Представена публикация

За всички, които се интересуват от моите коментари, беседи и от дискусиите, в които участвам!

Съобщавам, че всеки, който иска да следи моите всекидневни коментари и анализи, може да го прави като посещава редовно моята страница във фе...

четвъртък, 29 декември 2022 г.

Що е журналист, що е разследващ журналист и що е... чистач на смрадливи руски пропагандни нужници?


Петър Волгин: Да наричаш Христо Грозев "разследващ журналист" е проява на тежка глупост или неизлечима мозъчна увреда. Колеги, наистина се излагате, като използвате това определение за един обикновен интригант. Поне малко помислете, преди да повторите тази нелепица. Този човек е всичко друго, само не и журналист, камо ли такъв, който прави разследвания. Хайде да си говорим с факти. Преди години Христо Грозев създавал радиостанции в Русия. 

Такаааа. Колко разследващи журналисти познавате, които с доходите си от разследвания са се занимавали с подобен бизнес? После Христо Грозев заедно с Любо Павлов и Огнян Донев стана собственик на най-популярните вестници в България. Сигурно пак с хонорарите от журналистически разследвания се е превърнал в медиен магнат, нали...


Имам в приятелската си листа истински разследващи журналисти. Много ми се иска да ми обяснят защо и те не са станали медийни магнати с парите, които са спечелили от разследванията си. Явно няма нищо по-лесно от това, като гледам "журналистическите" успехи на въпросния човек. 

Христо Грозев може да е всякакъв. Човек на западни специални служби, момче за изпълнение на поръчки, провокатор или обикновен лъжец. Обаче със сигурност не е журналист, да не говорим за разследващ. Така че, ако имате поне малко себеуважение, колеги, не произвеждайте този човек журналист. Сами себе си обиждате. 



 


Veni Markovski: Уважаеми хора, 

На картинката виждате мнението на водещия от БНР Петър Волгин за случая с обявяването от страна на руското МВР на един български гражданин за издирване. 

Не, моля да ме извините: в статуса му изобщо не става дума за наглостта на руските власти и посегателството върху един гражданин на България и на Европейския съюз! 

Всеки сам може да го прочете и да си направи извода кой е "разследващ журналист", кой е "интригант" и кой се бори за званието "най-верен слуга". 

Разбира се, обективният читател знае, че: 

- Какво е правил Христо Грозев преди години е напълно ирелевантно за това, което прави днес Русия и руското МВР. 

- Да се твърди, че преди години е *бил* разследващ журналист, звучи по-скоро като "проява на тежка глупост или неизлечима мозъчна увреда" - демек като заяждане, а не като сериозен аргумент. 

- Да се твърди, че е спечелил парите си с хонорари е същото. 

- Ако в приятелската листа на г-н Волгин има "истински разследващи журналисти", те вероятно ще си направят труда да му обяснят, че това, с което се занимават в Белингкат е разследваща журналистика. 


- Christo Grozev действително може да е *всякакъв*, но в последните години е *някакъв*: Работещ с Bellingcat по разследвания на убийства, отравяния и други престъпления, извършвани от службите на Русия, обявила България за "недружеска държава". 

- Да се отправят недоказани твърдения - при това изчерпателно (П.В. изброява само 4 възможности какъв човек е г-н Грозев), говори повече за Волгин, отколкото за Грозев. 

Накрая, не може да не сте забелязали, че самият П.В. не се поставя сред журналистическата гилдия, защото завършва статуса си с думите "Сами себе си обиждате"; ако се мислеше за част от гилдията, щеше да използва 1-во л., мн. ч., нали? Така че е странно защо се обръща към журналистите с "колеги", когато им казва, че се излагат. 

_________ 



Освен това смятам, че нашият "Картаген" - масовото българско безразличие спрямо истината и свободата! - е крайно време да бъде разрушен...






Абонирайте се! Подкрепете свободната мисъл и свободното слово в България тъкмо когато те са в страшна немилост!  (Забележка: Можете да получавате броевете на в-к ГРАЖДАНИНЪ за 2011 г. ако пишете на имейл angeligdb [@] abv.bg.bg 

6 коментара:

Анонимен каза...

Хвани единия - удари другия, са казали хората.
Волгин и Грозев не са никави журналисти.

Ангел Грънчаров каза...

Таваришч, ама ти наистина ли не зацепваш огромната разлика между тях двамата? :-) леле, завалийо, ти наистина си съвсем зян с акъло?!

Бачо Кольо каза...

Между Коледа и Нова година ние, българите получихме неочакван подарък. Поне повечето от нас. ФСБ пусна за международно издирване международния шмекер и пишман конспиратор Христо Грозев.
Както се казва в подобни случаи: малко, но приятно.

Бачо Кольо каза...

Ако ценността на един журналист се мери по количеството медии, които е успял да напазарува, излиза, че Христо Грозев наистина е журналист от голяма величина. И все пак е далеч, твърде далеч зад Д. Пеевски. Пеевски е българският журналист с главно Ж.

Ангел Грънчаров каза...

Таваришч Колю и лайно да изяде, ако е руско, ще го дъвчи с удоволствие... :-)

Ангел Грънчаров каза...

Пеевски, таваришч Колю, също кат теб е слуга на кагебисто-путинците...