Представена публикация

За всички, които се интересуват от моите коментари, беседи и от дискусиите, в които участвам!

Съобщавам, че всеки, който иска да следи моите всекидневни коментари и анализи, може да го прави като посещава редовно моята страница във фе...

петък, 25 ноември 2022 г.

Как изглежда залата на конференцията в Киев?

Така изглежда залата в Киев, в която се провежда конференцията, а ние, които не можахме да отидем по понятни причини, "присъстваме" там дистанционно, онлайн.

Чудя се дали да запиша своето изказване, своето съобщение? Понеже на руски език не съм говорил много години, нямам самочувствието, че владея този език говоримо. Ще видим де. Може да бъда съвсем кратък, щото има сборник, в който ще бъдат поместени всички изказвания, тъй че тук не е нужно да бъдат цялостно представяни.

Освен това смятам, че нашият "Картаген" - масовото българско безразличие спрямо истината и свободата! - е крайно време да бъде разрушен...






Търсете по книжарниците забележителната книга на философа Ангел Грънчаров Преследване на времето: Изкуството на свободатаизд. A & G, 2003 г., разм. 21,5 / 14,5 см, мека подвързия, ISBN 954-8945-88-6, 280 стр, 8.00 лв... Книгата говори за "нещо", което е близко на всеки един от нас: времето. Тя се опитва да ни насочи към чисто човешкото в него, към неговата ценност за човека. Това, че времето не ни е чуждо и ни изглежда "добре познато", съвсем не означава, че го разбираме. Нашето предварително познание за времето не навлиза в неговите дълбини, а само докосва повърхността, най-бледата му външност. Съзнанието за време го приема за факт, с който трябва да се "съобразяваме", но не отива по-нататък и не се задълбочава в неговата тайна. Когато обаче ни запитат А що е време? почти нищо не можем да кажем: мълчанието е нашият отговор. Тази необичайна и изненадващо понятна философска книга "поглежда" в скритото "зад" мълчанието ни - за времетоживотасвободата.

6 коментара:

Анонимен каза...

Защо на руски, говори на украински.
И защо не присъстваш там?

Ангел Грънчаров каза...

Щото, таваришч, нямам нужните финанси за да пътувам дотам. Панимаешь? А украински не зная. Ти нима го знаеш?

Анонимен каза...

Защо не казахте, Грънчаров?
За Америка пари не ви събрахме, но за Украйна щяхме да ви съберем да отидете.

Ангел Грънчаров каза...

Таваришч, нет, этого не может быть: вие, комуноидите, душа давате, пари не давате, нали така? :-)

Недейте да се правите на какъвто не сте, стига лъжи де: нима мислите, че някой може да ви поверва?

Анонимен каза...

Къде може да се гледа?

Ангел Грънчаров каза...

Скоро, таваришч. Не бързай толкова...