Представена публикация

За всички, които се интересуват от моите коментари, беседи и от дискусиите, в които участвам!

Съобщавам, че всеки, който иска да следи моите всекидневни коментари и анализи, може да го прави като посещава редовно моята страница във фе...

събота, 19 ноември 2022 г.

Как чиновниците от ведомството по социалното безгрижие и по потресаващия непукизъм на "Града на доброто" Пловдив отново биха шута на баба Марийка?



Ето какво писмо получих вчера от тъй умните и работливи чиновници от ведомството по социалното безгрижие - и по потресаващия непукизъм! - на "Града на доброто" Пловдив:



Освен това смятам, че нашият "Картаген" - масовото българско безразличие спрямо истината и свободата! - е крайно време да бъде разрушен...






Търсете по книжарниците забележителната книга на философа Ангел Грънчаров Преследване на времето: Изкуството на свободатаизд. A & G, 2003 г., разм. 21,5 / 14,5 см, мека подвързия, ISBN 954-8945-88-6, 280 стр, 8.00 лв... Книгата говори за "нещо", което е близко на всеки един от нас: времето. Тя се опитва да ни насочи към чисто човешкото в него, към неговата ценност за човека. Това, че времето не ни е чуждо и ни изглежда "добре познато", съвсем не означава, че го разбираме. Нашето предварително познание за времето не навлиза в неговите дълбини, а само докосва повърхността, най-бледата му външност. Съзнанието за време го приема за факт, с който трябва да се "съобразяваме", но не отива по-нататък и не се задълбочава в неговата тайна. Когато обаче ни запитат А що е време? почти нищо не можем да кажем: мълчанието е нашият отговор. Тази необичайна и изненадващо понятна философска книга "поглежда" в скритото "зад" мълчанието ни - за времетоживотасвободата. 

9 коментара:

Анонимен каза...

Бабата е отказала, вие нали сте демократ, какво искате - насила да я въдворят в старчески дом?! Или по-добре - в лудница. Едно време вие комунистите така правехте със свободните хора.

Ангел Грънчаров каза...

Баба ти може да е била комунистка, но не и аз. Ставаше дума за това Социалните грижи да отделят средства за прозорец на бабата, щото зимата дойде. За никакъв старчески дом не е ставало дума, злобни тъпчо...

Анонимен каза...

Бабата е отказала. Тя сама ти бе казала при едно твое посещение, че не им иска 200-те лева, които вероятно ще й дадат и с тях нищо няма да може да направи. Баба Марийка може да е леко склерозирала, но е горда жена.

Анонимен каза...

Така ли няма един бизнесмен в Пловдив да плати един прозорец? Да ви имам града...

Анонимен каза...

Грънчаров не иска на бабата да й се помогне. Това ми казаха хора, които са били готови да платят прозореца. Мерзавецът използва тежката съдба на клетата старица за лични изгоди и реклама. Как не те е срам, Грънчаров, та това все едно е твоята майка, ти към нея така ли се отнасяше, Бог да я прости...

Ангел Грънчаров каза...

Таваришч мерзавец, кои са били тия хора, които са били готови да помогнат за заплащането на прозореца на баба Марийка? И какво по-точно са били готови, искали са да помогнат, но само дотам ли са стигнали - щото до мен или до бабата не са се дори обадили. Те още ли искат и са готови да й помогнат - или вече не искат и вече не са готови? По-нататък от готовност и от желанието отидоха ли, или си останаха само с него? То нали знаеш, че само да искаш, но без да го направиш, е нищо. Та дай разяснения де. Казваш: "бяха готови", но това е нищо - щом нищичко не са направи за да отидат по-нататък от готовността си... Или ти сам си измисли това нещо, мерзавецо, просто няма такива хора, а ти само си плямпаш, нали познах?

Анонимен каза...

ИНФОРМАЦИЯ ОТ СИГУРНИ ИЗТОЧНИЦИ!

През последните няколко посещения Грънчаров не само е прибирал пенсията на баба Марийка изцяло, но и всички хранителни продукти в нейния апартамент!

Грънчаров го е правил, за да накара бабата да подпише договор за дарение, с което да му дари апартамента си!

ГРЪНЧАРОВ НЯМА ДА СЕ СПРЕ ДОКАТО НЕ ПРИСВОИ АПАРТАМЕНТА НА БАБА МАРИЙКА, КОЙТО СЛЕД ТОВА ДА ПРОДАДЕ!!! ТОВА Е ЦЕЛТА НА АНГЕЛ ГРЪНЧАРОВ - НОСИТЕЛ НА ЕГО ГРАЧАРО ГРАНДЕ, ПОВЕЛИТЕЛ НА КАЧАМАКА И УЛИЧНИТЕ КОТКИ, ПРЪВ ГАВАЗИН СРЕД НОЩНИТЕ ПАЗАЧИ!

Ангел Грънчаров каза...

Таваришч тъпанарят хептен изкукурига. :-) Но като сюрприз, да видите докъде може да стигне човешката низост, пускам бълвоча му.

(Всички други бълвочи от същия урод, съдържащи цинични простотии, разбира се, не мога да пусна по причина на това, че аго го сторя, блогът ми ще заприлича на руски нужник...)

Анонимен каза...

Хора, който веднъж поне не е занесъл вода или храна на баба Марийка, няма морално право да се изказва по нейния казус. Да въведем този принцип и тогава може пък някой да дръзне да й помогне с нещо? Срам е че в града на доброто Пловдив само един човек, именно господин Грънчаров, помага на бабата. Това показва, че афиширането на Пловдив като град на доброто е лицемерие и лъжа....