Представена публикация

За всички, които се интересуват от моите коментари, беседи и от дискусиите, в които участвам!

Съобщавам, че всеки, който иска да следи моите всекидневни коментари и анализи, може да го прави като посещава редовно моята страница във фе...

четвъртък, 15 декември 2022 г.

За какво ще дам под съд Георги Пашев, активния борец срещу фашизма и срещу "марксиста" Грънчаров - срещу "грачаро", както туй "академично" лице ме нарича?


 


В своето предаване вчера по ПОтв всичкологът и активен борец против фашизма Георги Пашев се издъни решително като си позволи да цапа моя имидж, представяйки ме за "фурнаджийска лопата", за "марксист", абе оплю ме, както той си мисли, здравата, четейки един, по неговата бедна преценка, "компромат", именно избрани места от моя статия от преди 1989 г., публикувана от мен самия, това е моя статия в тогавашния вестник КОМСОМОЛСКА ИСКРА. За тази издънка на лицето Пашев съвсем скоро ще подам искова молба до районен съд, защото не ми е безразлично това, че въпросното лице се опитва да цапа моя образ, да накърнява достойнството ми, да ме плюе по недопустим начин както се сети, да бълва какви ли не глупости по мой адрес, примерно да ме нарича "дървен философ", "изрод", да ме обвинява, че, видите ли, съм бил искал да заграбя... апартамента на баба Марийка, обвинява ме, моля ви се, че тази клета баба, на която аз единствен помагам, била станала за мен "златна мина", обвини ме дори, че и от него съм бил искал да "измъкна" пари, имайки предвод обещанието си да помогне да поставим прозорец в стаята й, предвид настъпването на зимата (знаете, той се изхлюзи по много умен начин от това свое обещание!), но за сметка на това, оказа се, ме обвини, че съм се бил, моля ви се, обогатявал за сметка на бабата и пр. Ето за всичките тия неща ще го обвиня пред съда, там да доказва своите твърдения, своите клевети и обиди, своето цапане на достойнството ми. Толкова по този пункт. Скоро очаквайте съобщение за заведената искова молба до съда срещу лицето Пашев, налага се да му изнеса и този урок: че не може да плюеш по една личност както ти дойде на акъла. 


За провежданата компроматна война срещу моята скромна персона съвсем скоро ще дам под съд Георги Пашев, активния борец срещу фашизма и срещу "марксиста" Грънчаров - срещу "грачаро", както туй лице ме нарича? Това са два скрийншота от вчерашното му предаване по ПОтв, в което той се постара публично да оцапа моя образ като си позволи да ме определи като "марксист": 


И тъй, драги дами и господа, другарки и другари... съдебни заседатели, дебатът ми с лицето Георги Пашев, дръзнало да води гнусна компроматна война (заедно с двама анонимни интернетни мерзавци!) срещу моята скромна персона, както изглежда ще се проведе в съдебната зала!

Освен това смятам, че нашият "Картаген" - масовото българско безразличие спрямо истината и свободата! - е крайно време да бъде разрушен...






Абонирайте се! Подкрепете свободната мисъл и свободното слово в България тъкмо когато те са в страшна немилост!  (Забележка: Можете да получавате броевете на в-к ГРАЖДАНИНЪ за 2011 г. ако пишете на имейл angeligdb [@] abv.bg.bg 

40 коментара:

Анонимен каза...

Идват светли празници, отправете един последен призив към Пашев да ви се извини и да спре с клеветите.

Анонимен каза...

Би било прекрасно да подадеш такъв съдебен иск. Направи го задължително. Имаш моята морална подкрепа.

Анонимен каза...

Не разваляйте боя със съд!

Анонимен каза...

Бива ли така зрели и учени хора да изпадате в подобни ситуации? Разберете си и си простете някак.

Ангел Грънчаров каза...

Е, не е тъй, таваришч. Аз според Пашев съм необразован и бавно развиващ се... Сиреч малоумен...

Анонимен каза...

Не искам да се намесвам във взаимоотношенията между двама мои Facebook приятели, които много уважавам, но не ви прави чест в тези светли предпразнични дни да се нагрубявате един друг и да си вадите публично "кирливите ризи" - снимки, чатове, биографични и професионални "петна". Всеки има грехове и никой не е безгрешен. Смирете се, кажете си по една добра дума и оставете всичко лошо зад гърба си!

Петър Фотев

Ангел Грънчаров каза...

Петър Фотев Напълно съм съгласен, напълно прав сте, уважаеми г-н Фотев! Аз предложих на г-н Пашев да седнем, да поговорим, да се разберем по човешки начин. Но знаете ли какво ми отговори той снощи? Ето неговото писмо до мен, мисля, че с оглед да му помогна да осъзнае какво прави, да дам гласност на това негово писмо до мен (първо слагам моето съобщение-предложение до него, а след това неговия отговор):

Написах му:

Доста се разприказва изведнъж. Нали ти беше под достойнството да говориш с толкова долен човек като мен? Апропо, има възможност преди да заведем исковете до съда да се срещнем заедно с адвокатите си и да обсъдим възможността за досъдебно споразумение. Предлагай време за такава среща. Аз съм открит.

Така се прави. Съдът си има много работа за да се занимава с нашите лични отношения и джафкания. Ако ние сами можем да решим спора си, защо да занимаваме съда? Съдиите нима са по-умни от нас? От теб явно не са по-умни. От мен явно са:. щот, както ти каза и доказа, аз съм "бавно развиващ се", т.е. "малоумен". 🙂

Отговорът на Пашев:

Много мило, че искаш да ми дадеш пари извънсъдебно чрез медиация преди Коледа, ама няма нужда. Знам, че си в затруднено финансово положение - нямаш пари за яйца по панагюрски, пък и ако тръгнеш да ми даваш пари за всяко прочитане на абзац от някоя публична и добре известна твоя статия от "искра"-та, съвсем ще се разориш... А пък, ако вземеш да заведеш дело, тамън ще платиш пари и на съда и на мен и на адвокатите и на вещите лица за всичките ти статии наведнъж, а може и на други хора, ако се почувстват засегнати от нещо писано там от твоя милост като асистент в катедра по Марксизъм в ПУ.

G. Pashev
https://bit.ly/gpashev

Анонимен каза...

Много угоено шопарче.

Методи Димитров

Анонимен каза...

Какви са тези глупости, Грънчаров?! По-добре викнете Жоро Игнатов от "Съдебен спор". Няма риск да трябва, в случай че загубите, да плащате обезщетение и разходите по делото на ответната страна, а и ще ви дават по Нова. Вие нали сте жаден за известност, с вашето болно его...

Павел Чертовенски

Ангел Грънчаров каза...

Павел Чертовенски Таваришч, не знам какъв е тоя Жоро и какво е това "Съдебен спор". Аз завеждам делото за да го спечеля и ще го спечеля. Щото да се плюе по една личност е забранено. Ще се наложи и лицето Пашев да разбере това.

Анонимен каза...

Ангел Грънчаров И вие сте го обиждали в ефир и в публикации. Никак не е сигурно, че ще спечелите. Съдът вероятно има много по-важни казуси за разглеждане от тези неща. Но щом искате - излагайте се...

Павел Чертовенски

Ангел Грънчаров каза...

Павел Чертовенски Дай пример за обидна дума, която съм казал по адрес на Пашев. Ще се радвам да разбера коя е тя... така общи приказки да се приказват без изброяване на конкретните обидни думи или термини по негов адрес, казани от мен публично, това няма никакъв смисъл...

Ангел Грънчаров каза...

Не си ме разбрал, Пашев. Все парите явно са ти в ума. ОК тогава, ще се съдим.

Анонимен каза...

Че то е ясно и на бебетата, че лицето марксист грачаро иска баш пари от мен, кво да иска - яйца по панагюрски, ли :)


G. Pashev
https://bit.ly/gpashev

Анонимен каза...

След като ще плащаш съдебни такси, затова, че съм ти чел бълвочите в комсомолски кенеф, тогава сигурно нямаш нищо против да продължавам да чета и още по-"интересните" от тях... Между другото, плати ли си вече водата, която си крал от етажната си собственост и си продавал на бабата за 3лв. тубата, както коментират във фейса запознати?!?


G. Pashev
https://bit.ly/gpashev

Анонимен каза...

След като така и така ще ставаш за смях в съдебната зала, съгласен ли си заседанията да се заснемат за излъчване по телевизията? След като ще е джюмбиш за твоя сметка, нека поне да е максимално публичен ...


G. Pashev
https://bit.ly/gpashev

Ангел Грънчаров каза...

Ех, Пашев, Пашев!

Извинявай, Пашев, но имам чувството, че си ми писал всичките тия глупости в... пияно състояние. Такова впечатление създаваш. Я помисли поне малко: сам бягаш от предложения от мен и то многократно телевизионен дебат между мен и теб, и в същото време предлагаш дебатът в съдебната зала да бъдат записан с камера и излъчен по телевизията. :-) Усещаш ли, че има огромно противоречие? Само човек, който благодарение на алкохола или на друг опиат има замъглен ум може да говори и прави неща, в които нема никаква логика. (Станал си роб на някакви глупави емоции и затова правиш гаф след гаф!)

Имаш огромни претенции че си умен, ОК, нека да си свърхумен, но това противоречие го долавям даже аз, дето тия самият ме обяви за "бавно развиващ се", иначе казано - за малоумен. Та пак ти предлагам: мисли като говориш. Иначе се излагаш.

Между другото в съдебната зала почти не се водят дебати, там има много строга процедура. Там ти трябва да представиш доказателства за това, че аз съм те обидил или оклеветил и да представиш документи и свидетели, с които да докажеш твърденията си. Ако обвиненията ти спрямо мен са рехави, съдията има опасност да каже, че съдът не е забавачница и че ще се наложи да те глоби заради това че занимаваш правосъдието с простотии или с дребнотемие, сиреч, че му губиш времето. За унижение на правосъдието могат да те подведат под съдебна отговорност. (Въпреки малоумието си съм преподавал дълги години философия на правото и съм доста компетентен в тази област, някои мои съдебни дела съм водил съвсем сам, без адвокат и съм ги печелил включително и на ниво Върховен Касационен съд!)

Аз не знам да съм ти казал някаква обидна дума или клевета за теб, докато ти ми напълни вече цяла папка с най-цветисти обиди и клевети, уронващи моя имидж и достойнството ми, които много ще впечатлят съда, предвид това, че произлизат от човек като теб, който има претенции че е с някакво имагинерно академично, с извинение, ниво.

Тъй че пак си помисли както за открития телевизионен дебат между двамата, в който пред СЪДА НА ЗРИТЕЛИТЕ да решим проблемите, или пък за обсъждане между нас в присъствието на адвокатите ни, на което да обсъдим проблемите без посредничеството на съдия и да се опитаме да ги решим сами. Избери единия от двата варианта. На мен ми е все едно.

Не бягам и не се страхувам от съдилищата, между другото съм много добър в дебатите и ще те направя за резил не само в съдебната зала, но и на ТВ-екрана. Ти го знаеш това прекрасно и въпреки че съм бил малоумен, ти, умният, се криеш от мен, смяташ, че в съдебната зала резилът ти няма да е пред толкова много хора. Но забравяш, че аз самият съм медия и ще дам пълна гласност на случилото се в съдебната зала, тъй че и това няма да те спаси. Мисли малко и тогава ми отговори.

Толкова. Това ми се ще да е последната размяна на мнения. След това отиваме в съда. В началото на заседанието съдията ще ни призове за извънсъдебно споразумение (така се прави винаги!), аз ще кажа, че съм съгласен, ти ще кажеш че не си съгласен и ще поемеш по този начин цалата отговорност за предстоящите ти излагации и пред съдията. Както искаш постъпи.

Казвам това защото и бившата вече директорка на ПГЕЕ "ТЕТ Ленин" се излагаше безброй пъти по съвсем същия начин в съдебната зала: понеже заради крайната си недиалогичност предпочиташе да разговаря с мен при посредничеството на съдии. Всички съдии я гледаха със съжаление и аз печелех всичките съдебни дела срещу нея години наред. (Тя спечели само едно дело, в което успя да си намери най-сетне адвокат(ка), която е лична приятелка със съдията.)

Това е. Аз вече съм готов с исковата молба и в срок до понеделник ще те чакам преди да отида да я подам в Районен съд. Бъди благоразумен. Сам разбирашщ, че ще публикувам това мое писмо до теб в блога си.

С поздрав от сърце: Ангел Грънчаров

Анонимен каза...



Предлагам ви Фейсбук групата за ваша подкрепа да бъде изчистена от наводнилите я в последно време негативни материали за вас, както и да опитам да убедя няколко човека, включително и Пашев, да спрат да се занимават с вас.

В случай че сте съгласен, ще приведа предложението си в реални действия в най-кратък срок.

В замяна вие ще се откажете да водите дело, а Пашев ще се обади на фирмата за дограма и ще поръча прозорец за баба Марийка.

Правя го с добри намерения, защото Пашев ми е приятел и се грижи за малки деца. Помислете, предложението е сериозно.


okupirai_potv@mail.bg

Ангел Грънчаров каза...

На мен глупостите по мой адрес, писани от въпросните анонимници на Пашев (или от самия Пашев) в групата в моя подкрепа, съвсем и изобщо не ми пречат. Напротив, помагат ми. Те напълниха една папка с доказателства за водената от тази групичка кампания по моето дискредитиране, на която Пашев има неблагоразумието да стане лице или основно оръдие. (Всички усърдно плюещи анонимници са скрити зад широкия му гръб и заради тях ще пострада той! На това му викаме... комунистическа солидарност, солидарност или подкрепа по комунистически!)

А за прозореца на баба Марийка нека Пашев да се разправя със самия Бог. Въпросът вече е от компетентност на Бога. Щото той обеща да й помогне, Бог чува тия неща. Тъй че няма никаква връзка между прозореца и кампанията по моето оплюване (или има, но изтъкването на тази връзка тогава не е в интерес пак на Пашев!).

Пашев има малки деца, но аз му преподавам този урок по морал щото ако той не си направи некои корекции в поведението, като родител ще нанесе неизбежни вреди и на дечицата си. Като негов пирятел му кажете това: че аз му правя добро като го давам под съд. За да научи някои най-важни неща, които, ако не ги знае, ще има тепърва още по-големи проблеми в живота си. И така по косвен начин помагам и на дечицата му. Аз съм доста хуманен, човечен човек, ако не сте го разбрал още - много жалко за Вас!

С поздрав от сърце: Ангел Грънчаров

Ангел Грънчаров каза...

Абе, аз доколкото знам, директорката на ПГЕЕ те е осъдила на последна инстанция, така, че ако това ѝ е излагацията, халал да и е.

Ангел Грънчаров каза...

Пак бързаш да плямпаш без да мислиш. Тя спечели на последна инстанция последното дело. Така е. Когато си намери адвокатка, приближена на съдията. Но предпоследното дело по абсолютно същия казус пак на последна инстанция го спечелих аз. И така ние имаме две дела по един и същ казус, едното от което печели едната страна, а другото - другата! И това са взаимно изключващи се решения на два различни състава на Върховния Касационен съд. Което показва и що за "правосъдие" имаме.

Мисли до неделя вечерта, в понеделник сутринта с папката с доказателства и с исковата молба ще посетя Районен съд и ще заведа дяло за клевета срещу теб.

С поздрав от сърце: Ангел Грънчаров

Анонимен каза...

Между другото, не си мисли, че не съм се консултирал с поне трима адвокати как се пише и говори така, че да избегнеш осъдителна присъда от такива марксисти като теб, някои от които уж се правят на философи, а прибягват веднага до съдебната система, веднага щом усетят слабост в аргументите си, а същевременно се пъчат, че са философи. Срам, срам, срам...


G. Pashev
https://bit.ly/gpashev

Ангел Грънчаров каза...

Има много повече от трима адвокати на този свят, които с висше удоволствие ще ти вземат парите особено като видят пред себе си неопитен човек, който така охотно говори без да мисли...

Анонимен каза...

Георги Пашев ще се защити като Георги Димитров на Лайпцикския процес!

Анонимен каза...

Абе, аз доколкото знам, директорката на ПГЕЕ те е осъдила на последна инстанция, така, че ако това ѝ е излагацията, халал да и е.


G. Pashev
https://bit.ly/gpashev

Ангел Грънчаров каза...

Пак бързаш да плямпаш без да мислиш. Тя спечели на последна инстанция последното дело. Така е. Когато си намери адвокатка, приближена на съдията. Но предпоследното дело по абсолютно същия казус пак на последна инстанция го спечелих аз. И така ние имаме две дела по един и същ казус, едното от което печели едната страна, а другото - другата! И това са взаимно изключващи се решения на два различни състава на Върховния Касационен съд. Което показва и що за "правосъдие" имаме. Мисли до неделя вечерта, в понеделник сутринта с папката с доказателства и с исковата молба ще посетя Районен съд и ще заведа дяло за клевета срещу теб.

Анонимен каза...

Това, че е спечелила последното дело, значи, че е спечелила... Вземи се образовай малко, да не се излагаш...


G. Pashev
https://bit.ly/gpashev

Ангел Грънчаров каза...

Не зацепи. Не схвана смисъла. Както и да е. Мисли преди да дърдориш. Полезно е.

Анонимен каза...

Завеждай, бе, кой те е спрял. Аз вече имам 2 папки, доказващи твърденията ми и то не само статиите ти в Комсомолска искра, но и други неща. Мога да спечеля който и да е спор с теб, както наживо по телевизията, така и в съда. По телевизията мога да донеса поне едната папка, искаш ли?


G. Pashev
https://bit.ly/gpashev

Ангел Грънчаров каза...

Като си бил толкова добър в дебатите защо така страхливо бягаш от дебат с мен преф зрителите. Между другото Е. Тодоров е прав повече да не говорим в предаванията за нашите отношения тъй че дебат може да направим онлайн в ютюб. И от него ли те е страх?

Ангел Грънчаров каза...

Някакъв човек навремето, в древна Атина, се хвалел, че може да скача най-високо, но не тук, а в... Родос (на острова). И тогава друг посочил мастото пред него и рекъл: "Тук е Родос, тук и скачай!". Така произлязъл този израз, подходящ за теб в случая: "Аз мога да спечеля всякакъв дебат срещу тебе, но не смея да се изправя на дебат с тебе!" :-) Мисли малко де. Като твърдиш, че толкова можеш и умееш да дебатираш, хайде, давай: тук е Родос, тук и скачай - да те видим дали можеш изобщо да скачаш! :-)

Анонимен каза...

Ми нали ще ме съдиш, бе :) Няма да си разкривам картите преди делото :)


G. Pashev
https://bit.ly/gpashev

Ангел Грънчаров каза...

Давам ти шанс да не се опозориш пред съда, затова великодушно ти предлагам да уредим отношенията си сами. Ти обаче искаш да смаеш пловдивския съд и пловдивския народ с тъй великите си умения по дебатиране. Но в... Родос искаш да го покажеш, в съда, а не сега и тук! :-) Жалка работа! Перчене на бабаит! По същия начин Боко никога не посмя да излезе на дебат с тия, които го превъзхождат, а се перчи пред феновете си по паланките - колко е голем оратори пр. Жалка работа е това, остави!

Анонимен каза...

Пък и струва ли се да те бия на дебат пред 5те човека, които те гледат в ютуб. Струва си, примерно в предаването на Жеков, който се гледа от доста повече хора...


G. Pashev
https://bit.ly/gpashev

Ангел Грънчаров каза...

Искаш Жеков да ни е арбитър на спора, така ли? Покани го. Ако приеме, нямам против. Но ти все ламтиш за голема слава, за публика, а горделивостта и ламтенето за слава са пороци, нали така, християнино?

Анонимен каза...

Аз предлагам арбитър да ви е Йончо Божанов. Той ще ви помири с християнската си мъдрост. :D

Анонимен каза...

Принос имат само хората, които с действията си водят до напредъка на други хора или на цялото общество. Споровете на спорещите кой е по-прав са абсолютно безполезни. Сократ отдавна се е произнесъл по темата.

Anka Marinova

Ангел Грънчаров каза...

Anka Marinova Ние това правим. Водим до напредъка на цялото общество, но спорейки! 🙂 Няма лошо да се спори. Не сте разбрала обаче какво точно е смятал Сократ по тази тема... информирайте се...

Анонимен каза...

Пък и имате предавания в една и съща телевизия... Има ли вариант като засегнат от негово изказване, да му отговорите в неговото предаване? Все пак в интерес на зрителите на вашата телевизия е да се реши този конфликт.

Todor Georgiev

Ангел Грънчаров каза...

Todor Georgiev Как така да отговоря в неговото предаване? Той не желаел да ме вижда, гнусял се от марксист като мен! 🙂 Аз предложих дебат по телевизията или в Мрежата, но той не ще. Предпочитал в съдебната зала да дебатираме. Нямам против, щом така иска, така ще бъде. В понеделник внасям жалбата в канцеларията на Районен съд...