Представена публикация

За всички, които се интересуват от моите коментари, беседи и от дискусиите, в които участвам!

Съобщавам, че всеки, който иска да следи моите всекидневни коментари и анализи, може да го прави като посещава редовно моята страница във фе...

четвъртък, 15 декември 2022 г.

Как днес ще протекат двете мои предавания по Пловдивската обществена телевизия?

Ето какво писмо тази заран изпратих на г-н Евгений Тодоров, ръководител на Пловдивската обществена телевизия:  

Здравей, г-н Тодоров,

За днес предлагам от 10.30 в предаването "Изкуството да се живее" да пуснете ето това 40 минутно клипче, поставящо важен казус https://www.youtube.com/watch?v=NaLpy5-OaKk а пък след това да започне предаването на живо, именно НА АГОРАТА..., което този път да бъде 80 вместо 60 минути, та да имаме повечко време за дискусия със зрителите. Това е моето предложение.

(И в записа, и на живо нямам никакво намерение да дискутирам казуса около Пашев; моята позиция е, че е най-правилно, т.е. е разумно и е най-добре да проведем пределно честен и демократичен дебат пред зрителите в студиото, но от този дебат Пашев, Бог знае защо, продължава да бяга и да се крие... но да се надяваме, и той самият ще осъзнае в един момент, че е в негов интерес да приеме дебата за да не се опозори окончателно: като учител по философия, по етика в това число и по гражданско образование му го казвам най-добронамерено!)

На всички желая хубав ден!

С поздрав от сърце: Ангел Грънчаров 

Освен това смятам, че нашият "Картаген" - масовото българско безразличие спрямо истината и свободата! - е крайно време да бъде разрушен...






Абонирайте се! Подкрепете свободната мисъл и свободното слово в България тъкмо когато те са в страшна немилост!  (Забележка: Можете да получавате броевете на в-к ГРАЖДАНИНЪ за 2011 г. ако пишете на имейл angeligdb [@] abv.bg.bg 

7 коментара:

Анонимен каза...

Ето защо не трябва да се КЛЮКАРВА.
В Древна Гърция Сократ имал голяма репутация на мъдрост. Един ден някой дошъл да намери великия философ и му казал:
- Знаеш ли какво чух току-що за твоя приятел?
- Момент, отговорил Сократ. Преди да ми кажете, бих искал да ви изпробвам трите сита.
- Трите сита?
- Да, продължи Сократ. Преди да кажете нещо за другите, добре е да отделите време да филтрирате какво имате предвид. Аз го наричам тест на трите сита. Първото сито е ИСТИНАТА. Проверихте ли дали това, което ще ми кажете, е истина?
- Не, току-що го чух.
- Много добре! Значи не се знае дали е истина. Продължаваме с второто сито, това на ДОБРОТАТАТА. Това, което искате да ми кажете за моя приятел, добро ли е?
- О, не! Точно обратното.
- Значи, разпитан Сократ, искаш да ми кажеш лоши неща за него и дори не си сигурен, че са верни? Може би все пак ще успеете да преминете теста на третото сито, това на УТИЛНОСТТА. Полезно ли е да знам какво ще ми кажете за този приятел?
- Не, наистина.
- И така, заключи Сократ, това, което щеше да ми кажеш, не е нито вярно, нито добро, нито полезно. Защо тогава искаше да ми кажеш това?
"Клюките са лошо нещо. В началото може да изглежда приятно и забавно, но в крайна сметка изпълва сърцата ни с горчивина и трови и нас! "
- Папа Франциск

Ангел Грънчаров каза...

Да, точно така е. Ами не клюкарствайте тогава, таваришч.

А Сократ имал славата на най-мъдрия от всички гърци. Оракулът в Делфи казал това. Не просто е мъдър, а е най-мъдрия. Бил е нещо като мен :-)

Анонимен каза...

За Сократ го е казал оракулът в Делфи. За теб кой го е казал? Някой долнобански оракул ли? Дай да чуем :-)

Ангел Грънчаров каза...

Не бре, таваришч! Никакъв оракул не го е казАл това за мен, та сега сме 21-ви век бре, таваришч! :-) Знаеш ли кой е казАл, че аз съм най-мъдрият от всички българи, таваришч? Ами ще ти кажа, щото повдигаш, без да искаш, толкова хубава тема: ами твоята реакция, таваришч, и реакцията на тъпанарите-комуноиди като теб, фактически казва: Грънчаров е най-мъдрият от всички българи!

Защо така ли, защо това казвам ли? Ами ето защо: защото и по времето на Сократ точно такива като теб, завистливи, вманиачени, злобни некадърници са скокнали срещу Сократ, плюли са го, мразили са го толкова силно, че в патологичната си злоба са го дали, представяш ли, под съд затова че бил, видиш ли, развращавал младежта и също така че бил отричал съществуващите богове и бил създавал нови богове; и, както е известно от историята, успели да го осъдят на смърт; издадена била на Сократ смъртна присъда, и той така бил и убит: наложило му се да изпие чашата с отрова, с отвара от растението бучиниш. Абсолютно същото правите сега вие, мерзавците от абсолютно същия вид като Сократовите убийци: като всеки ден устройвате съд над мен, плюете ме колкото сили имате, обиждате ме, правите нужното да убиете и мен!

Сега зацепихте ли, че аз с пълно право смятам вашата именно реакция като пълно доказателство за това, че не някой друг, а тъкмо вие де факто ме обявихте и провъзгласихте за най-мъдрия от всички до един българи?! :-)

Какво да правя, таваришч, вие сте си криви за това толкова основателно заключение, което се набива в ума?! Като ви е толкова акъло, ето, вие ме провъзгласихте значи, и то на дело, за най-мъдрия от всички българи.

Зацепи ли теперь? Знам че ти е трудно, но опитай да зацепиш.

Приятно мислене, приятно зацепване ти желая! :-)

Анонимен каза...

В грешка сте, другарю Гръйнчарав. Някой ви е излъгал жестоко :-)

Ангел Грънчаров каза...

Не съм в грешка, таваришч. Както винаги ти си в грешка. По понятни причини не зацепваш. Пък си и инат. Но това не помага. Разбери поне туй.. Истината винаги тържествува...

Анонимен каза...

Може ли да ми обясниш на кое по-точно да ти завиждам? На това, че те изгониха от всякъде ли? На това, че си наследник на активен борец ли? На това, че нямаш 5 лв да се усмихнеш ли? На това, че си завършил марксистка философия в СССР ли? На това, че имаш един вагон книги, които биват изяждани от мишките ли? Кажи на кое?!