Представена публикация

За всички, които се интересуват от моите коментари, беседи и от дискусиите, в които участвам!

Съобщавам, че всеки, който иска да следи моите всекидневни коментари и анализи, може да го прави като посещава редовно моята страница във фе...

четвъртък, 8 декември 2022 г.

Не само президентът Румен Радев, но и Цар Симеон Втори е изцяло зависим от руснаците, работата е много сериозна, а положението - твърде тежко!!!

 

Освен това смятам, че нашият "Картаген" - масовото българско безразличие спрямо истината и свободата! - е крайно време да бъде разрушен...






Търсете по книжарниците забележителната книга на философа Ангел Грънчаров Преследване на времето: Изкуството на свободатаизд. A & G, 2003 г., разм. 21,5 / 14,5 см, мека подвързия, ISBN 954-8945-88-6, 280 стр, 8.00 лв... Книгата говори за "нещо", което е близко на всеки един от нас: времето. Тя се опитва да ни насочи към чисто човешкото в него, към неговата ценност за човека. Това, че времето не ни е чуждо и ни изглежда "добре познато", съвсем не означава, че го разбираме. Нашето предварително познание за времето не навлиза в неговите дълбини, а само докосва повърхността, най-бледата му външност. Съзнанието за време го приема за факт, с който трябва да се "съобразяваме", но не отива по-нататък и не се задълбочава в неговата тайна. Когато обаче ни запитат А що е време? почти нищо не можем да кажем: мълчанието е нашият отговор. Тази необичайна и изненадващо понятна философска книга "поглежда" в скритото "зад" мълчанието ни - за времетоживотасвободата.

10 коментара:

Анонимен каза...

Ти също.

Бачо Кольо каза...

Москва, 8.12.2022 г.
"Температурата в Москва е -7, вали сняг и снимки от приказната и празнично украсена Москва ще правя при по-добри атмосмерни условия.
Посещението ми не е просто на екскурзия, но и на това ще отделя време и отделен пост, защото заслужава специално внимание.
Домакините се подготвят за мероприятието и аз се възползвам да разгледам месните борси за хранителни продукти, зенчуци и плодове. Казано по нашему - има от пиле мляко. Има всичко, включително кока-кола, фанта и джони с всякакви етикети. Боровинки от Перу, екзотични плодове от цял свят, домати и краставици в опаковки на местни производители или търговци/не можах да разбера/, изобилие от ядки, сушени плодове, варива. Цените са нормални дори за нас, бедните църковни мишки на ЕС. Истивата е, че цената на маслото ме шокира, за 255 рубли може да си купите 500 грама. 255 рубли при днешния курс от 68 р. за 1 евро прави 3.75 евро за 500 грама или 7 СЕДЕМ лева и 40 стотинки.
Някои заведенията за бързо хранене работят с нови имена, а някои са си с оригиналните - КFC и Бъргър кинг не са напуснали Русия/Москва или поне този малък мол в който се разхождах.
Шок и боНба е при цената на горивата, която съм заснела и ще ме кара да ридая на всяко зареждане поне месец след като се върна в България. За литър дизел в Москва, един от скъпите градове в света се плащат 58.16 рубли, което е 1.66 лева или нещо подобно.
Изводите са за нас.
Припомнете ми, кои партии подкрепиха санкциите срещу Русия и ни хвърлиха с главата надолу в бездната?"

Ангел Грънчаров каза...

Какво аз също бре, таваришч? Нещо умно ли се напъна да кажеш, но то пак се оказА тъпо? :-)

Ангел Грънчаров каза...

Ква е таз хибридка бре, таваришч Колю? :-) Кат е толкоз убаво у Московия що не се преселиш да жисееш там, душо руская?

Бачо Кольо каза...

Ти мен с Москва ли ще ме плашиш, клетнико?!?
Та в този прекрасен град са минали моите 5 най-щастливи години. Най-наситените, най-плодотворните, най-интересните , най-емоционалните.

Ангел Грънчаров каза...

Ами отивай в Москва де, какво чакаш още?! :-) Таман Путин, като види какъв горещ фен си му, може да ти подари автомат и да те прати да убиваш украински "фашисти"!!! :-) Не чакай повече, заминаевай, тъкмо България да се отърве от един предател...

Бачо Кольо каза...

Аз към българин и живая в България. Имам семейство тук.Имам приятерли тук. Имам брат. Грижа се за 88-годишен баща. Имам работници, които хранят семейства. Плашам хиляди левове данъци и осигуровки всеки божи месец. На България.

А в Москва ходя. Винаги с огромно удоволствие. И , за съжаление,много по-рядко, отколкото ми се ще...

Ангел Грънчаров каза...

Не си българин, там е работата. Българин не може да е оня, който се покланя на най-големия враг на България. Сам се сещай кой е той. Да обичаш Путин означава да мразиш България така, както и най-големите й врагове не я мразят! Зацепваш ли сега? Апропо, а как се погаждаш с мафията като си бил бизнесмен? Ти затова ли стана боковист напоследък? А Боко и Радев на какво основа се обикнаа толкоз? Отговори на тез въпроси де, "българино"? Шубе те е, а? Защо ли те е така силно шубето, а?

Bacho Кольо каза...

Велико достижение на човечеството е Интернет. Освен всички възможности, които дава, той е прекрасно място за изява на мижитурките, които иначе са прогонени отвсякъде.
Можеш де лепиш етикети, да наричаш "предател" и "страхливец" хора, чийто очи не си видял, не познаваш и които те превъзхождат в редица отношения. И всичко това - съвсем свободно и безнаказано. Но като се замисли човек, и аутсайдерите имат право на изява. Ако те изгонят поради непотребност от университета, ако българският съд в три инстанции се поизнесе, че си абсолютно непригоден да бъдеш учител и ако заради това се наложи да изкарваш прехраната си като пазач, ти оставатат още много възможности: да мразиш, да лепиш етикети, да клеветиш, да обиждаш...
Дерзай, имаш талант!

Ангел Грънчаров каза...

Кого български съд е определил за "напълно негоден да е учител" и то на цели три инстанции?! :-) Мале-мале?! :-) Кой е тоз нещастник бре, таваришч Колю?! :-) Гледам, че доста мъка по адрес на моята скромна персона си натрупал на чисто политическа основа, щот не съм комуноид-путиноид кат тебе, та плещиш такива врели-некипели! Знам, че комуноидите немате никакъв морал, но и срам ли немате? Не се ли усещаш, че се излагаш, дърто? :-(