Представена публикация

За всички, които се интересуват от моите коментари, беседи и от дискусиите, в които участвам!

Съобщавам, че всеки, който иска да следи моите всекидневни коментари и анализи, може да го прави като посещава редовно моята страница във фе...

сряда, 14 декември 2022 г.

Как човеколюбецът-антифашист Пашев изкусно и многоумно се изхлузи от обещанието си да помогне на болната и самотна баба Марийка?

Ето как многоумното и многоучено ЧОВЕКОЛЮБИВО лице Пашев, показен християнин и "академичен" деец от ПУ, изкусно се изхлузи от обещанието си да помогне да бъде сменен счупения прозорец в стаята на 90-год. болна и самотна баба Марийка (без да му пука, че такива като нея са под специалната опека на самия Бог, който ни е казал, че като помагаме на болните, като им правим добрина, все едно на самия Бог сме го направили!); за несведущите ме нарича "грачаро", пише го точно така, да знаете, че става дума за моя милост (естествено, ме обявява и за "марксист", явно туй същото многоучено лице завежда учреждението, което решава кой какъв е!):


Тъй човеколюбивият активен борец срещу фашизма Пашев разсъждава упоително за човеколюбието и пацифизма!

Лицето марксист грачаро ме тормозил у Вайбър сутринта, където ме подканил да сменя дограмата на бабичката Марийка и да продължавам така да финансирам неговата златна мина да се възползва от бедстваща бабичка, която не е с всичкия си, вместо веднага да бъде преместена в социален дом. Сякаш смяната на един прозорец в изцяло изпотрошения и вмирисан на говна апартамент, с липсващи ток и вода, ще промени нещо в тоталната свинщина, в която се намира и лудата Марийка и този, който я подкокоросва. 

Георги Пашевъ

Освен това смятам, че нашият "Картаген" - масовото българско безразличие спрямо истината и свободата! - е крайно време да бъде разрушен...



Търсете по книжарниците забележителната книга на философа Ангел Грънчаров ИЗВОРИТЕ НА ЖИВОТА: вечното в класическата и модерната философия, изд. ИЗТОК-ЗАПАД, февр. 2009 г., 520 стр. Книгата ИЗВОРИТЕ НА ЖИВОТА, външно погледнато, е систематичен курс по философия, в който обаче твърде експресивно се тълкуват и вечните въпроси, вълнуващи човешките същества на тази земя. Подобна форма, именно курс лекции по философия, осигурява на автора така потребната живост, непосредственост и свобода в общуването със съзнанието на читателя. През цялото време той се стреми да бъде близо и да не изневерява на ония неизбежни сърдечни трепети, благодарение на които човекът става човек – и личност, разбира се. Опитва се да приобщава съзнанието на читателя към така вълнуващата мисловност на непреходното, която именно е истинското богатство на човека.

8 коментара:

Jores каза...

Тема за размишление: Случайно ли Ангел Грънчяров се оказва най-активен автор на писания от името на т.нар. Група на небезразличните граждани, сред водещите кресливи предавания по Пловдивската обществена телевизия? Чрез собствените разкази за живота му на бедстващ и онеправдан философ-психолог, през целия си досегашен живот философът е молил, просил, настоявал да му изпратят пари. Парите са основен мотив за целокупната му дейност, като издаване на списание, писане на купища послания до всички възможни инстанции и ведомства в България и извън България. Кому служи целокупната му дейност? Не се ли явява говорител за създаване на влияние за кръг от персони с власт не само в Пловдив, но и в България?

Георги К. Бояджиев

Анонимен каза...

Пашев те накова във втората част от предаването си днес.

Ангел Грънчаров каза...

Какво значи "накова", таваришч? Изобщо не те разбирам. Би ли се изразил понятно?

Георги Атанасов каза...

Не знам кой е по-луд и болен - бабата или философът. Нещата са на кантар.
Браво на Пашев

Анонимен каза...

Пашев отново изплиска легена като се подиграва на бабата и чете някави статии от вестник от преди 40 години

Ангел Грънчаров каза...

Тъй ли? :-( Да не е чел моя статия? Цялата ли я прочете? Щото ако е чел избрани места е манипулация...

Ангел Грънчаров каза...

Завалията таваришч Георгий Бояджиевич, горещ поклонник на таваришчите Путин, Сидеровский и Капейкин очевидно напредва в параноята си, обусловена от безмерната му завист и злоба. Съчувстваме му. Мъката в душата пари сърцето му и тласка ръката му към писане на безконечни графомански излияния, в които описва тъй вълнуващата гледка, която му се открива при съзерцанието на собствения му пъп.

Да се помолим, дами и господа, щедрата Фортуна да облекчи мъките му - като му прати некаква радост в клетия животец...

Анонимен каза...

Пашев нали беше вЕрващ католик, а това не е никак християнско. Да не би да е станал атеист - като всеки комунист?