с вас, комунистите, таваришч, Колю, които клахте народа ни така, както никой друг не го е клал...

Панимаеш тепер каква е истината, пълна с русофилски идиотщини путиноидна главо?