Представена публикация

За всички, които се интересуват от моите коментари, беседи и от дискусиите, в които участвам!

Съобщавам, че всеки, който иска да следи моите всекидневни коментари и анализи, може да го прави като посещава редовно моята страница във фе...

събота, 10 декември 2022 г.

Защо у нас цените са 2-3 пъти по-високи от европейските, а заплатите ни не са 2-3 пъти по-високи от сегашните: или защо не мога да си позволя да ям яйца по панагюрски?


Доядоха ми се тази заран айца по панагюрски. Но за да си ги направя се иска освен яйца да имам и сирене, и кисело мляко, и масло, и чесън, и олио. А всичките тия продукти станаха страшно скъпи. Сиренето е 13-15 лева, и то най-евтиното! Кофичка кисело мляко е 1.50 лв., а пък едно яйце нямам думи колко е скъпо: гледам вчера опаковка от 6 яйца струва 4.50 лева, смятайте сами колко струва едното яйце. 

Ето че с моята заплата от около 500 лв. чисто (принуден съм да работя като нощен пазач след като властващите в образУванието на Пловдив мутро-гербовашки калинки ме опраскаха, изгониха ме, уволниха ме от училище и вече 9-та година ме държат извън образователната система, а аз цял живот иначе съм бил учител по философия!) аз не мога да си позволя да ям едни най-обикновени яйца по панагюрски, едно просто ядене, което, прочее, много го обичам. 

Да ви кажа ли обаче какво е моето обяснение за тия високи цени, искате ли да разберете, братя тъй благодушни немислещи българи? Ще ви кажа, щото явно не зацепвате коя е истинската причина, пък и икономистите няма да ви я кажат по понятни причини. Ето каква е истината по въпроса защо инфлацията у нас е 2-3 пъти по-висока отколкото е в останалите страни на ЕС: 

Нас ни "управляваха" 12 години мутрите, крадливата мафия, лъжецът Боко беше премиер. Партия "ГЕРБ" беше създадена с една-единствена цел: мафията да сложи ръце на европейските субсидии след влизането ни в ЕС. Мутро-гербовашките разбойници взеха властта и откраднаха, по моите груби сметки, около 60% от европейските пари. Може и повече да са, ама да приемем, че са толкова. Следите ли ми мисълта? Опитайте, постарайте се, не е толкова трудно, колкото ви се чини... 

Ако откраднатите от мутрите, от мафията пари по време на господството на мутро-ченгесарския разбойнически режим на Боко Борисов бяха отишли по предназначението си в икономиката, моята заплата, пък и вашите заплати щяха да са 2-3 пъти по-големи отколкото са сега. Защото вложените в икономиката средства се връщат непременно и то щедро. Следите ли ми още мисълта? 

Ако тия европейски пари не бяха откраднати от мафията, сега и у нас инфлацията щеше да е като средно-европейската, а не 2-3 пъти по-висока. Всичко, което мутрите откраднаха, сега ние, данъкоплатците и потребителите, ще трябва да го изгладуваме, ще трябва да го компенсираме чрез тия жестоки, направо разбойнически потребителски цени дори и на най-простите хранителни стоки. Значи всичко, което мутрите откраднаха от европейските пари, сега ние, гражданите, ще трябва да го върнем в икономиката чрез тези разбойнически цени. Значи правете си сметка още колко много ще трябва да плащаме. 

Ако мутрите, ако Боко не беше 12 години на власт (т.е. ако не ни управляваха мафиоти и крадци, а нормални политици!), сега заплатите ни щяха да са два-три пъти по-високи, а цените на сиренето, маслото, яйцата, киселото мляко и пр., с които се правят яйцата на очи или яйцата по панагюрски, щяха да са два-три пъти по-ниски отколкото са сега. Тогава всеки, не само аз, но дори и още по-бедните от мен пенсионери, щяха да могат всеки ден да ядат не само яйца по панагюрски с масълце, но и каквото друго си поискат, дори можеха да ядят и... скариди, каквито, прочее, сега ядят само мутро-мафиото-гербовашките и депесарските разбойници, охранени като преяли въшки (нали го виждате Боко колко е дебел, он лапа най-вече пържоли, щото нали помните какво каза навремето в едно интервю: "Най обичам да ям!" - когато го попитаха какво най-много обича (вие да не си помислихте, че най-много обича да чете книги?!)!). 

Толкова от мен. Приятни размисли ви желая! И пак продължавайте да не гласувате за демократичните и реформаторските сили (ДБ и ПП), та мутро-гербоваците още да продължават да ви крадат - и като мен само да сънувате проклетите яйца по панагюрски с чесънец, ммм, милите, как ми се ядат: щото стомахът ми къркори от таз леща, от тоз боб и от тоз качамак, дето ги ям пред ден, през два дни! 


Освен това смятам, че нашият "Картаген" - масовото българско безразличие спрямо истината и свободата! - е крайно време да бъде разрушен...





Търсете по книжарниците забележителната книга на философа Ангел Грънчаров ТАЙНСТВОТО НА ЖИВОТА: Въведение в практическата философия, изд. ИЗТОК-ЗАПАД, 2006 г., разм. 20/14 см., мека подвързия, ISBN-13: 978-954-321-246-0, ISBN-10: 954-321-246-5, 317 стр., 10.00 лв. Авторът тръгва от простия факт, че човекът е живот, че ние сме живи и влюбени в живота същества, от което следва, че по никой начин не бива да му изневеряваме: да си мислим, че сме “нещо повече от това”, че сме “нещо повече от него”. Но човекът е и разбиращо същество, което значи, че не се задоволява с “простата даденост” на непосредствения живот, а непрекъснато търси смисъла, неговата ценност за нас самите. Оказва се,  че ние живеем като че ли само затова непрекъснато да търсим себе си, което, от друга страна погледнато, означава, че постигаме себе си само когато свободно “правим” себе си, своето бъдеще, а значи и съдбата си. Пътят на живота у човека изцяло съвпада с пътуването към самия себе си, от което не можем да се откажем... 

12 коментара:

Анонимен каза...

Ами ето, Грънчаров - това е промяната на вашите кирчовци.
Що се оплакваш от цените?

Анонимен каза...

Образованието ти отговаря на жизненият ти стандарт.

Анонимен каза...

Нали си твърдо за санцкиите срещу Русия, а всъщност...срещу ЕС. Много са ти ниски цените даже.

Ангел Грънчаров каза...

Таваришч, три коментара написА, и трите са мерзавщини! Немаш ли поне капчица акъл и морал? Само идиотщини ли ражда клетата ти душица? Барем да беше прочел текста преди да "коминтираш", нещастна злобна душо...

Ангел Грънчаров каза...

Нещастни ми тъпчо: моето образование е така високо и заслугите ми са така големи, че никога неблагодарният народ няма да може да ми се отплати за добрините, които съм му направил... зацепваш ли за какво става дума, злобна комуноидная тварь?

Ангел Грънчаров каза...

Нещастни ми тъпчо: моето образование е така високо и заслугите ми са така големи, че никога неблагодарният народ няма да може да ми се отплати за добрините, които съм му направил... зацепваш ли за какво става дума, злобна комуноидная тварь?

Анонимен каза...

Грънчаров, скоро очаквай проверка от НАП, защото разбрахме че се правиш на беден, а всъщност имаш доста пари.

Анонимен каза...

Нулеви заслуги за образованието и обществения живот в България. Катедра Марксизъм, цял живот на хляба мекото, комунистите го назначили, демократите го уволнили. Кеф.

Ангел Грънчаров каза...

Аз съм баснословно богат, таваришч. Едва ли има по-богат от мене. Пращай НАП непременно. Несметни са ми богатствата...

Ангел Грънчаров каза...

Таваришч, просто ти е бедна фантазията и затова не можеш да зацепиш какви са ми заслугите, приносите, богатствата, които сипя тъй разхитително около себе си. Щот си импотентен, сакат, кастриран си в духовно отношение. Зацепваш ли поне малко, душо клета?

Анонимен каза...

Не ти трябват яйца по панагюрски. И качамакът ти стига.

Ангел Грънчаров каза...

Таваришч тъпанар, аз решавам какво ми е нужно и какво не ми е нужно. Не съм те назначавал ти вместо мен да решаваш тия неща, разбра ли, драго комуноидно говедо?