Представена публикация

За всички, които се интересуват от моите коментари, беседи и от дискусиите, в които участвам!

Съобщавам, че всеки, който иска да следи моите всекидневни коментари и анализи, може да го прави като посещава редовно моята страница във фе...

понеделник, 5 декември 2022 г.

Дали "истинският антифашист" и "академичен", с извинение, всичколог Пашев ще има мъжеството да застане в открит демократичен ТВ-дебат с мен?


Изпратих тази заран следното писмо до ръководителя на Пловдивската обществена телевизия г-н Евгений Тодоров, което ми се чини, че е добре да стигне и до вас, уважаемите читатели на моя блог: 

Здравей, г-н Тодоров, 

Подочух, че Пашев щял да ти предложи за излъчване по ПОтв полемичен клип, в който громи, по своя си маниер, "фашизма" и разяснява същината на своята роля на тъй истински съвременен борец срещу фашизма и капитализма (за второто все още не сме съвсем сигурни, но предполагаме, че той също така е заклет враг и на капитализма!). В тази връзка ний, демократите, набедени от него за "фашисти", "болшевици", "квази-философи" (вече не ни нарича "дървени фэилософи" след като научи от мен кои или какви хора обичат да употребяват този израз!), "гаргамелисти", "изроди" и пр., решихме да се включим в този тъй потребен все пак демократичен телевизионен дебат (да го наречем така!) и затова предлагаме следното клипче: https://www.youtube.com/watch?v=f1lgefL-Dl4 

В което в нашия Философски дискусионен клуб обсъждаме някои интересни въпроси, примерно тези: 

- Румен Радев и Бойко Борисов ли са гробокопачите на младата, ала многострадална и съвсем непрокопсала българска демокрация? 

- Към какво ни тласкат Румен Радев и Бойко Борисов: към путински фашизъм или към руски национал-комунизъм? 

Вземаме отношение и към сърдечните излияния на Пашев и неговия наставник Прекрасния луд за истинския антифашизъм и пр. 

Та ако имаш възможност и желание би могло да използваш и Пашевото, и нашето клипче било днес, било когато намериш за добре. Мисля, че тази полемика ще бъде интересна и полезна за зрителите на ПОтв. (Нищо не пречи, ако Пашев успее да победи тъй неразумния си страх да застане с мен в студиото на ПОтв, това, живот и здраве да е, да се случи в идващия четвъртък (ако пък иска, да ме покани в своето предаване в сряда, все пак аз съм му бил домакин много пъти, а той мен никога не ме е поканил в своето предаване, което е доста неучтиво; но предвид че ме възприема за "враг", е твърде логично, прочее!). 

И последно: Пашев е също така добре дошъл във нашия Философски дискусионен клаб, в който достъпът е напълно свободен, ето му за всеки случай данните, с които може да направи това, стига да прояви известни дози мъжество: 

Линк за регистрация за участие в Дискусионния Клуб в зуум: https://us06web.zoom.us/meeting/register/tZUpfuuvrz0oGtFwNIOV74_kX6jr0iLEgaa9 

Хубав ден на всички и успешна седмица! 

С поздрав от сърце: Ангел Грънчаров

Освен това смятам, че нашият "Картаген" - масовото българско безразличие спрямо истината и свободата! - е крайно време да бъде разрушен...



Търсете по книжарниците забележителната книга на философа Ангел Грънчаров ИЗВОРИТЕ НА ЖИВОТА: вечното в класическата и модерната философия, изд. ИЗТОК-ЗАПАД, февр. 2009 г., 520 стр. Книгата ИЗВОРИТЕ НА ЖИВОТА, външно погледнато, е систематичен курс по философия, в който обаче твърде експресивно се тълкуват и вечните въпроси, вълнуващи човешките същества на тази земя. Подобна форма, именно курс лекции по философия, осигурява на автора така потребната живост, непосредственост и свобода в общуването със съзнанието на читателя. През цялото време той се стреми да бъде близо и да не изневерява на ония неизбежни сърдечни трепети, благодарение на които човекът става човек – и личност, разбира се. Опитва се да приобщава съзнанието на читателя към така вълнуващата мисловност на непреходното, която именно е истинското богатство на човека.

4 коментара:

Анонимен каза...

Уникална снимка! :D

Пашев ще приеме дебата, с мезетата.

Анонимен каза...

Ех, какви хубави времена бяха - Грънчаров и Пашев ядоха и пиха заедно.

Анонимен каза...

Т. Е. Искаш го на място където ти си модератор за да можеш да контролираш разговора?

Ангел Грънчаров каза...

Таваришч, при двама спорещи разговора го контролира само по-добрият. Зацепи ли?